Het multiroomsysteem: alle muziek ter wereld bij je thuis

Wil je overal in huis van je muziek genieten, zonder overal kabels te moeten leggen? Met een multiroomsysteem beschik je over de flexibiliteit om overal in huis gemakkelijk naar je favoriete muziek te luisteren. In de video leggen we je in detail de voordelen en mogelijkheden van multiroom uit.

Gemakkelijk en handig

20150601_10
Een multiroomsysteem biedt je ontelbare mogelijkheden. Je plaatst luidsprekers in verschillende kamers, verbindt ze met het internet via je wifi-netwerk en vervolgens laat je in het hele huis dezelfde muziek spelen of kies je een ander genre per kamer.

Alles is te bedienen via een overzichtelijke app op je smartphone of tablet. Die laat je toe luidsprekers te selecteren, je persoonlijke muziekbibliotheek toe te voegen of externe diensten te integreren, zoals streamingdiensten of internetradio’s.

Verschillende componenten

Een multiroomsysteem bestaat uit verschillende onderdelen:

  • Luidsprekers vormen de basis. Er zijn verschillende types luidsprekers: krachtigere speakers voor grote kamers, draadloze speakers voor in de tuin, waterdichte speakers voor in de badkamer.
  • Subwoofers zijn ook een soort speaker, maar zij leveren je eerder lage tonen, voor een intensere luisterervaring.
  • Soundbars transformeren je multiroomsysteem dan weer in een ware homecinema. Als je de soundbar combineert met twee identieke luidsprekers achter je, ervaar je een overdonderend 5.1-geluid, net zoals in de bioscoop.
  • Bovendien integreer je ook oudere toestellen in je multiroomsysteem. Via een versterker of connector worden je prachtige klassieke luidsprekers bijvoorbeeld deel van het systeem.
  • Ook is er de bridge. Dit toestel creëert een nieuw wifi-netwerk naast je bestaand thuisnetwerk, zodat storingen of onderbrekingen vanwege conflicten met andere toestellen worden vermeden.

Gerelateerde producten


Gerelateerde posts