IFA 2018: innovaties in tv’s en huishoudtoestellen

Een tv die je met je stem bedient? Een koelkast met camera? Of een vaatwasser die voor jou de automatische dossering van vaatwasmiddel kiest? Op de IFA-elektronicabeurs vind je ze allemaal! Ontdek snel welke innoverende tv’s en huishoudtoestellen onze reporters in Berlijn hebben gezien.

IFA-uitblinkers in de tv-wereld

Samsung 8K QLED-tv: nog meer details met AI upscaling

Dit is de allereerste 8K qled-tv! Samsung stelde zonet de allereerste 8K QLED-tv voor op de IFA-beurs in Berlijn. Tot nu toe waren 4K-tv’s de toppers. Ze bieden je namelijk beelden die supergedetailleerd zijn. Maar het kan altijd beter. De Samsung Q900R zorgt voor beelden die nog 4 keer scherper zijn en zelfs 16x scherper dan die van een full hd-televisie.

Aan het contrast werd natuurlijk ook gedacht met HDR10+ en een piekhelderheid van 4000 nits. Kijk je naar een film op Netflix of naar een serie op je USB-stick? Dankzij de Quantum-processor en de 8K AI upscalling-technologie wordt de content verbeterd naar 8K: je geniet dus steeds van beelden in de allerbeste kwaliteit.

LG 8K oled-tv: groot, groter, grootst

Ook LG bleef niet achter, met een 88 inch 8K OLED-tv, eveneens de eerste in zijn soort. Al vragen we ons af of de 2 Koreaanse fabrikanten simpelweg aan het strijden zijn wie de grootste heeft. LG stelde ook een 173 inch MicroLED-tv voor, nadat Samsung al een 146 inch model aan het publiek liet zien. MicroLED biedt de ideale combinatie tussen diepe zwartwaarden en een hoge helderheid. De technologie staat nog in zijn kinderschoenen, maar kan wel eens het ideale alternatief worden voor oled-tv’s.

Philips OLED 803-tv: superslanke aanwinst voor je woonkamer

De Philips OLED803-tv is een ultradunne 4K uhd-tv met een P5 Perfect Picture Engine waardoor de beelden vloeiend voorbij razen. Snelle acties zie je heel nauwkeurig. Details hebben meer diepte en kleuren zijn heel levendig. Ook typisch voor Philips-tv’s is de Ambilight-technologie: leds aan 3 zijden van de tv toveren de kleuren op het scherm naar de muren van je woonkamer. Topsfeertje verzekerd! Google Assistant is ingebouwd, je kan je tv dus handige opdrachten geven: ik wil gamen of ik wil Netflix kijken. Leuk weetje: deze televisie kreeg een EISA-award voor beste oled-tv van 2018.

Philips OLED 903-tv: met de groeten van Bowers & Wilkins

Één van de blikvangers op de IFA-beurs is de Philips OLED903-tv. Het verschil tussen de 803- en de 903-reeks? Het geluid. De 903-tv’s zijn de eerste die zijn uitgerust met Bowers & Wilkins-luidsprekers. Deze audio-specialisten zorgen ervoor dat jij anders naar je films gaat kijken. Het exclusieve ontwerp van de speakers verzekert een gedetailleerde sound met een rijke bas. Perfecte beelden en een perfect geluid, da’s vragen om een adembenemende kijkervaring!

Sony Master series-tv: laat de filmmakers in je woonkamer binnen

In de woonkamer voortbrengen wat regisseurs echt willen weergeven, da’s wat de Sony Master-tv’s doen. Hoe Sony dat doet? Met een X1 Ultimate-processor. Uiterst nauwkeurige onderdelen in de signaalprocessor zorgen voor realistische beelden en een indrukwekkende kijkervaring. Ook het geluid van de Master series-tv’s is overweldigend. Het geluid is rechtstreeks afkomstig van het schermoppervlak. Het lijkt wel of je in de bioscoop naar een film of serie zit te kijken.

Philips Hue Play-lampen: moet er nog sfeer zijn?

Of je nu een feestje houdt of een romantische avond plant, met Philips Hue-lampen wordt je woonkamer echt sfeervol. Nieuw dit jaar is de Hue Play-verlichting. Wat is Hue Play? Een soort lichtbalk die je achter de tv plaatst of gewoon op de vloer. Stem de verlichting af op een spel dat je speelt of op de muziek waar je naar luistert. In combinatie met de Hue-bridge kan je zelfs je lampen bedienen met je stem, via Siri of de Google Assistant, bv. als je in bed ligt en geen zin hebt om je warme nestje te verlaten ;-)

Nieuwe huishoudtoestellen op de IFA-beurs

Miele G7000-vaatwasser: hij bepaalt de dosering van het vaatwasmiddel

Miele onthulde de G7000-vaatwasser met automatische dosering van vaatwasmiddel via de PowerDisk. Via slimme sensoren wordt de juiste hoeveelheid vaatwaspoeder bepaald voor elke wascyclus. De vaatwasser beschikt ook over wifi, zodat je hem zelfs kan programmeren om automatisch te starten. Top!

Bosch-koelkasten: je weet altijd hoeveel voorraad je nog hebt

Bosch was de eerste fabrikant die camera’s installeerde in z’n koelkasten. Het nut? Je staat bv. in de winkel en kan checken wat je nog op voorraad hebt. De nieuwste versie van deze koelkasten zal nu ook in staat zijn om tot 60 verschillende soorten groenten en fruit te herkennen. Zo wordt je voorraad automatisch up to date gehouden. Extra troef: de koelkast kan je zelfs adviseren in welk vak je een bepaalde soort groenten het best bewaart.

Haier InstaSwitch Smart Freezer: Is het een diepvries, is het een koelkast?

Extra koelkast nodig voor een feestje? Vorm je diepvrieskast om tot een koelkast met een druk op de knop, het kan perfect met de nieuwe Haier InstaSwitch. Via de Haier U+ app kan je zelfs alles in de gaten houden en krijg je een melding wanneer de stroom onderbroken wordt of wanneer de deur niet goed gesloten is.

Gerelateerde posts