IFA, de grootste hightechbeurs van Europa

Geïnteresseerd in de nieuwste technologieën? Wij zijn voor jou naar de IFA-beurs in Berlijn geweest! Daar werden de hipste gadgets en innovatiefste producten uit technologieland voorgesteld.

‘s Werelds grootste fabrikanten staan op deze beurs om hun nieuwste producten voor te stellen, en wij kozen er voor jou de meest interessante uit. Naast traditionele laptops die steeds krachtiger worden en smartphones die steeds beter presteren, stellen wij je graag nog een aantal blikvangers voor.

Smartwatches in de kijker

De smartwatches blijven in de kijker staan! De grootste verrassing is zonder twijfel de Gear S2 van Samsung. De Zuid-Koreaanse fabrikant ontwikkelde een sportief en cirkelvormig design. Nieuw:

  • Laat de wijzerplaat draaien en bekijk al je notifications
  • Eigen besturingssysteem ontwikkeld door Samsung (geen Android)
  • Grotere compatibiliteit met bestaande apps

Ook Motorola brengt drie smartwatches op de markt onder de noemer “Moto 360”. Het design is gebaseerd op de meer traditionele, ronde uurwerken.
Heb je een iets groter budget? Check dan zeker de gloednieuwe Huawei Watch. Verander gemakkelijk van look dankzij de bijgeleverde bandjes.

Geen pc meer nodig

2015_IFA_stick
Met de ultralichte VivoStick (68 gram !) lanceert Asus een nieuwe generatie computers: de “mini-pc’s”. Het design doet denken aan een grote markeerstift, maar achter de interessante vorm zit een heuse computer. Je kunt de Vivo aansluiten op een beeldscherm (via de HDMI-poort), en opladen gaat heel gemakkelijk via de USB-aansluiting. Alle voordelen van een Windows 10-pc in een kleine verpakking!

2015_IFA_surface


Microsoft
stelt binnenkort een nieuwe tablet voor aan het publiek: Surface Pro 4, met nieuw besturingssysteem Windows 10. De specificaties van de tablet zijn alvast veelbelovend: het apparaat zou een betere autonomie hebben, krachtiger zijn en de gebruiker alle voordelen van Windows 10 bieden. Er gaan geruchten de ronde dat Microsoft twee versies van de tablet uitbrengt: een versie van 12 inch en een van 14. Wait and see…

2015_IFA_Sony Xperia

4K-resolutie

De 4K-resolutie (4 keer hogere kwaliteit dan HD) is bezig aan een opmars in televisiewereld. Ook laptops en smartphones zijn hoe langer hoe meer uitgerust met een 4K-scherm. Sony brengt met Xperia Z5 Premium voor de eerste keer een 4K-scherm op de markt.

En de accessoires?

Een toetsenbord is een bijzonder handig accessoire, maar het is lastig om mee te nemen. LG biedt je de oplossing met zijn Rolly Keyboard, een oprolbaar toetsenbord dat je gemakkelijk in een compacte tas kan stoppen.

Multiroom in een handomdraai2015_IFA_izzy

We geven het toe: een multiroomsysteem installeren is geen gemakkelijke opgave. Daarom brengt Philips een nieuw apparaat op de markt: Izzy. Het maakt verbinding via bluetooth met elke luidspreker in de directe omgeving, en zorgt er zo voor dat overal dezelfde muziek speelt. Uiteraard blijft het mogelijk om de apparaten ook los te koppelen van elkaar.

Slimme huishoudtoestellen

2015_IFA_haier
Je wasmachine vanop afstand bedienen met je smartwatch of tablet? Haier maakt het mogelijk! Deze slimme wasmachine heeft twee trommels, waar in totaal 12 kilogram in past. Deze zuinige en stille machine heeft slechts één minpuntje: een hoogte van 1,3 meter.

Ook LG focust op het slimmer maken van je huishoudtoestellen. De SmartThinQ maakt het je gemakkelijk: het kleine apparaatje stuurt je updates over je huishoudtoestellen. Zo krijg je bijvoorbeeld een notificatie op je smartphone wanneer de wasmachine klaar is met draaien, of wanneer de houdbaarheidsdatum van een product in je koelkast verloopt.

Begin met het huishouden nog voor je thuis bent! Neato stelt zijn tweede generatie van slimme robotstofzuigers voor. De BotVac controleer je vanop afstand, en via wifi kun je zelfs zijn schoonmaakparcours bekijken.

  • Dag Amaury, de verkoop van de Xperia Z5 Premium zou normaal begin november moeten van start gaan. Vriendelijke groeten!

  • AmauryF

    Vanaf wanneer kan ik de xperia z5 premium bestellen bij jullie?

Gerelateerde posts