Mobile World Congress 2016

Ook dit jaar tekenden de grote leiders binnen de mobiele telefonie weer present voor het Mobile World Congress in Barcelona. Op deze grote beurs stelden ze traditiegetrouw hun laatste nieuwigheden voor. Ook onze specialisten zetten koers naar Spanje om de evoluties te bekijken. Een verslag.

De onbetwiste sterren van de show: de smartphones

De LG G5

MWC10Eén van de smartphones waar het meest naar uitgekeken werd op deze beurs is ongetwijfeld de nieuwe LG: de G5. Zijn grootste voordeel? Het is de eerste smartphone die een metalic-design combineert met een uitneembare batterij. Je kunt de batterij gemakkelijk losmaken en bijvoorbeeld een accessoire toevoegen om van je smartphone een volwaardig fototoestel te maken.

Een ander groot voordeel van de LG G5 is zijn dubbele beeldsensor, waarmee je breedbeeldfoto’s van 135 graden maakt!

Maar LG ging nog verder. Het merk heeft ook een hele reeks accessoires voorgesteld om de jongste telg van hun smartphone-familie uit te rusten. Er is bijvoorbeeld een sferische camera waarmee je beelden van 360 graden kunt opnemen. Of een bril waarmee je 360° virtuele realiteit kunt ervaren.

De Samsung Galaxy S7 en S7 Edge

MWC2Er werd in Barcelona ook reikhalzend uitgekeken naar de opvolgers van de Galaxy S6 en S6 Edge. En Samsung is er weer in geslaagd de wereld te verbazen. De nieuwigheden ten opzichte van de – al heel competitieve – voorgangers? De smartphones zijn water- en stofdicht, hebben een ongelofelijke batterijduur en zijn compatibel met apps voor 360° virtuele realiteit. Je kunt de smartphones dus gebruiken in combinatie met de Gear VR-bril en je zo laten meevoeren naar het hart van een ongelofelijke virtuele realiteit. Volg bijvoorbeeld een voetbalwedstrijd vanuit het gezichtspunt van de doelman.

Wil je nog wat meer details over de Samsung Galaxy S7 en S7 Edge? Lees dan ons dossier.

Bestel nu al je Samsung Galaxy S7.

De Sony Xperia X en Xperia XA

Ook de Japanse gigant bleef niet op zijn lauweren rusten. Sony heeft namelijk zijn nieuwe Xperia X en Xperia XA voorgesteld. En daarvan onthouden we: een perfecte ergonomie, een elegant design in polycarbonaat en een groot scherm zonder rand.

MWC6Je kunt daarnaast ook kiezen voor de Xperia Ear. Dat is een bluetooth-oortje dat ook een vocale assistent integreert. Je activeert deze assistent wanneer het jou uitkomt en bepaalt welke informatie hij je moet geven. Ben je bijvoorbeeld op het werk en heb je een oproep of email gemist? Hij zal je op de hoogte brengen. En ’s avonds informeert hij je over je notificaties op sociale media. Super handig!

De Wiko Ufeel

MWC4De Franse fabrikant Wiko, die al zijn vijfde verjaardag viert, heeft een smartphone voorgesteld waarmee hij vooral de jonge generatie wil verleiden. Zo is de Wiko Ufeel uitgerust met een fototoestel vooraan waarmee je prachtige selfies maakt. Maar het opvallendste is ongetwijfeld het atypische design dat er voor zorgt dat de smartphone extreem comfortabel in de hand ligt.

De Alcatel Idol 4 en Idol 4 S

mwc8

Net als bij zijn concurrenten Samsung en LG, ligt bij Alcatel dit jaar de nadruk op de virtuele wereld. Het merk heeft een nogal speciale verpakking voorgesteld voor hun Idol 4S. De smartphone is namelijk verpakt in een bril voor virtuele realiteit.

De gast waar met spanning op gewacht is: de virtuele realiteit!

Dit jaar werden de smartphones echter wat meer in de schaduw gezet door de brillen voor virtuele realiteit. Zo hebben LG en Alcatel hun eigen modellen voorgesteld. De 360 VR van LG werkt met een onafhankelijk scherm. Je moet je smartphone dus niet meer letterlijk voor je ogen plaatsen. De bril is erg licht en aangenaam om te dragen, en neemt je mee naar het hart van de virtuele realiteit. Maak je keuze uit een veelvoud van applicaties en vertrek bijvoorbeeld naar de bergen in Rusland!

MWC7En in de reeks ongewone voorwerpen…

Laten we het vooral hebben over de Charm Ring, een activity tracker in de vorm van…een ring. Of wat dacht je van de HP Elite X3-smartphone? Die hoef je gewoon op een docking station te zetten om op groot scherm te genieten van alle inhoud, alsof het een computer was. Eindigen doen we met de Alcatel Move Track, een gadget waarmee je vanop afstand je kinderen in het oog kunt houden. Alcatel heeft zelfs een variant ontwikkeld voor je huisdieren.

Gerelateerde posts