Doorzichtige tv’s en zwevende speakers op CES 2017

Zwevende speakers, vibrerende shorts, een drone waarmee je vissen kunt vangen en een doorzichtige televisie: welkom op CES 2017! Wij vlogen naar Las Vegas om voor jou coole, innovatieve en zelfs ietwat vreemde nieuwigheden te ontdekken.

20170101_medium_10

Hieronder vertel ik je meer over de
nieuwste tv’s
virtual reality
multimedia

Maar om te beginnen: CES zou CES niet zijn zonder wat merkwaardige technologische snufjes. Een paar van die wonderlijke toestellen:

    • Een connected haarborstel die gebroken haar detecteert en je via een app feedback geeft over hoe je je haar moet beschermen, inclusief borsteltechnieken.
    • Een vibrerende short die via bluetooth met je smartphone verbonden is. Als je wandelt trilt hij wanneer je naar links of rechts moet of wanneer je een sms krijgt.
    • Een zwevende speaker die tot 10 uur lang boven een laadstation zweeft. Gewoon omdat het kan.
    • De iGrow-helm, die via rode lasers en led-lampjes de haargroei stimuleert wanneer je hem draagt.
    • Een parasol met ingebouwde wifi en bluetooth die meedraait met de zon, zodat jij altijd in de zomer gezellig in de schaduw kunt dineren.

Sony-tv
We zijn al ver voorbij de walkmans en dvd’s die vanuit Las Vegas op de wereld werden losgelaten. Nu bevinden we ons in het tijdperk van de 4K-tv’s en zelfs 8K-tv’s. Of wat dacht je van een tv waar je kunt doorheen kijken? Op basis van zijn OLED-technologie ontwikkelde LG een toestel dat bijna op een raam lijkt als het uit staat, en op een gewone tv als het aan staat.

Sony introduceerde zijn eigen OLED-tv, de A1-reeks. Daarbij worden 8 miljoen pixels individueel verlicht, voor een indrukwekkend contrast. De beelden komen echt tot leven met perfecte zwarttinten en kleuren. LG stelde verder ook een tv-toestel voor van amper 3,8 millimeter dik, dunner dan je smartphone. Met een systeem van schroeven en magneten kleef je het als het ware op je muur.

Een term die je misschien meer en meer zult horen is HDR (High Dynamic Range). Het debuteerde vorig jaar, maar vindt nu ook zijn weg naar de mainstream tv’s. HDR verbetert aanzienlijk het contrast (hoe donker en licht je tv kan worden) en de kleuren (hoe natuurlijk ze er uit zien). Zo krijgen de beelden veel meer diepgang.

20170101_medium_03

2016 was het jaar dat virtual reality en VR-headsets de weg naar de massa vonden – misschien lag er wel eentje onder je kerstboom – en daar wordt nu op voortgebouwd. Denk dan vooral aan 4K-video games en augmented reality. Dat is een technologie waarbij graphics en live action-beelden gemengd worden, zodat jouw ervaring nog spectaculairder wordt.

Ook drones zijn intussen niet meer weg te denken. Maar in tegenstelling tot de luchtdrones waar we aan gewend zijn, ontdekten we dit jaar een onderwaterdrone. Daarmee kan je vissen vangen via een camera en wifisysteem. Met je smartphone kan je zelfs op het juiste moment lokaas droppen en een blauw licht laten schijnen om vissen te lokken.

20170101_medium_04

Smartphones zijn traditioneel niet meteen de blikvangers op CES – daarvoor zijn er andere beurzen zoals het Mobile World Congress – maar we vonden wel een oude bekende terug. Blackberry lanceerde de Mercury, een Android-smartphone inclusief toetsenbord.

Binnen de multimedia herwerkte Samsung de Chromebook, handige 2-in-1-toestellen met ingebouwde stylus. Daarmee kan je gemakkelijk de Android-apps bedienen. Asus lanceerde dan weer een nieuwe ZenBook, de ZenBook 3 Deluxe met 14-inch-scherm.

Gerelateerde posts