Vanden Borre en Nao

Op 13 en 14 maart 2015 kon je bij Vanden Borre kennis maken met de robot Nao. Als een echte verkoopsassistent stelde hij de Philips hue-lampen voor in onze City 2-winkel. Vervolgens gaf hij de fakkel door aan de verkoper. Deze werd rechtstreeks verwittigd via een applicatie op zijn smartphone. Benieuwd hoe alles precies in zijn werk ging? Bekijk hier onze exclusieve video.

1. Wie is Nao?

Nao
Hij werd door het bedrijf Aldebaran ontworpen in 2006. Het Hoomano-team (Franstalige website) heeft een applicatie op maat ontwikkeld voor Vanden Borre. Nao is intussen een bekende in de onderwijs- en onderzoekswereld, waar hij zich al snel geliefd maakte. Deze kleine robot van 58 cm communiceert met zijn entourage en trekt meteen de aandacht. Hij spreekt 3 talen – Frans, Nederlands en Engels.

2. Wat doet hij?

Nao is in staat om je allerlei “smart”-producten voor te stellen  zoals televisietoestellen en lampen. Hier geeft hij meer informatie over de “connected” Philips Hue-lampen, die je rechtstreeks vanaf je smartphone kunt bedienen.
Meer weten over Philips Hue.

20150304_Nao_02


3.
 Nao kopen?

Momenteel wordt Nao enkel voor onderzoeksdoeleinden en opleiding in de robottechnologie verkocht. Een volledig programmeerbare versie voor het grote publiek wordt nog door Aldebran ontwikkeld zodat Nao een zelfstandig “leven” zal kunnen leiden.

 

Gerelateerde producten


7 gedachten over “Vanden Borre en Nao

Commentaren werden gedesactiveerd

Gerelateerde posts