Voor jou getest: de Apple Watch Series 3

Onze collega Ben mocht de Apple Watch Series 3 testen. Benieuwd wat hij vond van deze smartwatch? Hij was er alleszins mee in de wolken!

Wat zit er in de doos?

De Apple Watch Series 3 wordt geleverd met een magnetische oplaadkabel met USB-aansluiting en een lichtnetadapter. Opladen kan dus via netstroom of via je pc.

De grote polsband zit standaard aan de smartwatch, maar geen paniek als je een fijne pols hebt: de small/medium polsband zit ook in de verpakking.

Aan de slag!

Eerst moet je Apple Watch koppelen aan je iPhone via de Apple Watch applicatie. Volgens Ben gaat dit vlotjes. Je smartphone moet wel minstens de iOS11-versie hebben.

Nu de smartwatch geconnecteerd is met de iPhone kan het echte werk beginnen! De interface is bijzonder praktisch en intuïtief, wat niet altijd het geval is bij andere smartwatches die Ben eerder kon testen. En wat een luxe om je notificaties rechtstreeks op je pols te kunnen zien! Ben je toch een echte smartphone-addict? Kies zelf voor welke iPhone-apps je notificaties wil krijgen.
Ander pluspuntje : je kan een oproep beantwoorden zelfs als je de handen vol hebt of als je je iPhone net niet bij de hand hebt. Voorbeeld: je bent aan het koken en je wordt gebeld. Een eenvoudig tikje op het scherm volstaat om op te nemen. Je hoeft niet alles te laten vallen en je hebt je handen vrij om verder te koken én te bellen!

Siri is natuurlijk ook aanwezig op de Apple Watch Series 3. Je bedient al je Home Kit compatibele toestellen met je smartwatch, net zoals een afstandsbediening eigenlijk. Ben heeft thuis een geconnecteerde thermostaat en verlichting en bedient deze gewoon met zijn Apple-smartwatch. Ongelooflijk toch? Enig minpuntje : Siri reageert hier iets trager dan via de iPhone.

Ook knap gevonden: de zaklamp en de theatermodus die verhindert dat het scherm oplicht als je bijvoorbeeld een notificatie krijgt in een bioscoop of theaterzaal.

Maar de Apple Watch Series 3 is in de eerste plaats natuurlijk een sporthorloge! Ben heeft zijn sportprestaties nauwkeurig kunnen opvolgen, zowel tijdens het sporten als overdag. De smartwatch is uitgerust met een stappenteller en een hartslagmeter. Ze geeft je regelmatig een duwtje in de rug als het tijd is om te bewegen. Bijzonder handig als je de grootste tijd van de dag zittend doorbrengt. Je kan ze zelfs op het strand of in het zwembad aanhouden, want ze is 100 % waterdicht.

Wat kan er beter? De slaapanalysefunctie is misschien wel voor verbetering vatbaar volgens Ben. Het scherm valt bovendien nogal groot uit en dat voel je wel rond je pols als je slaapt. En omdat deze smartwatch boordevol applicaties zit, heeft dit ook een impact op de autonomie. Ze houdt het ongeveer 1 à 2 dagen vol, regelmatig opladen is dus de boodschap.

Gerelateerde posts