Voor jou getest: de tablet Huawei MediaPad M5

Yes! Mijn langverwachte postpakket is eindelijk aangekomen! Wat erin zit? De multimedia tablet Huawei MediaPad M5 die ik een week lang kan uittesten. Zijn troeven? Een onvergelijkelijke audiokwaliteit, een batterij die heel lang meegaat en een adembenemende ervaring. Dat beweert althans Huawei zelf. Ik besloot echter om hem zelf eens te testen. Lees hierna wat ik ervan vond!

Wat zit er in de doos?

De doos was nog niet open of ik was al gecharmeerd door de verpakking. De tablet zit immers niet in een gewone verpakking maar in een mooie witte doos die hem al meteen een luxueus tintje geeft. En inderdaad, hij stelt me niet teleur. De Huawei MediaPad M5 is voorzien van een elegante behuizing in glad metaal. En hij heeft een beeldscherm van 10 inch. Niet te groot en niet te klein om heel aangenaam in de hand te liggen.

De doos bevat ook een lader, een adapter voor een jack-aansluiting en een naald om de tablet makkelijk te kunnen openen en de Micro SD-kaart erin te stoppen.

Klaar voor de test?

Eerst even mijn tablet opladen. Al een eerste positief punt: dat opladen gebeurt heel snel. Eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat hij vóór zijn eerste gebruik al 60% was opgeladen, maar voor de overige 40% was de klus in amper enkele minuten geklaard.

Ik bekijk eerst een video op YouTube. En ik moet zeggen: ik stond versteld van de geluidskwaliteit. Huawei heeft duidelijk niet gelogen. Maar hoe kan het ook anders met speakers van Harman Kardon, een van de grootse namen op de audiomarkt.


Eén klein minpuntje toch: ik heb de tablet helemaal rond moeten aftasten voordat ik de volumeknop vond. Die steekt niet genoeg uit maar dat geeft de tablet ook zo’n strakke look.

De beeldkwaliteit is meer dan behoorlijk dankzij de 2K hoge schermresolutie. Leuk detail: je kan het scherm in de 4 richtingen draaien. En de tablet dus precies vasthouden zoals je zelf wil!

Ook wat de batterij betreft houdt Huawei zich aan zijn beloftes. Zelfs nadat ik enkele video’s had bekeken op YouTube was de batterij nog voor meer dan 90% opgeladen. Wat een verschil met mijn smartphone!

De fotokwaliteit ligt ver onder het niveau dat bepaalde smartphones van Huawei bieden maar blijft toch zeer behoorlijk. Zelfde verdict voor de kwaliteit van de gameweergave. Ik heb 2 voorgeïnstalleerde games uitgeprobeerd en moet zeggen dat de beelden vrij veel pixels bevatten. Maar dat is mij eigenlijk om het even want een fervent gamester ben ik zeker niet;-)

De Huawei MediaPad M5 is ook uitstekend beveiligd want je ontgrendelt hem zowel met een patroon als met je vingerafdruk.

Mijn conclusie

Na een weekje uitproberen kan ik zeggen dat de Huawei MediaPad M5 mij helemaal overtuigd heeft. Vooral zijn uitzonderlijke geluidskwaliteit en zijn batterijautonomie zijn voor mij heel belangrijk. Ben je dus net als ik op zoek naar een tablet om je te ontspannen, video’s te bekijken en op het internet te surfen, aarzel dan niet! Ik kan je verzekeren dat de Huawei MediaPad M5 je niet zal teleurstellen ;-)

Gerelateerde posts