Met onze inbouwspecialiste naar Batibouw

Vanaf dit weekend kan iedereen weer terecht op Batibouw. Onze specialiste op gebied van inbouwtoestellen trok nu al naar de beurs op de Brusselse Heizel. Ze vertelde ons over de belangrijkste nieuwe tendensen.

Corinne, vertel ons over je bezoek aan Batibouw. Was het interessant?
Zeker. Als productspecialiste voor inbouwtoestellen bij Vanden Borre ben ik altijd op zoek naar leuke nieuwigheden die het leven in de keuken vergemakkelijken. En ik moet zeggen dat ik ook dit jaar op Batibouw verschillende leuke tendensen heb ontdekt.

Laten we beginnen met de kookplaten, welke interessante vernieuwing zie je daar?
Wat steeds belangrijker wordt, zijn de inductiekookplaten met aanpasbare zones. Dat betekent dat je verschillende kookzones kunt samenschakelen tot één groot vlak. Dat is vooral handig: je kunt je kookpot of pan overal zetten en dus veel flexibeler koken.

Welke evolutie zie je bij de ovens?
Heel leuk hier is de introductie van stoominjectie. Op gerichte momenten zorgt de oven voor een stoominjectie, zodat je gerecht niet uitdroogt. Zo krijg je bijvoorbeeld een gebraad dat heerlijk mals is vanbinnen en een lekker korstje heeft aan de buitenkant.

Zijn er ook nieuwigheden voor mensen die minder begaafd zijn in de keuken?
Natuurlijk. Bij heel wat ovens vind je voorgeprogrammeerde recepten. Ze zijn ingesteld op de juiste hoeveelheid ingrediënten, maar je kunt zelf nog altijd andere parameters aanpassen, zoals temperatuur, tijd en kookniveau.

Bij Siemens is er nog een andere leuke functie die amateurbakkers zeker zal helpen, de Baking Sensor. De oven meet de zuurstof die vrijkomt bij het bakken en bepaalt hoe lang uw deeg nog nodig heeft. Wanneer het klaar is, schakelt de oven automatisch uit.

Wat met de andere toestellen in de keuken? De vaatwasser en de koelkast?
Vaatwassers worden in de eerste plaats slimmer ingedeeld. Handige extra’s zijn bijvoorbeeld rubberen elementen die uw glazen beschermen. Bovendien gebruiken vaatwassers steeds minder water, wat goed is voor het milieu. En ze zijn ook stiller.

Bij koelkasten valt vooral Samsung op met zijn food showcase. Dat is een systeem waarbij je de deur in twee delen kunt openen. Als je het eerste deel opent, kom je bij de showcase. Ideaal voor veelgebruikte producten, zoals drank of snacks. Een bijkomend voordeel is dat er zo niet teveel koude lucht uit de rest van de koelkast ontsnapt, wat dan weer goed is om energie te besparen.

Nog interessant zijn de led-lampjes die je meer en meer ziet, en de talloze mogelijkheden om de inhoud van je koelkast aan te passen aan wat je nodig hebt, bijvoorbeeld door glazen leggers aan te passen als je hoge flessen moet koelen.

Gerelateerde posts