Nieuwigheden in groot elektro op IFA

CORINNEOnze productspecialiste Corinne is voor ons op ontdekking gegaan in het groot elektro op de IFA-beurs. Ik bespreek graag met haar wat ze daar precies gezien heeft.

Dag Corinne! Vertel: wat zijn de nieuwigheden in het groot elektro die je gezien hebt?

Wel, de merken hebben in ieder geval niet stilgezeten. Bij Samsung zag ik bijvoorbeeld een high tech koelkast: de Family Hub. Als jij zo iemand bent die vergeet wat er allemaal nog in de koelkast ligt zodra je in de supermarkt staat, is deze koelkast voor jou gemaakt. Ze heeft interne camera’s. Verbind gewoon je smartphone met je koelkast en je ziet wat er allemaal inligt. En dat is niet alles: de koelkast heeft ook een scherm vooraan, waarop je de inhoud van je smartphone kunt zien of je kalender kunt delen met de rest van het gezin.

IFA_GEM_1Leuk! En daarnaast heb ik gehoord dat Bosch en Siemens nieuwe dampkapmodellen hebben gelanceerd. Wat weet je daar over?

Inderdaad, ze hebben geïntegreerde dampkappen ontwikkeld die stoom en rook opnemen langs beneden, in het werkblad. Het was vrij indrukwekkend om deze dampkappen te zien werken.

IFA_GEM_2Ik heb ook gelezen dat Siemens een nieuwe technologie ontwikkeld heeft voor zijn kookplaten : de StepFlame. Wat is dat juist?

Dat is eigenlijk een technologie die je toelaat om heel precies het niveau van de vlam te regelen op je kookplaat. Je kiest uit negen niveau’s, zodat je dus niet langer onder je kookpot moet kijken of de vlam te sterk is of niet. En de kookplaat heeft ook een scherm dat het niveau aangeeft dat je hebt gekozen.

Welke revolutionaire nieuwigheden heb je gezien bij de wasmachines?

AEG heeft een nieuwe wasmachine voorgesteld. Het belangrijkste daarin is de Pro Sense-technologie. Daarmee kan de wasmachine het programma aanpassen aan de hoeveelheid was. En dat is niet alles! De machine heeft ook een geïntegreerde waterverzachter, waarmee je het water kunt filteren. Met gefilterd water behoudt je kledij veel beter haar kleuren.

En heeft de wasmachine dan interessante wasprogramma’s?

Ja! Er is bijvoorbeeld het ProSteam-programma. Dat injecteert stoom aan het einde van de wascyclus, zodat je was ontkreukt wordt. Erg handig!

Er zijn duidelijk heel wat nieuwe technologieën die ons het leven in de keuken zullen vergemakkelijken. Bedankt voor dit gesprek, Corinne!

 

Gerelateerde posts