Wij hebben de Caso-sapextractor voor jou getest!

Deze slow juicer is splinternieuw bij Vanden Borre en werd door ons onder de korrel genomen. Kan dit Caso-model de nieuwe trendsetter worden op de markt of zijn er toch enkele minpunten?

Goed om weten: het verschil tussen een slowjuicer (sapextractor) en een sapcentrifuge

Een sapcentrifuge raspt het fruit om het nadien aan een hoge snelheid te persen en er het sap uit te halen.
Een slowjuicer perst traag waardoor uw vloeibare creaties vol met vitaminen zitten. Het sap blijft langer vers.

Caso-slowjuicer: onze test

Om je een zo volledig mogelijk beeld te geven van dit toestel hebben we verschillende groenten en fruit, van diverse groottes en texturen, getest. We hebben namelijk appels, limoenen, wortelen, selder, rode bieten, bananen, kersen, frambozen, kiwi’s en gember gebruikt.

201507_slowjuicer_4

Het toestel en zijn accessoires

Robuust, maar wat zwaar toestel (9 kg). Toch kan je hem dankzij zijn transporthandvat eenvoudig in een kast opbergen. Dit toestel wordt geleverd met volgende accessoires:

–          Een opvangbak voor het sap en een vruchtvleescontainer: elk met een capaciteit van 1 liter.

–          Een accessoire voor roomijs: voeg onmiddellijk bevroren fruit toe voor heerlijke sorbets!

–          Een reinigingborsteltje:  deze lijkt op een tandenborstel. Zeer handig voor een reiniging vóór gebruik (bijvoorbeeld om de restjes op het antidrupelement te verwijderen).

Welke groenten en fruit?

Wij hebben alle texturen getest, wetende dat het aangeraden is om geen noten of droog fruit te gebruiken. Je hoeft je vruchten en groenten niet te schillen of te snijden!

–          Appels: kleine appels passen makkelijk in de handige, brede trechter (75 mm).

–          Wortelen en selder: ook al zijn deze harder, ze worden door het toestel eenvoudig in stukken gesneden.

–          Bananen: uit bananen komt natuurlijk weinig sap, maar ze geven wel een gesuikerd smaakje aan je bereidingen.201507_slowjuicer_5

–          Limoenen: we hebben volledige limoenen gebruikt en dat vormde geen enkel probleem voor dit robuuste toestel. Door de zeste zal de smaak van de citroen benadrukt worden in je sap.

–          Rode bieten: geven veel kleur en smaak aan je sap.

–          Kiwi’s: deze hebben we ook volledig gebruikt zonder ze te schillen en toch heeft het toestel alles zelf onder controle!

–          Fruit met pitten: de handleiding meldt dat je de pitten best uit het fruit haalt voor je het in de trechter plaatst.201507_slowjuicer_7

Gebruik

De pluspuntjes

–          Het toestel maakt weinig geluid in vergelijking met andere modellen. Dit geldt ook voor het gebruik van harde groenten zoals selder en wortelen.

–          Het apparaat is robuust en blijft stevig staan wanneer je je ingrediënten erin plaatst. Het transporthandvat is eveneens slim ontworpen.

–          De restjes (schil en pulp) komen er heel droog uit, wat de efficiëntie van de sapextractie bewijst. Je verspilt dus zo weinig mogelijk sap!

–          Het antidrupstopsel: hierdoor mengt het sap zich op voorhand in het toestel. Je hoeft het sap zelf niet meer te mixen wanneer je het stopsel verwijdert! Schenk het sap onmiddellijk uit.

–          De toets « achteruit »: om de vijs in de andere richting te doen draaien en de groenten en het fruit los te maken.201507_slowjuicer_1

De minpuntjes

–          Het in elkaar steken en uit elkaar halen van het toestel is een kwestie van gewoonte. Nu we het apparaat een week getest hebben weten we hoe het moet en is het eenvoudig geworden.

–          Het gewicht: door zijn gewicht van 9 kg is dit toestel niet het makkelijkste om mee te werken. Anderzijds is het handvat robuust en biedt het een zeer goede grip.

–          Je kan het toestel reinigen in de vaatwasser maar dan moet je eerst de meeste restjes verwijderen. Als je het apparaat met de hand wilt reinigen is er meer werk door de talrijke aparte elementen.

 

Wij raden je aan om het toestel meteen na gebruik te reinigen of de meeste restjes onmiddellijk te verwijderen met het reinigingsborsteltje om te verhinderen dat ze droog worden.201507_slowjuicer_4

Het verdict?

De Caso is een budgetvriendelijk toestel die tot de duurste klasse in zijn soort zou kunnen behoren. Door de professionele kwaliteit die deze slowjuicer biedt is de prijs ervan volledig verantwoord. Hij is robuust, praktisch en ontworpen voor een dagelijks en duurzaam gebruik.201507_slowjuicer_8

Ondanks zijn gewicht en de moeilijke reiniging van kleine onderdelen zoals het antidrupelement (een minpunt bij de meeste sapextractors), zijn wij positief verrast door zijn robuustheid, zijn stille werking en zijn efficiënte sapextractie. Begin je dag met een glas boordevol vitaminen!

 

Een aanrader!

Gerelateerde producten


Gerelateerde posts