Voor jou getest: Braun-scheerapparaat Series 9

Welk product zal ik deze keer mogen uittesten? Wel, het was de beurt aan het Braun Series 9 9280CC WD-scheerapparaat. Ik heb dus het werk overgelaten aan een man. ;-) Wie werd mijn proefkonijn? Mijn papa, natuurlijk! Hij heeft een week lang dit Braun-toestel gebruikt en elke ochtend zijn baard afgeschoren. Benieuwd naar het resultaat? Ondek zijn verdict.

Wat zit er in de doos?

Het aantrekkelijke scheerapparaat van Braun met ergonomisch handvat wordt geleverd met een Clean&Recharge-station. Dit is het eerste op alcohol gebaseerde station dat 99,99 % van de bacteriën verwijdert met één druk op de knop. Bovendien smeert, droogt en laadt het je scheerapparaat automatisch op. Echt een uitzonderlijke uitvinding volgens mijn papa! In de doos vind je ook de lader, de handige en gedetailleerde handleiding, een mooie hardcase reisetui en een reinigingsborsteltje.

Braun_Series_9Tijd voor de eerste scheerbeurt

De eerste ochtend: mijn papa staat op en het eerste wat hij doet, is zijn baard scheren. Even op de aan-knop drukken en het toestel is klaar om zachtjes over zijn huid te glijden. Waw, wat een verschil met zijn huidige scheerapparaat. De Braun Series 9 9280CC WD scheert wel degelijk meer haartjes in één enkele beweging. Mijn papa moest maar één keer over dezelfde plek gaan om zijn baard af te scheren. Resultaat: hij heeft geen last meer van huidirritaties. En ook zijn platliggende haartjes en de haartjes die in verschillende richtingen groeien worden door de handige en flexibele scheerkop gegrepen. Na de scheerbeurt voelde zijn huid mooi glad aan. Om het met zijn eigen woorden te zeggen: “ik heb nu een zeer glad babyvelleke”. ;-)

100 % waterbestendig

Braun_9280CCLeuk pluspuntje: mijn papa liet mij weten dat hij zich droog maar ook nat geschoren had. Met de Series 9 kan je ook scheerschuim of -gel gebruiken voor een nog betere glijkracht en een nog gladdere huid. Wist je dat dit toestel waterbestendig is tot 5 meter? Zo kan je het gemakkelijk onder stromend water afspoelen of je zelfs onder de douche scheren.

Mijn papa zei ook dat de Braun Series 9 9280CC WD een grote autonomie heeft. En dat klopt hoor: je kan 50 min draadloos scheren. Bovendien werkt de moderne Li-ionbatterij altijd optimaal en is ze op een uurtje volledig opgeladen.

Braun-scheerapparaatGlobale score

De Braun Series 9 9280CC WD is een handig scheerapparaat en verdient een dikke 9 op 10. Het snijdt elk haartje van je baard nauwkeurig af zonder huidirritaties te veroorzaken en zijn flexibel draaiende scheerkop volgt precies alle contouren van je gezicht. Bovendien is dit scheerapparaat snel, doeltreffend en zeer makkelijk in onderhoud dankzij zijn reinigingsstation. Kortom, een aanrader!

Gerelateerde posts