Blok of voetbal? Je hoeft niet te kiezen!

Met de blok, examens en het kampioenschap voetbal wordt juni een drukke maand voor studenten. Met onze tips verhoog je je slaagkans.

Het is telkens weer een dilemma: studeren of toch nog snel die match bekijken? Maar waarom zou je eigenlijk moeten kiezen? Als je op voorhand goed plant en voor jezelf zorgt, kan je zonder schuldgevoel ontspannen met je favoriete voetbalploeg. Vier tips om de blok goed door te komen.

Maak een goede planning

Een goede planning is natuurlijk de basis voor een geslaagde blok. Trek genoeg tijd uit per vak om te studeren, voorzie tijd om te herhalen voor het examen en natuurlijk, bekijk al eens welke matchen je wil volgen, zodat je deze ook in je planning kunt integreren.

Eet gezond

Tijdens de blok is het belangrijk om voor jezelf te zorgen, zodat je geest helder en scherp blijft. Gezond eten is daar een essentieel onderdeel van. Met verse vruchtensappen krijg je de nodige vitaminen binnen. En drankapparaten zijn een perfect alternatief voor de liters frisdrank die je anders zou drinken.

Ga naar buiten

Bovendien is het essentieel om voldoende buitenlucht op te nemen. De hele dag binnenzitten kan je concentratievermogen namelijk stevig doen dalen. Ook is constant zitten nefast voor je productiviteit. Ga daarom regelmatig naar buiten, strek je benen en adem goed in voor extra zuurstof.

Ontspan genoeg

De boog hoeft niet altijd gespannen te staan. Om je studeerprestaties te verbeteren, moet je ook regelmatig goed ontspannen. Daarvoor is het kampioenschap voetbal in Frankrijk natuurlijk perfect geschikt. Installeer je voor de tv, neem er wat popcorn bij en supporter voor je favoriete ploeg! Of wandel richting die match op groot scherm, zo sla je twee vliegen in één klap.

 

Met deze tips in het achterhoofd kom je de blok en de examens zonder problemen door. En de kwartfinales van de voetbal starten bovendien pas wanneer de examens op hun einde lopen. Zo kan je dan zorgeloos je favoriete ploeg aanmoedigen!

Gerelateerde posts