Iedereen rond de barbecue!

Het is volop zomer! Geniet met vrienden en familie van een gezellige barbecue. Ben jij dé barbecue-specialist? Heb je alles in handen om een geslaagd feestmaal op tafel te brengen? Lees onze tips en jij wordt de koning(in) van de barbecue!

De musthaves

Zonder barbecue zal het natuurlijk niet lukken. Naast de klassieke barbecuetoestellen bestaan er elektrische modellen. Het voordeel? Gebruik ze zowel binnen als buiten. Spatel, tang, vleesvork… Denk ook aan de accessoires die helpen bij de bereiding van de maaltijd.

20150602_Indispensables

Comfort en bakplezier

Maak het jezelf makkelijk wanneer je achter de barbecue staat.  Eens het vlees klaar is, leg je het eenvoudig op een aluminium schaal. Voorzie ook een reinigingsborstel en –spray zodat je je toestel na het koken snel weer proper maakt.
20150602_Plaisir

Gasbarbecues zijn hot

Gasbarbecues zijn populair. Je steekt ze onmiddellijk aan, krijgt makkelijk de ideale warmte en de meeste modellen hebben een deksel met thermometer: ook je groot gebraad is altijd perfect gebakken!

gasbarbecue

De perfecte afsluiter: appel met ijs, kaneel en rum

Ingrediênten voor 4 personen

    • 4 zoete appels
    • 1 koffielepel kaneel
    • 2 eetlepels bruine suiker
    • vanille-ijs
    • donkere rum

Bereiding

1. Schil de appels in stukken en verwijder het klokhuis.
2. Verdeel de stukjes over 4 pakjes aluminiumfolie.
3. Doe er ook een snuifje bruine suiker, een snuifje kaneel en een scheutje rum bij.
4. Draai de pakjes dicht en plaats ze 5 à 10 minuten op de barbecue.
5. Serveer ze nadien met een bolletje vanille-ijs.

Smakelijk!

 

Gerelateerde posts