Ik heb voor jou de mobiele airco PACAN97 REAL FEEL van De’Longhi Pinguino getest

Je zou het niet meteen zeggen, maar de mooie dagen komen er binnenkort aan. En over enkele maanden hebben we zeker recht op hoge temperaturen. Je kunt dan maar beter nu al voorbereid zijn! Daarom heb ik besloten een airco te testen. Mijn keuze is gevallen op de De’Longhi Pinguino. Mijn indruk? Dat lees je hierna!

Plaats voor de installatie van het toestel

Laten we beginnen bij het begin: ik haal het toestel uit zijn doos. Eerste vaststelling: de mobiele airco van De’Longhi Pinguino is redelijk zwaar maar zeer makkelijk te hanteren dankzij de wieltjes. Vervolgens raadpleeg ik de gebruiksaanwijzing om te weten hoe ik hem goed moet installeren. Dat blijkt helemaal niet moeilijk te zijn. Je moet er alleen voor zorgen dat er geen enkel obstakel op het aanzuigrooster of op de luchtafvoer zit. Verder moet je gewoon de afvoerbuis “vastschroeven” op het uiteinde en klaar is Kees.

Vervolgens zet ik mijn mobiele airco vlak bij de vensterdeur die uitgeeft op de tuin. In de gebruiksaanwijzing staat namelijk duidelijk vermeld dat het uiteinde van de buis buiten moet uitkomen. De airco blaast namelijk de warme lucht naar buiten.

En wat met het gebruiksniveau?

Zodra de airco correct is geplaatst, zet ik hem aan door de stekker in het stopcontact te steken en op ON te drukken. Ik moet zeggen dat ik aangenaam verrast was door de snelheid waarmee hij frisse lucht in de ruimte brengt. Amper een seconde nadat ik op de startknop heb gedrukt, begint de ruimte al af te koelen!

Verder is de De’Longhi Pinguino voorzien van heel duidelijke pictogrammen. Zo kun je gemakkelijk kiezen uit de verschillende voorgestelde modi. Over modi gesproken: ik moet zeggen dat ik aangenaam verrast was toen ik de automatische modus ontdekte. Hierdoor wordt het aantal graden automatisch verhoogd of verlaagd afhankelijk van de temperatuur. Dat is wel praktisch! De De’Longhi Pinguino heeft ook een ontvochtingsfunctie, superhandig om de luchtvochtigheid in de ruimte te verminderen, ideaal bij zwoel weer.

De mobiele airco van De’Longhi Pinguino heeft nog een voordeel, en dat is niet min. Stel je voor: je zit gezellig in je zetel te genieten van een verfrissend drankje. En plotseling heb je zin om de temperatuur te verlagen. Wel: je hoeft zelfs niet uit je zetel te komen, want je kunt alles gemakkelijk regelen met de meegeleverde afstandsbediening. Handig, toch?

En wat met de reiniging van de filters?

Vergeet niet: om zo lang mogelijk optimaal van je mobiele airco te kunnen genieten, moet je de stoffilter elke week reinigen. Maar geen paniek: de filter van de De’Longhi Pinguino is gemakkelijk te demonteren. Je hoeft hem alleen nog even te stofzuigen.

Mijn indruk

Na een week gebruik moet ik zeggen dat ik eerder heel tevreden ben over mijn nieuwe mobiele airco van De’Longhi. Hij is niet alleen heel gemakkelijk te installeren en te gebruiken… maar hij is vooral uiterst efficiënt. Zo, laat de warme zomerdagen nu maar komen ;-)

Gerelateerde posts