Lekker warm én gezond in huis

In de winter zetten we allemaal onze verwarming een graadje hoger, maar radiators maken de lucht in de kamer veel te droog. Bovendien kan vervuilde binnenlucht nadelig zijn voor je gezondheid. Ontdek met welke toestellen je het thuis lekker warm maakt én toch gezond houdt!

1. Bijverwarming

Je ’s morgens in een koude badkamer douchen en aankleden? Ontbijten in een kille keuken? Voor deze kleine ruimtes is een bijverwarming ideaal! Een goedkope en snelle oplossing om kleine plaatsen te verwarmen. Kies het model dat het beste bij je past!

Bijverwarming20160105_Foto01

    • Keramische bijverwarmingen: het grote voordeel? Stofdeeltjes verbranden nooit op het warmte-element. Zo worden je luchtwegen niet belast.
    • Olieradiators: wanneer je ze uitschakelt, kan je nog lang nagenieten van de warmte die ze afgeven. Verplaats ze ook eenvoudig van de ene kamer naar de andere.
    • Bijverwarmingen met blazers: warmen de ruimte ultrasnel op waardoor je meteen van een aangename temperatuur geniet.
    • Stralers: deze toestellen geven warmte, maar blazen geen warme lucht uit. Je hebt dus nooit hinder van geuren of stofdeeltjes. Ze werken ook heel stil.
    • Elektrische convectoren: deze zijn bijna volledig geruisloos en warmen de ruimte zeer snel op.

2. Luchtbevochtiger

20160105_Luchtbevochtiger3
In de winter draait je verwarming op volle toeren, maar vaak verluchten we ons huis niet voldoende. Je wilt het niet koud krijgen of energie verspillen. Wist je dat te droge lucht ongezond is? Het kan  infecties op de luchtwegen veroorzaken en droogt de huid uit. En ook voor je houten vloeren en meubels is te droge lucht schadelijk. De oplossing? Haal een luchtbevochtiger in huis. Zo heb je nooit last van droge lucht en geniet je van voldoende luchtvochtigheid in huis.

3Luchtreiniger

Koken, wasgoed drogen, douchen, roken… allemaal oorzaken van een slechte luchtkwaliteit in huis. Daarom is een luchtreiniger zeer nuttig, vooral voor mensen die last hebben van astma, hooikoorts of allergenen. Verontreinigde lucht zorgt voor lichamelijke klachten. Heb je huisdieren? Dan heb je ook zeker baat bij een luchtreiniger. De huidschilfers van huisdieren leiden soms tot gezondheidsklachten zoals kortademigheid of allergische reacties.
20160105_Luchtreiniger

4. Luchtreiniger en luchtbevochtiger in één

Wil je het beste van 2 werelden combineren? Kies voor een multifunctioneel toestel dat zowel een luchtbevochtiger als een luchtreiniger is. Ze zijn stil, je wint plaats want je hebt slechts één toestel nodig en je verbruikt maar één keer energie in plaats van twee. De Venta Airwasher biedt nog een extra voordeel: deze luchtwasser werkt volgens het principe van koude verdamping. De vervuilde lucht wordt aangezogen en door een in het water roterende stapel lamellen geleid. De lucht wordt dus letterlijk gewassen.
luchtreiniger en bevochtiger

 

Gerelateerde posts