Voor jou getest: de steelstofzuiger Unlimited van Bosch

De Bosch Unlimited-steelstofzuiger is een draadloze stofzuiger met een onbeperkte autonomie en een grote zuigkracht voor een perfecte reiniging. Ik testte hem thuis en in mijn auto. Hoe werkt hij? Wat vond ik ervan? Ik vertel je er alles over.

Mijn eerste indrukken

Toen ik de doos optilde, was ik bang dat de Bosch Unlimited zwaar zou zijn. Maar toch niet! Hij is vrij compact en licht, precies zoals een steelstofzuiger moet zijn.

Ook het design vind ik mooi. De stofzuiger ligt goed in de hand en je kan er de accessoires makkelijk op vastklikken.

En wat zijn die accessoires? Een gemotoriseerde borstel voor alle vloertypes, een borstel voor meubels en stoffen bekledingen en een grote flexibele buis voor de moeilijk bereikbare plaatsen. Je kan hem dus eigenlijk zowat overal gebruiken, zonder probleem.

En dan nu de test!

Eerst en vooral laad ik de batterij op. Het bijzondere van de Unlimited-steelstofzuiger van Bosch is dat hij een onbeperkte autonomie biedt. Hij wordt geleverd met 2 batterijen van 18 Volt. Terwijl je de ene batterij gebruikt, kan je de andere dus opladen. Wel erg handig voor grote ruimtes.

Toch noteer ik ook een minpunt: het opladen van de batterij is een vrij lawaaierige bedoening, je kan ze dus beter opladen in een andere kamer. De batterij is wel in minder dan een uur opgeladen.

Ik zet de stofzuiger aan en begin te stofzuigen. Met een konijn in huis heb ik heel wat vermogen nodig om alle haartjes weg te krijgen. En ik ben aangenaam verrast!

Met zijn Digital Spin-motor en zijn gemotoriseerde High Power-borstel is de Bosch Unlimited zeer geschikt voor het opzuigen van dierenharen. Ook het geluidsniveau is redelijk, ik heb zelfs de indruk dat hij minder lawaai maakt dan een gewone stofzuiger.

En wat ik ook waardeer is zijn wendbaarheid! Zowel op tapijt als op een harde ondergrond is de Bosch Unlimited echt aangenaam in het gebruik. Hij glijdt vlotjes over de vloer en past in alle hoeken zonder dat ik me hoef te bukken.

Het onderhoud van de Bosch Unlimited

Ziezo, het stofzuigen zit erop. Tijd nu voor wat onderhoud. Ik maak eerst het reservoir leeg. Dat laat zich makkelijk loshaken en de onderhoudsinstructies zijn heel duidelijk. De filter is voorzien van een draaiend zelfreinigingssysteem. Een draai aan de knop en de filter wordt schoon als bij toverslag. Rest mij nog enkel de gemotoriseerde borstel schoon te maken. Ook dat gaat supermakkelijk want je kan de borstelrol er gewoon afnemen!

De Bosch Unlimited werkt ook heel hygiënisch: de luchtuitlaat is voorzien van een filtrerend patroon. Er wordt daardoor schonere lucht uitgestoten. En dat is positief voor mensen die gevoelig zijn voor stof.

Zou ik de Bosch Unlimited aanbevelen?

Na enkele stofzuigbeurten onthoud ik van de Bosch Unlimited vooral:

Zijn positieve punten:

  • licht en compact
  • heel wendbaar
  • efficiënt op elke ondergrond
  • veelzijdig dankzij zijn accessoires
  • maakt weinig lawaai
  • makkelijk in het onderhoud en hygiënisch

Zijn negatieve punten:

  • lawaai bij het opladen
  • hoge prijs

Met die negatieve punten valt het dus wel mee! De Bosch Unlimited is een uitstekende steelstofzuiger. Zeker niet de goedkoopste, maar je voelt echt het verschil als je hem gebruikt. Ben je dus op zoek naar een goede, zeer comfortabele en makkelijk te gebruiken steelstofzuiger, dan is de Bosch Unlimited een uitstekende keuze.

Heeft de Bosch Unlimited je overtuigd? Bij aankoop van de Bosch Unlimited-steelstofzuiger krijg je € 70 terugbetaald. Of je kan kiezen voor een gratis Bosch Uneo Maxx-accuboorhamer. De actie loopt nog tot en met 17.06.18. Meer weten

Gerelateerde posts