Voor jou getest: Samsung PowerStick Pro

Ook een viervoeter in huis die veel haar verliest? De snelle oplossing: even rondgaan met een steelstofzuiger. Ik heb de Samsung PowerStick Pro gedurende 3 weken voor jou getest. Benieuwd naar het resultaat?

Uitpakken, opladen en gaan

PowerStick Pro
Wat zit er in de doos? Veel: een batterij, een zuigbuis, een parketborstel, een turboborstel, een mini-turboborstel, een combinatie-opzetstuk, een kierenzuiger, een flexibel opzetstuk en een wandbevestiging (met bijhorende vijzen). Hiermee kan ik aan de slag! Ik plaats de batterij in de lader en dan is het 4,5 uur wachten voor ik de steelstofzuiger kan gebruiken. Eens opgeladen kan je er 40 minuten mee stofzuigen. Dat is vrij lang voor dit type toestel. Ik doe er gemiddeld 4 à 5 beurten mee. Wat me meteen opvalt is de flexibiliteit van de Samsung PowerStick Pro.

Tip: je kan er ook voor kiezen om de wandbevestiging te gebruiken voor een groter gebruiksgemak. Installeer de wandbevestiging aan de muur en laad de PowerStick Pro verticaal op in plaats van horizontaal.

Handige accessoires

PowerStick Pro
De gemotoriseerde mini-turboborstel is handig om de zetel te stofzuigen (ja, daar blijven de kattenhaartjes vaak plakken). Nu verdwijnen ze snel. De kierenzuiger gebruik ik om de kleinste hoekjes van de kamers te reinigen. De slaapkamers geef ik een beurt met de borstel met zachte actie want daar ligt laminaat.

En de gewone turboborstel is perfect om de vloer in de woonkamer weer proper te maken. Voldoende toebehoren dus om elk type vloer of meubels te reinigen.

Stille, maar efficiënte werker

PowerStick Pro
Leuk voor mijn buren en leuk voor mijn kat: de Samsung PowerStick Pro doet alles in stilte. Leuk voor mezelf: ondanks zijn stille werking heeft hij een krachtig zuigvermogen. Ik hoef niet meerdere keren over dezelfde tegel te stofzuigen. Door de cycloon-technologie blijft de lucht van het stof gescheiden en de zuigkracht blijft groot.

Wil je ’s avonds nog even een toertje doen met je PowerStick Pro? Niemand heeft er last van. Echt een pluspunt!

Tijd om de auto te stofzuigen

PowerStick Pro
Een propere wagen, da’s fijn. Etensrestjes en stof op de achterbank, modder op de matten, kruimels op de passagierszetel… Ik neem de afneembare handstofzuiger en begin aan de schoonmaakbeurt. Na amper 5 minuten is de klus geklaard en is mijn auto (aan de binnenkant :-)) weer picco bello. Mijn passagiers zijn blij.

Is de stofbak vol?

powerstick pro
Geen probleem: ik neem hem makkelijk uit de kruimeldief en kan hem boven de vuilzak leegmaken. Doordat je hem helemaal van de kruimeldief kan loskoppelen, hoef je niet te sukkelen. Het stof belandt enkel en alleen in de vuilzak en je raakt het niet aan met je handen (wat bij andere modellen soms wel het geval is). Nadien klik ik de stofbak eenvoudig weer vast en klaar is kees.

De voor- en nadelen

PowerStick Pro
Na 3 weken gebruik ben ik zeer tevreden: de Samsung PowerStick Pro is stil en toch krachtig, hij is ergonomisch, flexibel en wordt geleverd met talrijke accessoires. Je kan er lang mee aan de slag en met de kruimeldief reinig je snel de wagen. Bovendien maak je hem ook makkelijk leeg.

Het enige minpunt? Het gewicht van 3 kg, ik vind hem vrij zwaar. Maar misschien moet ik wat meer spinazie eten :-)

 

Gerelateerde posts