Dag van de Aarde: draag je steentje bij

Op 22 april was het de Dag van de Aarde en daarom zetten we onze planeet in de bloemetjes. Overal werden activiteiten georganiseerd om aandacht te vragen voor de problematiek rond milieu en klimaatverandering. Ook jij kan je steentje bijdragen door bewust te kiezen voor ecologische toestellen. Deze zijn niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor je budget!

Vaatwassers 20160419_Vaatwassers_blog Vuile glazen, schotels, borden… een vaatwasser is toch zo handig en onmisbaar in de meeste gezinnen! Wist je dat de nieuwe generatie vaatwassers minder dan 10 liter water per cyclus verbruikt?
Droogkasten 20160419_Droogkasten_blog Laat, indien mogelijk, de zon het droogwerk doen. Is het slecht weer?  Gebruik een condensatiedroogkast met ingebouwde warmtepomp. De lucht wordt verwarmd dankzij de warmtepomp in de droogkast.

 

Stofzuigers 20160418_small_10Sinds kort heeft ook elke stofzuiger een energielabel. Zo kan je bewuster op zoek naar een energiezuinig toestel. Sommige modellen kan je zelfs met ecochèques kopen omdat ze zo energiezuinig zijn!
 Koelkasten met diepvriezer20160419_Koelkasten_blogWil je een energiezuinige koelkast met diepvriezer? Of heb je een diepvrieskoffer nodig? Kies voor een model met A++-of A+++-energielabel.

 

Alle beetjes helpen… 

20160419_Connected_StopcontactenStopcontact

1. Schakel je apparaten uit wanneer je ze niet gebruikt. Ben je niet thuis of ga je slapen? Zet je televisie en de bijhorende tv-decoder volledig uit.

2. Gedaan met plastic flessen! Maak zelf je dranken in glazen flessen met een Sodastream-drankapparaat en verminder je ecologische voetafdruk.

3. Haal een connected stopcontact in huis. Ben je een lamp vergeten uitzetten? Check het via een app en schakel ze vanop afstand uit via je smartphone.

4. Een personenweegschaal die werkt op zon- en kunstlicht? Ontdek de Salter SA9068 ECO-weegschaal.

 

Gerelateerde posts