Home    flash    4 verfrissende zomerdrankjes

4 verfrissende zomerdrankjes

par | Juil 15, 2015 | En cuisine

Warm weer? Vergeet je lichaam niet te hydrateren! Wat dacht je van een zelfgemaakt en gezond drankje? Wij geven je alvast inspiratie voor heerlijke zomerdrankjes: ijsthee, citroenlimonade, detox water en smoothie.

Ijsthee

201507_Zomerdrankjes_thee

Zelfgemaakte ijsthee bevat minder calorieën dan ijsthee die je in supermarkten vindt. Dé zomerdrank bij uitstek.

Kies voor groene thee, zwarte thee of thee met een fruitsmaak. Doe 20 g thee in een filterende kan en voeg er 1 liter water aan toe. Laat de thee trekken in je koelkast gedurende een uur.

Voeg voor het uitschenken schijfjes fruit en honing toe voor de zoete touch.

Citroenlimonade

201507_Zomerdrankjes_citronnade

Heb je verse munt in huis ? Maak een lekkere, zelfgemaakte citroenlimonade. Voor 1 liter limonade heb je 4 citroenen, water, 40 g suiker en enkele muntblaadjes nodig.

Was de citroenen en spoel de muntblaadjes af. Breng 1 liter water aan de kook met een waterkoker, voeg een in schijfjes gesneden citroen toe en laat de limonade trekken en volledig afkoelen. Voeg het sap van 3 geperste citroenen en de suiker toe. Koel serveren met een paar ijsblokjes en verse muntblaadjes.

Detox water

201507_Zomerdrankjes_cdetox

Verwen jezelf met een drankje, rijk aan vitaminen en antioxidanten! Deze gezonde zomerdrank maak je gemakkelijk met wat fruit en water.

Kies bij voorkeur voor seizoensfruit. Test bijvoorbeeld deze combinaties eens uit:  aarbei/citroen/munt, perzik/framboos, komkommer/munt/citroen of watermeloen/basilicum.

Laat het fruit trekken in een kan met water in de koelkast. Laat dit gedurende minimum een uur rusten. Hoe langer je het drankje laat rusten, hoe meer fruitsmaak het zal hebben. Goed om te weten: na 24u verliest het fruit alle vitaminen.

Smoothie

201507_Zomerdrankjes_smoothie

Liever fruitsmoothies of groene smoothies?  Deze dranken zijn ongetwijfeld “in” deze zomer. Tip: combineer fruit ook met yoghurt, amandelmelk of zelfs ijs.

Voor 4 smoothies met watermeloen en aardbeien : doe 250g watermeloen, 4 bollen aardbeiensorbet en 20 cl water in de blender en mix. Serveer de smoothie koel en werk af met een aardbeitje ter decoratie.