Home    High Tech    Waarop letten als je een gezinslaptop koopt?

Waarop letten als je een gezinslaptop koopt?

par | Juin 25, 2018 | High Tech

Zoek je een nieuwe laptop voor je hele gezin? Dan heb je heel wat verlanglijstjes te combineren. Je eigen lijstje, dat van je partner en die van zoon- én dochterlief! Onbegonnen werk? Vroeger wel, nu al even niet meer. Zeker sinds de opkomst van de 2-in-1-laptop doe je met één toestel zo goed als alles.

Hieronder vind je de software en hardware die een gezins- of familielaptop doorgaans nodig heeft. Daarna ontdek je enkele toestellen die scoren bij jong en oud.

Software voor alle leeftijden

Wat moet je laptop in 1 dag aankunnen? In heel wat gezinnen ziet dat plaatje er zo uit:

  • Mama beantwoordt nog enkele werkmails.
  • Papa bekijkt een kookvideo voor het avondeten.
  • Grote broer maakt zijn huiswerk.
  • Grote zus stuurt een familiefotootje naar opa.
  • Kleine zus speelt een game voor kinderen.

De nieuwe Windows-laptops (met Windows 10) hebben alles in huis om zulke taken één voor één af te werken. Uiteraard kun je mailen met vaste waarde Microsoft Outlook. Of kookvideo’s bekijken via de Edge-browser.

Daarnaast zijn er heel wat nieuwe functies in Office 365 die de productiviteit van kinderen en ouders vergroten. Wil je bijvoorbeeld het huiswerk van je zoon nakijken? Dan kun je heel snel dingen markeren, omcirkelen of becommentariëren. Op een touchscreen gebruik je daarvoor gewoon je vingers of een stylus.

Foto’s uploaden, delen en bewerken wordt nog meer een familieactiviteit. Met OneDrive stuur je de foto’s van alle gezinssmartphones meteen naar de cloud. Om ze daarna in de Photos-applicatie bij te werken.

Multifunctionele hardware

Op hardware-vlak las je al één grote troef: 2-in-1 is the way to go. Zeker als je het scherm ook in de tentmodus kunt zetten. Want zo heb je een laptop om op te werken, een tablet voor in de zetel, en een kleine tv op de keukentafel.

Nog een kenmerk dat al aan bod kwam? Een aanraakscherm. Must-have? Absoluut, want je kinderen raken volledig in de war van multimediatoestellen zonder touchscreen. 😉

Bovendien is een touchscreen aangenamer om samen met je zoon of dochter te surfen en filmpjes te bekijken. Je kunt allebei tikken, scrollen, pauzeren, … Vroeger was het vechten om de muis en dus om de macht.

Andere hardware-specificaties hangen af van je gebruik. Wie zware (grafische) software of games vlot wil laten lopen, kiest uiteraard voor een krachtige processor, veel RAM-geheugen, enzovoort. Filmfans zullen het zwaartepunt dan weer bij de schermresolutie leggen. Eén van de absolute toppers op beide vlakken is de Microsoft Surface Book 2.

3 gezinslaptops waarvan iedereen blij wordt

Al onze 2-in-1-laptops dromen ervan om een warme thuis te krijgen in jouw gezin. Maar misschien heb je (naast het speelgoed van je kinderen) geen plaats voor honderden toestellen. Dan maken we je keuze graag gemakkelijker met deze shortlist van 3 toppers met uiteenlopende troeven. Wat weegt het meest door voor jou: prijs, rekenkracht of schermkwaliteit?