Batibouw 2018: wat je zeker niet mag missen

22 februari, 10.00 u.: Batibouw opent zijn deuren. En wij mochten er als eerste een kijkje nemen om de laatste trends in de keukenwereld te ontdekken. Één ding is zeker, dit jaar zijn de merken heel ingenieus uit de hoek gekomen. Lees alles over onze rondleiding.

Bij Samsung staat de tv-koelkast in de kijker 

We beginnen ons bezoekje bij de Samsung-stand waar Soufiane ons opwacht. Hij stelt ons meteen met trots de Family Hub-koelkast voor. Zijn troef? Een groot scherm op de rechter deur. Intrigerend als je het ons vraagt… Maar snel neemt Soufiane onze twijfels weg en somt hij de vele voordelen van dit scherm op. De Family Hub is voozien van 3 camera’s die alles binnenin filmen. Zo bekijk je op je smartphone in de supermarkt of er nog boter in je koelkast ligt.

Dankzij Family Hub is voedselverspilling verleden tijd! Hij meldt jou zodra er voedsel bijna gaat vervallen. Kooktips nodig? Schakel de hulp in van je persoonlijke assistent Bixby. Vraag hem bijvoorbeeld om een lasagnerecept op te zoeken en Bixby voert de taak uit.

En dan last but not least: je hoeft niet meer te kiezen tussen koken of tv kijken. Het scherm op de Family Hub dient ook als tv of internetradio!

Alles voor de look bij Bosch 

Daarna gaan we langs bij Bosch. Deze keer geeft Olivier ons een woordje uitleg. Bosch deed zijn uiterste best op vlak van koelkasten. Dankzij Olivier hadden we de gelegenheid om de VarioStyle te ontdekken: volgens hem is het een koelkast ‘die zich aanpast aan je humeur’. Ben je een levenslustig type? Kies dan voor een gele koelkast. Zijn je keukenmeubels aan de donkere kant? Ga dan voor een zwarte deur en creëer een perfect harmonie.

Innovatie bij Novy

12.00 u., we krijgen een hongertje. En dat komt goed uit want bij Novy staat Sabine ons al op te wachten achter het fornuis. Ze is bezig met de bereiding van een lekkere maaltijd maar vreemd lijkt het alsof de dampen in de kookplaat verdwijnen. Tot we uiteindelijk de subtiele ingebouwde dampkap opmerken in het werkblad. Na het koken toont Sabine ons hoe de dampkap zich helemaal onder het werkblad kan verbergen. De ideale combinatie tussen discretie en innovatie!

Op zoek naar een vaatwasser? Afspraak bij AEG

Na het eten is het tijd om af te wassen. En plots komt Peter van AEG tevoorschijn. Hij heeft exact het toestel dat we nodig hebben: de vaatwasser met SprayZone. Hij legt ons uit dat deze zone werd gemaakt om de meest hardnekkige vlekken te bestrijden. En deze vaatwasser heeft nog veel meer te bieden: de deur opent op een kier zodra hij klaar is. Resultaat? ‘Een perfect droge vaat’, aldus Peter.

Bauknecht rijmt op flexibiliteit

Onze bezoek aan Batibouw loopt al op zijn einde. Maar vooraleer we Brussels Expo verlaten, hebben we nog een laatste afspraak met Pascal van Bauknecht. En we vinden elkaar terug rond een ietwat bijzondere inductiekookplaat. Deze bestaat namelijk uit 8 flexibele kookzones die zich aan de grootte van je kommen en pannen aanpassen. Leg je een teppanyakipan op je kookplaat? Geen probleem, de 8 zones bouwen zich om tot één grote.

Gerelateerde posts