Home    At Your Service    Checklist voor de kotstudent

Checklist voor de kotstudent

Trek je na de vakantie weer naar je kot? Leve de vrijheid! Maar welke apparaten zijn handig om bij de hand te hebben? Om dat te weten te komen, maakten we een lijst op van apparaten die je het studentenleven wat makkelijker maken. Apparaten om te werken, te koken, te ontspannen … We hebben aan alles gedacht!
Door Vanden Borre Magazine 

door | 4 september

‘s Morgens: krachten opdoen

Begint de les vandaag al om 8 uur maar ben je gisteren laat uit geweest? Niets zo goed als een goeie kop koffie om helemaal wakker te worden! Heb je weinig tijd? Geen probleem: de capsulemachine helpt je om in een handomdraai koffie te zetten. Drink je liever thee dan koffie? Dan is de waterkoker iets voor jou.

Om de dag goed te beginnen, mag je niet met een lege maag de deur uit. Je moet krachten opdoen! Hoe? Door snel enkele sneetjes brood te roosteren in een broodrooster. Die is ook handig om brood te ontdooien als je dat in de diepvriezer hebt bewaard.

Onderweg naar de les: vermijd de files!

Gebruik je meestal het openbaar vervoer? Verstandige keuze, behalve op het spitsuur! Om zeker niet te laat te komen vanwege de files, hebben wij een leuke oplossing voor jou: de elektrische step. Zijn autonomie is ruim voldoende om je van je kot naar de campus en weer terug te brengen. En een step is handiger dan een fiets aangezien hij veel minder plaats inneemt. De meeste elektrische steps zijn bovendien opvouwbaar!

In de les: een laptop

De beste bondgenoot om mee te werken? De laptop natuurlijk! Maar welk type laptop kies je? Om je te helpen selecteerden we verschillende modellen voor elk type student, kwestie van die laptop te vinden die het best bij je past.

Een laptop, dat is goed. Maar een laptop met efficiënte software, dat is nog beter! Microsoft 365 biedt een hele reeks programma’s die je als student goed van pas kunnen komen: Word, Excel, Power point… Ideaal om te studeren, te werken of om presentaties voor te bereiden!

Na de les: tijd voor ontspanning

Zit je lesdag erop? Dan heb je wel wat ontspanning verdiend! En hoe kan je beter ontspannen dan door naar muziek te luisteren? Alleen op je kamer of samen met je kotgenoten kan je van je favoriete songs genieten dankzij de draagbare Bluetooth-speaker.

Wil je naar een film of serie kijken op je laptop maar doet de wifi het niet zo goed op je kamer? Wij hebben de oplossing! Een wifi repeater garandeert je een vlot en snel netwerk.

Naar het schijnt is de studententijd de mooiste tijd van je leven. Dan zou het toch jammer zijn om die mooie jaren niet vast te leggen? Maak souvenirs en fleur meteen je kot op met de instant camera. Veel origineler dan een smartphone om foto’s te maken!

Etenstijd: koken hoeft niet!

Voor studenten is koken niet echt prioriteit. Meestal koop je bereide maaltijden die je alleen maar moet opwarmen. De microgolf wordt dus je beste vriend in de keuken. En als je geen oven hebt op je kot, dan kan je altijd kiezen voor een multifunctionele microgolf waarmee je ook kan koken.

Ben je die opgewarmde maaltijden beu maar sta je toch liever niet achter het fornuis? Ook daarvoor hebben wij de oplossing: een grill. In een handomdraai kan je daarmee makkelijk heel wat dingen klaarmaken: panini, hamburgers, vis, vlees … Aan jou de keuze! En voor de liefhebbers van croque-monsieurs is er natuurlijk de goeie ouwe croque-monsieurmachine.

De volgende ochtend: opruimen

Feesten, vrienden uitnodigen, eten, drinken … Allemaal goed en wel, maar de ochtend daarna moet je wel opruimen. Geen paniek, er bestaan efficiënte stofzuigermodellen die weinig plaats innemen. De steelstofzuiger is handig voor dagelijks gebruik en veel compacter dan een sledestofzuiger. In een oogwenk maak je er de ochtend na het feestje de vloer mee schoon.

En voor kleinere oppervlakten is een handstofzuiger geknipt. Die werkt in een handomdraai alle kruimels weg. Tot groot plezier van je kotgenoten!

Zijn je kleren gekreukt? Een stoomgenerator en strijkplank horen niet echt thuis op een kot: te groot en te duur! Maar wij hebben een alternatief: de ontkreuker. Daarmee haal je moeiteloos alle kreuken uit je kleren. En omdat hij zo compact is, vind je na gebruik moeiteloos een plaatsje om hem op te bergen.

In hetzelfde thema

Klaar voor een nieuwe generatie tv’s?

Klaar voor een nieuwe generatie tv’s?

Aaah, het najaar. Buiten wordt het steeds kouder. Een beetje guur. En de nacht overvalt ons telkens een beetje vroeger. Het is weer tijd om samen voor de buis te kruipen dus en met je vrienden, lief of het hele gezin te genieten van je favoriete programma’s, series en...

Test: een week met de Samsung Galaxy Buds Live

Test: een week met de Samsung Galaxy Buds Live

Ik heb enkele dagen mogen doorbrengen met de nieuwe Samsung Galaxy Buds Live in mijn oren. Deze zeer comfortabele en draadloze pareltjes zijn perfect om te gebruiken bij het wandelen, tijdens een work-out of terwijl ik schoonmaak. Maar zijn deze oortjes wel...

Ga op zoek naar de laptop die bij je past

Ga op zoek naar de laptop die bij je past

Er zijn tegenwoordig bijna evenveel soorten laptops als er mensen zijn. Geen wonder, want iedereen heeft natuurlijk andere noden wanneer het op computers aankomt. Ben je een student, gamer of designer ... dat is een wereld van verschil. Gelukkig weten de Vanden Borre...

Rainy days? TV days!

Rainy days? TV days!

Het regent pijpenstelen, je hebt je boek al uitgelezen en geen zin om een spelletje te spelen ... Wat kan je nog doen? Wij weten het wel! Ons ideale recept voor een regenachtige dag? Een warm dekentje, een grote bak popcorn of ander lekkers bij de hand en een goede...