Home    Beeld & Geluid    Met de auto op vakantie? 5 tips voor een ontspannen rit

Met de auto op vakantie? 5 tips voor een ontspannen rit

door | feb 13, 2020 | Beeld & Geluid

Vertrek je binnenkort met de auto op vakantie? Leuk! Maar denk ook aan de passagiers op de achterbank: je kinderen. Groot of klein, tijdens de lange rit beginnen ze zich al snel te vervelen. Zin om van je oprit tot op je eindbestemming te genieten van gezelligheid en rust? Volg onze 5 tips!

1. Leuke filmpjes

De ideale tool om je kinderen te entertainen op de achterbank? Een draagbare dvd-speler. Net als in het vliegtuig, gaat de tijd veel sneller voorbij met een goede film of serie. Wees slim en kies voor een model met een USB-ingang. Dan hoef je enkel je USB-stick mee te nemen.

Neem je meerdere passagiertjes mee? Kies dan voor een draagbare dvd-speler met een dubbel scherm.

2. Zet die plaatjes op

Allemaal samen meezingen met een liedje, da’s supergezellig. Maar de hele rit naar kinderliedjes luisteren? Da’s erover! Ga voor een bluetoothspeaker. Hiermee streamen je kinderen hun favoriete playlists vanaf hun smartphone of via een USB-stick.

Koop er meteen een draadloze hoofdtelefoon bij. Zo kan je beide toestellen draadloos verbinden en heb jij de volledige controle over de radio 😃 

Extra troef: je bengels nemen hun bluetoothspeaker ook makkelijk mee naar de skipiste, het strand, de camping, …

3. We spelen een spelletje

Een ander musthave voor in de wagen: een multimedia tablet. Je tieners kijken naar hun favoriete serie en spelen games. Wedden dat ze onderweg niet klagen? 😃

En voor de kleinsten bestaan er tablets op kindermaat. Deze zijn voorzien van een robuuste behuizing (eens laten vallen is snel gebeurd), apps voor kinderen en ouderlijk toezicht zodat jij altijd de controle behoudt.

Download vooraf enkele applicaties en spelletjes zodat je dat niet onderweg hoeft te doen.

4. Een spannend boekje lezen

Voor kinderen die graag lezen en geen last hebben van wagenziekte, is een boek ook een super idee. Maar je valiezen zitten al vol en boeken nemen veel plaats in. De oplossing: een e-reader. Op dit toestel bewaar je duizenden e-books. Download ze op voorhand en zet er ook enkele boeken voor volwassenen bij. Zo heb jij tijdens de rustige momenten ook lectuur mee.

Kan de jongste nog niet lezen? Geen probleem: er bestaan ook audioboeken met leuke verhaaltjes waar ze naar kunnen luisteren en rustig van worden.

5. Wie maakt de fotoreportage?

Heb je creatieve kinderen? Handig! Laat ze een fotoreportage maken van de hele reis. Inclusief de autorit en tussenstops. Heel leuk zijn de instant camera’s, want dan zien ze meteen het resultaat en kunnen ze de foto’s meteen in een album plakken en er commentaar bijschrijven.

Tip: denk dan ook aan het nodige printpapier 😊 En ook al zijn alle foto’s niet perfect, een fotoreportage zorgt altijd voor mooie en grappige herinneringen van je reis.