Alles voor het plezier van je oren: jouw leidraad tot de beste koptelefoon

Koptelefoons en oortjes horen er tegenwoordig helemaal bij. Je kan kiezen voor een universeel type dat in heel uiteenlopende omstandigheden goede diensten levert. Maar er bestaan ook specifieke modellen voor één bepaalde activiteit. Vanden Borre zet je met plezier op weg.

Door Vanden Borre Magazine

door | 22 september | Beeld & Geluid

Oortjes: in-ear entertainment

Je hebt twee soorten in-ear oortjes: met en zonder draad. Enerzijds kunnen oortjes met een kabel niet leeglopen. Anderzijds kan je met draadloze oortjes wel vrijer bewegen. Zeker bij het sporten kan dat handig zijn.

 

 

Over je oren: over-ear comfort

Ook bij hoofdtelefoons kan je kiezen voor een type met of zonder kabel. Maar je kan je beslissing evengoed op andere criteria baseren. Ben je van plan om je koptelefoon lang op te houden? Dan is een over-ear modelde beste optie. De zachte oorkussens omsluiten het oor volledig en bieden zo extra comfort. Vaak beschikt zo’n over-ear model bovendien over active noise cancelling. Dan heb je helemaal geen last van storende geluiden van buitenaf.

 

 

Op je oren: on-ear luisterplezier

On-ear koptelefoons daarentegen zitten niet over maar op je oren: ze bedekken ze dus niet volledig. Dankzij de gewatteerde oorschelpen en de lichte geluidsdemping zijn ze voor vrijwel alles geschikt. Deze koptelefoons zijn doorgaans heel licht en zitten minder vast op je hoofd. Als je je echt van de wereld wil afsluiten, zijn ze dus iets minder ideaal.

 

 

Waarom een koptelefoon met een zendstation kopen?

Wil je je koptelefoon specifiek gebruiken om naar de televisie of radio te luisteren? Kies dan een model met een zendstation. Dat sluit je dan aan via de koptelefoonuitgang van je toestel.

 

 

Waarom een hoofdtelefoon met microfoon?

Doe je vaak aan afstandswerken? Kies dan gerust voor een headset-pc. Dat komt je verstaanbaarheid en concentratievermogen tijdens videomeetings zeker ten goede.

 

 

En wat bij het gamen?

Als fanatieke gamer verdien je gewoon een headset die speciaal voor gaming werd ontwikkeld. Grote audiodrivers zorgen voor een overweldigend surroundgeluid dat je middenin de actie katapulteert. Game on!

 

 

Comfortabel ontwerp, meeslepend geluid

 

Ben je op zoek naar draadloze oortjes met noise cancelling die zo goed in je oor passen dat je al snel vergeet dat je ze in hebt? De kleine, lichte Sony WF-C700N-oortjes hebben een perfecte pasvorm en garanderen je klank van topkwaliteit. En dat als je naar muziek luistert, maar ook als je online lessen volgt of van thuis uit werkt. Dankzij de windruisonderdrukking kan je overal vlot oproepen beantwoorden en klinkt je stem altijd even helder, zelfs op een winderige dag. Reken op een autonomie van 15 uur. 10 minuten snelladen is goed voor een uurtje erbij.

 

 

Nog beter, nog sneller, nog slimmer

 

Sony gooide al hoge ogen met zijn populaire 1000XM-oortjesreeks en doet daar nu met de langverwachte introductie van de WF-1000XM5 nog een flinke schep bovenop. De oortjes met de allerbeste noise cancelling, de hoogste geluids- en gesprekskwaliteit, een pak slimme luisterfuncties Het kan gewoon niet op. En dan hadden we het nog niet over het verbluffend kleine en lichte design, de lange batterijduur (24 uur), de snellaadcapaciteit (amper 3 minuten volstaan voor 1 uur extra) en de mogelijkheid tot draadloos opladen.

 

 

Een icoon in stilte, comfort en geluid

 

Bij de Bose QuietComfort 45-hoofdtelefoon bereiken stilte, geluid en comfort hun perfecte balans. Je merkt het meteen als je hem opzet: de zachte kussens om je oren, de wereld die helemaal verdwijnt als je op het knopje drukt en de muziek begint De originele noise cancelling-hoofdtelefoon is helemaal terug! Met toonaangevende stilte (en de nieuwe Aware-modus), verrassend lichte materialen voor een premium comfort en exclusieve akoestische technologie voor een diepe, heldere sound.

 

 

In het Vanden Borre Magazine en op vandenborre.be ontdek je nog meer koptelefoons en oortjes op maat van jouw specifieke behoeftes.

SONY WFC700NB

SONY WF1000XM5 SILVER

BOSE HOOFDTELEFOON QUIETCOMFORT QC45 BLACK

In hetzelfde thema

Elektro: 4 toptoestellen voor een geslaagde werkdag

Elektro: 4 toptoestellen voor een geslaagde werkdag

Wil je de werkdag meteen goed kunnen starten en daarna ook vlot doorkomen, dan kan je wel wat gepaste ondersteuning gebruiken. Wij presenteren je vier nieuwe elektrotoestellen die absoluut top zijn in hun categorie. Van een frisse start in de badkamer tot een stevige...

Test: Samsung Galaxy Tab S9 Series

Test: Samsung Galaxy Tab S9 Series

Ik heb het geluk gehad om de volledige en gloednieuwe Samsung Galaxy Tab S9-serie een aantal weken te mogen testen. Zijn de Tab S9, S9+ en S9 Ultra zo anders dan de Tab S8-serie? En wat is er net nieuw aan? Je ontdekt het allemaal in dit artikel! In de doos Als je de...

Samsung Galaxy: The connected power of Galaxy

Samsung Galaxy: The connected power of Galaxy

Traditiegetrouw gaf Samsung ook deze zomer weer een aantal van zijn succesvolle Galaxy-reeksen een stevige update mee. Ontdek nu waarmee de gloednieuwe plooibare smartphones Z Fold5 en Z Flip5, de verbeterde tablets van de Tab S9-serie en de stijlvolle smartwatches...

LG OLED EVO GALLERY DESIGN TV: onze test

LG OLED EVO GALLERY DESIGN TV: onze test

De LG OLED GALLERY TV is aan de beurt om getest te worden! Meer bepaald de LG OLED 55 inch G36. De LG OLED GALLERY TV is verkrijgbaar in 3 verschillende groottes: 65, 77 & 83 inch. In 2023 is dit model toe aan zijn 3e generatie. Wat hem onderscheidt van de G2 is...