Home    Beeld & Geluid    De draadloze Sennheiser Momentum-hoofdtelefoon voor jou getest

De draadloze Sennheiser Momentum-hoofdtelefoon voor jou getest

Breng jij ook graag je dag door met muziek in je oren? Ik ook! Dat is zo’n aangenaam en rustgevend gevoel, toch? Deze keer had ik de gelegenheid om de Momentum Wireless-hoofdtelefoon van Sennheiser uit te testen. Puur geluk! Wil je weten wat ik ervan vond? Lees dan zeker mijn volledige verslag hieronder.

Door Luca

door | 31 januari | Beeld & Geluid

Breng jij ook graag je dag door met muziek in je oren? Ik ook! Dat is zo’n aangenaam en rustgevend gevoel, toch? Deze keer had ik de gelegenheid om de Momentum Wireless-hoofdtelefoon van Sennheiser uit te testen. Puur geluk! Wil je weten wat ik ervan vond? Lees dan zeker mijn volledige verslag hieronder.

Eerst en vooral doe ik de doos open. Wat zit erin?

  • De hoofdtelefoon
  • Een USB-C kabel
  • Een USB C-A adaptor
  • Een analoge kabel (handig mocht de batterij van je hoofdtelefoon leeg zijn)

En last but not least een stevig transporthoesje om de hoofdtelefoon goed te beschermen als je hem ergens mee naartoe neemt.

Het design:

Laten we het nu hebben over het knappe design van deze hoofdtelefoon.

Ik sta echt versteld van de mooie look van deze Sennheiser Momentum Wireless! Helemaal zwart met een combinatie van metaal en echt leer!Hij is gemaakt uit degelijke materialen en ziet er stevig uit. De oorschelpen voelen zacht aan en zorgen voor een goed draagcomfort.

Qua grootte neemt hij misschien wat meer plaats in maar zijn design geeft hem een discrete toets.

Groot pluspunt: je kan de hoofdtelefoon opvouwen om hem makkelijk op te bergen in zijn hoesje.

De test:

Wat heeft de Sennheiser Momentum Wireless nu in zijn mars? Voor ik begin met de test zorg ik ervoor dat hij goed opgeladen is. Eens dat dat het geval is, gaat deze hoofdtelefoon zo’n 17 uur lang mee! Dus beluister je non-stop je favoriete hits aan één stuk! Goed om te weten: via het bluetoothmenu op mijn smartphone kan ik de batterijpercentage van deze Sennheiser Momentum zien. Heel handig!

Eerste vaststelling: als ik mijn hoofdtelefoon uitklap, gaat hij vanzelf aan! Ik zet mijn bluetooth op en mijn smartphone verbindt zich automatisch met de hoofdtelefoon. Je zal hem terugvinden onder de naam MOMENTUM 3.

Nu is eindelijk het moment aangebroken waarop ik de hoofdtelefoon om mijn oren plaats. Ik zet een liedje op, dan een tweede en een derde. Waw, zalig! Zo’n geluidskwaliteit is indrukwekkend, ik ben echt in de wolken.Ik hou gewoonlijk van muziek met diepe bassen en met de Sennheiser Momentum Wireless-hoofdtelefoon komen deze tracks echt tot hun recht. Ik geniet nu nog meer van mijn playlists!

En dankzij de functie Auto on/off gaat de hoofdtelefoon vanzelf aan of uit zodra je hem opvouwt of uitklapt. En dankzij Smart Pause stopt je muziek direct zodra je je koptelefoon afdoet. Da’s pas handig!

Met Active Noise Cancelling:

Eindelijk een Active Noise Cancelling hoofdtelefoon die echt werkt! En die ik ook kan instellen volgens mijn eigen keuze. Ik kan kiezen tussen 3 modi: MAX, anti wind en anti druk.

  • Modus 1: MAX

Deze optie zorgt ervoor dat je echt niets hoort qua omgevingsgeluiden. Je hoort dus enkel en alleen je muziek.

  • Modus 2: anti wind

Ideaal om minder last te hebben van windgeruis. Bijvoorbeeld als je met de fiets rijdt.

  • Modus 3: anti druk

Deze modus is zeer comfortabel voor je oren omdat hij de druk vermindert. Dat is echt een groot voordeel omdat veel mensen de druk van een Active Noise Cancelling-hoofdtelefoon vaak niet verdragen…

  • Transparent Hearing-functie

Schrik om bijvoorbeeld meldingen in de trein te missen of de auto’s niet te horen als je wandelt op straat? Met de Transparent Hearing-functie hoor je omgevingsgeluiden en kan je communiceren zonder je hoofdtelefoon van je hoofd te halen.

De Sennheiser Smart Control-app:

Ik raad jullie ook aan om de Smart Control-app van Sennheiser te downloaden zodat je je hoofdtelefoon makkelijk kan bedienen via je smartphone.
In de app kan je van de ene Noise Cancelling-modus naar de andere switchen. En je leert ook hoe je de hoofdtelefoon moet gebruiken. Bovendien is de app zeer gebruiksvriendelijk. Je zal snel alles onder de knie hebben!

Conclusie:

Ik ben ontzettend tevreden over deze hoofdtelefoon, hij heeft zeker en vast aan al mijn verwachtingen voldaan. Het geluid is adembenemend, het design spreekt me aan, de app is zeer intuïtief… Kortom, ik ben een gelukkig man 😉

Sennheiser Momentum 3.0 Wireless

In hetzelfde thema

Voor jou getest: de NIKON Z6 ii-systeemcamera

Voor jou getest: de NIKON Z6 ii-systeemcamera

Deze maand heb ik de kans gekregen om de Nikon Z6 ii met standaardlens en adapter uit te proberen. Deze Full Frame-systeemcamera is de perfecte opvolger van mijn klassieke spiegelreflexcamera! Waarom? Check mijn bevindingen over deze systeemcamera van Nikon.Wat zit er...

Een DAB+ radio waarmee je stralend wakker wordt

Een DAB+ radio waarmee je stralend wakker wordt

Als je dan toch uit de veren moet, kan je het even goed op een leuke manier doen. De kristalheldere klank van een DAB+ wekkerradio kan alvast helpen om de pijn van het opstaan te verzachten. Of voel je meer voor een DAB+ radio in je keuken of voor een toestel dat je...

Vind de digitale camera die bij jou past

Vind de digitale camera die bij jou past

Er bestaan intussen heel wat verschillende types analoge en digitale fototoestellen. We zetten even alle digitale soorten op een rij, zodat je weet naar welke modellen moet uitkijken als jij straks de perfecte camera zoekt om die mooie zomer vast te leggen...