Home    Beeld & Geluid    De draadloze Sennheiser Momentum-hoofdtelefoon voor jou getest

De draadloze Sennheiser Momentum-hoofdtelefoon voor jou getest

Breng jij ook graag je dag door met muziek in je oren? Ik ook! Dat is zo’n aangenaam en rustgevend gevoel, toch? Deze keer had ik de gelegenheid om de Momentum Wireless-hoofdtelefoon van Sennheiser uit te testen. Puur geluk! Wil je weten wat ik ervan vond? Lees dan zeker mijn volledige verslag hieronder.

Door Luca

door | 31 januari | Beeld & Geluid

Breng jij ook graag je dag door met muziek in je oren? Ik ook! Dat is zo’n aangenaam en rustgevend gevoel, toch? Deze keer had ik de gelegenheid om de Momentum Wireless-hoofdtelefoon van Sennheiser uit te testen. Puur geluk! Wil je weten wat ik ervan vond? Lees dan zeker mijn volledige verslag hieronder.

Eerst en vooral doe ik de doos open. Wat zit erin?

  • De hoofdtelefoon
  • Een USB-C kabel
  • Een USB C-A adaptor
  • Een analoge kabel (handig mocht de batterij van je hoofdtelefoon leeg zijn)

En last but not least een stevig transporthoesje om de hoofdtelefoon goed te beschermen als je hem ergens mee naartoe neemt.

Het design:

Laten we het nu hebben over het knappe design van deze hoofdtelefoon.

Ik sta echt versteld van de mooie look van deze Sennheiser Momentum Wireless! Helemaal zwart met een combinatie van metaal en echt leer!Hij is gemaakt uit degelijke materialen en ziet er stevig uit. De oorschelpen voelen zacht aan en zorgen voor een goed draagcomfort.

Qua grootte neemt hij misschien wat meer plaats in maar zijn design geeft hem een discrete toets.

Groot pluspunt: je kan de hoofdtelefoon opvouwen om hem makkelijk op te bergen in zijn hoesje.

De test:

Wat heeft de Sennheiser Momentum Wireless nu in zijn mars? Voor ik begin met de test zorg ik ervoor dat hij goed opgeladen is. Eens dat dat het geval is, gaat deze hoofdtelefoon zo’n 17 uur lang mee! Dus beluister je non-stop je favoriete hits aan één stuk! Goed om te weten: via het bluetoothmenu op mijn smartphone kan ik de batterijpercentage van deze Sennheiser Momentum zien. Heel handig!

Eerste vaststelling: als ik mijn hoofdtelefoon uitklap, gaat hij vanzelf aan! Ik zet mijn bluetooth op en mijn smartphone verbindt zich automatisch met de hoofdtelefoon. Je zal hem terugvinden onder de naam MOMENTUM 3.

Nu is eindelijk het moment aangebroken waarop ik de hoofdtelefoon om mijn oren plaats. Ik zet een liedje op, dan een tweede en een derde. Waw, zalig! Zo’n geluidskwaliteit is indrukwekkend, ik ben echt in de wolken.Ik hou gewoonlijk van muziek met diepe bassen en met de Sennheiser Momentum Wireless-hoofdtelefoon komen deze tracks echt tot hun recht. Ik geniet nu nog meer van mijn playlists!

En dankzij de functie Auto on/off gaat de hoofdtelefoon vanzelf aan of uit zodra je hem opvouwt of uitklapt. En dankzij Smart Pause stopt je muziek direct zodra je je koptelefoon afdoet. Da’s pas handig!

Met Active Noise Cancelling:

Eindelijk een Active Noise Cancelling hoofdtelefoon die echt werkt! En die ik ook kan instellen volgens mijn eigen keuze. Ik kan kiezen tussen 3 modi: MAX, anti wind en anti druk.

  • Modus 1: MAX

Deze optie zorgt ervoor dat je echt niets hoort qua omgevingsgeluiden. Je hoort dus enkel en alleen je muziek.

  • Modus 2: anti wind

Ideaal om minder last te hebben van windgeruis. Bijvoorbeeld als je met de fiets rijdt.

  • Modus 3: anti druk

Deze modus is zeer comfortabel voor je oren omdat hij de druk vermindert. Dat is echt een groot voordeel omdat veel mensen de druk van een Active Noise Cancelling-hoofdtelefoon vaak niet verdragen…

  • Transparent Hearing-functie

Schrik om bijvoorbeeld meldingen in de trein te missen of de auto’s niet te horen als je wandelt op straat? Met de Transparent Hearing-functie hoor je omgevingsgeluiden en kan je communiceren zonder je hoofdtelefoon van je hoofd te halen.

De Sennheiser Smart Control-app:

Ik raad jullie ook aan om de Smart Control-app van Sennheiser te downloaden zodat je je hoofdtelefoon makkelijk kan bedienen via je smartphone.
In de app kan je van de ene Noise Cancelling-modus naar de andere switchen. En je leert ook hoe je de hoofdtelefoon moet gebruiken. Bovendien is de app zeer gebruiksvriendelijk. Je zal snel alles onder de knie hebben!

Conclusie:

Ik ben ontzettend tevreden over deze hoofdtelefoon, hij heeft zeker en vast aan al mijn verwachtingen voldaan. Het geluid is adembenemend, het design spreekt me aan, de app is zeer intuïtief… Kortom, ik ben een gelukkig man 😉

Sennheiser Momentum 3.0 Wireless

In hetzelfde thema

Alle verschillende schermtechnologieën op een rijtje

Alle verschillende schermtechnologieën op een rijtje

Ben je van plan om een nieuwe tv te kopen? Top! Geraak je niet wijs uit de verschillende schermtechnologieën? Lcd, edge-led, full-led, mini-led, micro-led, QLED, oled ... Wij leggen je alles in detail uit en brengen alle pro’s en contra’s naar voren.1) Lcd-schermen...

Test: een maand lang met de Oppo Find X3 Pro 5G

Test: een maand lang met de Oppo Find X3 Pro 5G

Ik heb onlangs de gelegenheid gehad om even van smartphone te wisselen en een maandlang de adembenemende Oppo Find X3 Pro met 5G uit te testen. Ik ben alvast héél benieuwd naar dit technologische pareltje en al haar functies. Wil je er graag alles over te weten komen?...

Hoe verbeter je het geluid van je tv?

Hoe verbeter je het geluid van je tv?

Geef het maar toe: telkens je je favoriete voetbalploeg het nationale volkslied hoort zingen, lopen de rillingen over je lijf. En al van bij de begingeneriek van je film, wordt het je soms te machtig. Helaas, hoe luid je het geluid ook zet, het klinkt toch allemaal...

Klaar voor een nieuwe generatie tv’s?

Klaar voor een nieuwe generatie tv’s?

Een voetbalmatch, een film of een serie die je niet wil missen? Tijd om even gezellig voor het kleine scherm te gaan zitten, met je gezin, je partner of met vrienden! En op zo'n avondje is het steeds weer genieten, zeker als je kijkt naar een televisie van de laatste...