Hoe kies je een energiezuinige tv?

Bij de aankoop van elektro is het energieverbruik meer dan ooit een hot item. Bij televisies, die met name s avonds vaak urenlang ingeschakeld zijn, is dat uiteraard niet anders. De volgende handige vuistregels kunnen je helpen om een energiezuinige tv te kiezen. En we richten ook even de spots op Philips The One, een populaire 4K uhd led Android TV.
Door Vanden Borre Magazine

1. Schermtype

Led- en lcd-schermen zijn doorgaans energiezuiniger dan plasmaschermen. Maar doordat ze geen achtergrondverlichting nodig hebben, zijn oledschermen met voorsprong het milieuvriendelijkst.

2. Schermgrootte

Deze factor weegt veruit het meest door: hoe groter het toestel, hoe meer energie het opslorpt. Een tv met schermdiagonaal 65 inch verbruikt al snel driemaal zoveel als een vergelijkbaar type van 32 inch. Let wel: in stand-bymodus is het energieverbruik tegenwoordig meestal vrijwel nihil.

3. Schermresolutie

Een 8K-televisie verbruikt sowieso meer stroom dan een 4K-televisie. Wil je dus een energiezuinige tv, kies dan voor 4K.

4. Schermhelderheid

In HDR-modus (High Dynamic Range) verbruiken televisies beduidend meer energie dan wanneer ze die hogere beeldkwaliteit (met een breder kleurbereik en sterkere contrasten) niet ondersteunen.

5. Leeftijd

Een gloednieuwe tv verbruikt in regel niet eens de helft van een toestel dat al flink wat jaren op de teller heeft. Televisies worden dus steeds duurzamer. Dat je er meteen ook een pak hightech-features bijkrijgt waar tien jaar geleden nog geen sprake van was, kan zeker een extra argument zijn om je oude toestel te vervangen door een energiezuinige tv. Beslis je tegelijk om naar een groter model te switchen, dan zal je energiebonus wat kleiner zijn.

 

Philips: The one that has it all

Philips 55 PUS

Philips The One is een populaire 4K uhd led Android TV met levendig en trillingsvrij HDR-beeld. We lijsten de belangrijkste troeven even voor je op. 

1. Feest van licht

Driezijdig Ambilight vormt een krans van warm, meeslepend licht achter de tv.

Intelligente leds rondom de rand van je Philips The One reageren op de actie op het scherm of op de muziek en stralen een magische gloed uit. De P5 Picture Engine perfectioneert elk frame. Je geniet altijd van scherpe contrasten en details, sprankelende kleuren en ongekend vloeiende bewegingen, ongeacht de bron.

2. Dolby-bioscoopkwaliteit

Dankzij de ondersteuning voor Dolby Vision en Atmos ziet HDR-content er op deze tv altijd fantastisch uit en klinkt het onvoorstelbaar goed. Philips The One verbluft met een ruimtelijk geluid met echte helderheid en diepte.

3. Next-gen gaming

Nooit meer vertragingen en haperingen: dankzij de hoge verversingssnelheid van 120 Hz beweegt, stuurt en springt Philips The One precies wanneer jij dat aangeeft. Ook Ambilight draagt bij tot de haast epische game-dimensie.

4. Slimme Android-functies

De content die je wil, wanneer je maar wil: je kan het startscherm zo aanpassen dat meteen je favoriete apps verschijnen. Zo bekijk je heel eenvoudig je lievelingsfilms en -programma’s of ga je verder waar je was gebleven.

Meer informatie over onze energiezuinige tv’s? Lees er alles over in het Vanden Borre Magazine of op vandenborre.be.

Philips The One

Philips The One

In hetzelfde thema

Drone DJI Mini 3 Fly More Combo: de test

Drone DJI Mini 3 Fly More Combo: de test

De slogan “So Fly” van de DJI Mini 3 spreekt tot de verbeelding. Lukt het ook voor mij, een beginnende piloot, om vlot met de drone te vliegen en prachtige beelden vast te leggen? Je ontdekt het hier.Unboxing Wat er allemaal in je doos zit, hangt af van het pack dat...

Must-haves voor de moderne kantoornomade

Must-haves voor de moderne kantoornomade

Ga jij tegenwoordig ook als kantoornomade door het leven? Je werkt gewoon overal waar je je laptop in goede omstandigheden kan neerplanten en waar het lekker warm is, de koffie oké is en de wifi het nooit laat afweten. En met deze topproducten erbij wordt het...

De Motorola Edge 30 Ultra getest: wat vinden wij ervan?

De Motorola Edge 30 Ultra getest: wat vinden wij ervan?

De Motorola Edge 30 Ultra getest: wat vinden wij ervan?De Motorola Edge 30 Ultra belooft haarscherpe foto's (zelfs 's nachts!), een supersnelle processor, video's met indrukwekkende geluidskwaliteit en een uitstekende connectiviteit. Ik heb hem de hele week grondig...

Voor jou getest: de Technics EAH-AZ60 draadloze oortjes

Voor jou getest: de Technics EAH-AZ60 draadloze oortjes

De Technics EAH-AZ60 draadloze oortjes beloven gebruikscomfort, een helder geluid en premium actieve ruisonderdrukking. Maar lossen ze die verwachtingen ook in? Dat heb ik voor jou getest. Hieronder ontdek je mijn bevindingen!Eerste blik op de oortjes De verpakking is...