Home    Beeld & Geluid    Huawei FreedBuds4 voor jou getest, dat klinkt als muziek in m’n oren

Huawei FreedBuds4 voor jou getest, dat klinkt als muziek in m’n oren

Ik heb enkele dagen de Huawei FreeBuds4 overal mee naartoe mogen nemen. Een echte zegen voor mijn oren! Deze knappe, lichte en draadloze oortjes zijn echt ideaal bij het joggen, als ik een film bekijk op mijn terras of gewoon om te gebruiken op het werk om mij te focus op een bepaalde taak. Kan ik deze Huawei-oortjes lang inhouden, valt het geluid mee en zijn ze gebruiksvriendelijk? Vind een antwoord op al je vragen in mijn artikel!

Door Shana

door | 14 september | Beeld & Geluid, High Tech

De eerste stappen

FreeBuds4 

Vóór ik wat muziek opzet, download ik de Huawei AI Life-app. In de app kan ik het batterijpercentage van de oplaadcase en de oortjes in het oog houden. En ik ermee ook makkelijk de Active Noise Cancelling functie aan- en uitzetten. Na de app grondig te hebben bestudeerd, is het tijd om mijn oortjes met mijn smartphone te verbinden via bluetooth. Hoe ga ik te werk? Ik open eerst de case en ik hou de knop 2 seconden aan de zijkant van de case ingedrukt tot het indicatielampje wit knippert. De oordopjes schakelen automatisch over naar de koppelingsmodus wanneer ze voor het eerst worden ingeschakeld. Ziezo, I’m ready for some music!

Intuïtief en gebruiksvriendelijk

huawei 

De oortjes zijn touchgevoelig en zorgen voor een eenvoudige bediening. Bij het lezen van de kleine handleiding ontdek ik de verschillende handige functies. Zo hoef ik niet altijd mijn smartphone te gebruiken om een song af te spelen of te onderbreken. Hoe werkt het? Om het volume aan te passen, swipe ik omhoog of omlaag op het oordopje. Om muziek af te spelen of te pauzeren tik ik er 2 X op en om bijvoorbeeld de geluidsonderdrukking in- of uit te schakelen, blijft ik met mijn vinger drukken op het oortje. Leuk weetje: deze intuïtieve aanrakingen kan op beide oortjes.

Verbluffende geluidskwaliteit

earbuds

Bij het openen van mijn favoriete playlist kies ik een nummer met veel pit om te zien wat deze Huawei-oortjes in hun mars hebben. Het is ongelooflijk, deze FreeBuds4 zorgen echt voor een diep, helder en rijk geluid zodat ik lekker kan genieten van mijn muziek en even alles kan vergeten. De bastonen komen echt tot hun recht bij het afspelen van mijn elektronische en dance muziek, ik lijk wel op een festival. Dat komt eigenlijk omdat elk oordopje membraantrillingen veroorzaakt die voor indrukwekkend diepe bastonen zorgen. Ik heb echt kippenvel!

Wist je ook dat deze FreeBuds4 ontworpen zijn met een actieve ruisonderdrukking (Noise Cancelling)? Achtergrondgeluiden worden zo verminderd zonder dat ik stemmen of aankondigingen moet missen. Ik hoor dus altijd wat ik wil horen.

Uitstekende autonomie

case

Zonder het gebruik van Noise Cancelling en met volledig opgeladen case gaan deze oordopjes tot 22 uur lang mee. Als ik mijn case niet bij de hand heb, zal ik toch zo’n 4 uur muziek kunnen beluisteren. En als ik Noise Cancelling aanzet, hebben deze oortjes een autonomie van 2,5 uur. Dat is echt mooi meegenomen!

Geslaagd voor de test?

test

Ja, duuuh! Deze Huawei FreeBuds4-oortjes zijn zeker en vast met grote onderscheiding geslaagd! Hun grote voordelen zijn: een mooie batterijduur, een kraakhelder geluid en de handige Noise Cancelling. Bovendien kan ik nu overal waar ik ook ga, genieten van mijn muziek, zonder vervelende kabels in de weg of lompe hoofdtelefoon op mijn hoofd. Huawei, ik ben helemaal fan!

 

Huawei FreedBuds4 White

Huawei FreeBuds4 Silver Frost

In hetzelfde thema

Voor jou getest: de Acer Aspire Vero laptop

Voor jou getest: de Acer Aspire Vero laptop

Voor jou getest: de Acer Aspire Vero laptopDe Aspire Vero laptop van Acer is gemaakt van gerecycled materiaal. Maar is deze laptop wel even efficiënt als duurzaam? Om dat te weten te komen, heeft onze designer Dylan hem getest. Goedgekeurd of niet? Ontdek zijn verdict...

Wij hebben een Chromebook getest

Wij hebben een Chromebook getest

Ben je op zoek naar een lichte, snelle en gebruiksvriendelijke laptop? Dan is een Chromebook die ik onlangs mocht testen misschien wel iets voor jou. In dit artikel lees je alles over mijn ervaring!  Eerste blik op de Chromebook Het ontwerp van het toestel is...

Voor jou getest: de HP Envy Inspire 7924e-printer

Voor jou getest: de HP Envy Inspire 7924e-printer

Voor jou getest: de HP Envy Inspire 7924e-printerHP omschrijft zijn Envy Inspire-modellen als dé thuisprinter voor alles wat je nodig hebt. De “printer voor elk gezin” zou handig zijn voor het werk, voor school en voor mooie creaties, allemaal van thuis uit. Toen ik...