Home    Beeld & Geluid    Een week lang met de Sennheiser Momentum-oortjes

Een week lang met de Sennheiser Momentum-oortjes

door | mrt 20, 2019 | Beeld & Geluid

 

Ik mocht een week lang de slimme draadloze oortjes Sennheiser Momentum True Wireless uittesten. Ze staan bekend om hun premium geluid, knappe look en gebruiksgemak. Perfect voor een echte muziekliefhebber zoals ik! Maar maken deze oortjes hun beloftes waar? Lees alles over de test en ontdek wat ik ervan vond. 🎵

Het eerste gebruik

Nieuwsgierig haal ik de elegante oortjes, de verschillende oorkussentjes en het mooie stoffen hoesje uit de verpakking. Waw, wat een lichtgewicht! Eerst en vooral verbind ik ze met mijn smartphone via bluetooth en steek ik ze in mijn oren.

Goed om te weten: als je je oortjes indoet, moet je een kwartslag naar achteren draaien zodat ze zich stevig in je oorschelp klemmen.
 
De zijkanten van de oortjes zijn touchgevoelig en zorgen voor een makkelijke bediening. Bij het lezen van de handleiding ontdek ik meteen leuke functies. Als ik het volume lager wil zetten, plaats ik mijn vinger op het linker oortje, en als ik het volume wil verhogen op het rechter oortje. Mijn muziek op pauze zetten, doe ik door één keer het linker oortje aan te raken. Een volgend nummer selecteren doe ik door tweemaal op het linkeroortje te tikken. En als ik een oortje uitdoe? Dan pauzeert mijn liedje. Het is even wennen maar eens ik deze ‘sneltoetsen’ onder de knie heb, valt de bediening heel goed mee.
Leuk weetje: er zijn geen knoppen aanwezig op de oortjes, daarom moet je ze terug in het hoesje steken om ze uit te zetten.

Volgens Sennheiser kan je ongeveer vier uur met de Momentum True Wireless-oortjes rondlopen zonder ze hoeven op te laden. Tijdens de testperiode was dat inderdaad het geval. En toen ze plat waren? Dan heb ik ze eenvoudig opgeladen met het meegeleverde hoesje en de USB-kabel. Een complete oplaadbeurt duurt ongeveer anderhalf uur.

Subliem geluid?

Duh! De Sennheiser Momentum True Wireless zorgen echt voor een ongelooflijke geluidservaring. Ik durf zelf te zeggen dat deze kleine oortjes dezelfde geluidskwaliteit bieden als een koptelefoon. De bassen komen waanzinnig mooi over, zonder overheersend te worden. Ik ben alvast onder de indruk! En wat ook bijdraagt aan de geluidskwaliteit is de ondersteuning van AptX. Dat zorgt voor een betere geluidskwaliteit via bluetooth.

Zou ik het overwegen om deze Sennheiser-oortjes te kopen? Absoluut, de prijs ligt misschien aan de hoge kant maar het geluid en het comfort zijn geweldig, het design is stijlvol en strak, en de slimme functies werken goed.

Draagcomfort

In de verpakking zitten er ook verschillende formaten oorkussens waarmee de oortjes altijd comfortabel in je oor zitten. De oortjes sluiten mooi aan op de vorm van mijn oorschelp zodat ik goed afgesloten blijf van omgevingsgeluiden. Na een drietal uur moest ik de oortjes wel even uitdoen om mijn oren wat rust te gunnen.

Zin om te sporten? Top! Met de Sennheiser Momentum True Wireless-oortjes is dat geen enkel probleem. Mijn vriend is meerdere keren gaan joggen met deze oortjes en ze zitten uitstekend zegt hij. Je hoeft je geen zorgen te maken, ze zullen zeker niet uit je oren vallen.

Download de handige app

Wat kan je met de Smart Control-app doen? Wel, er staan handige functies in zoals Transparant Hearing (omgevingsgeluid doorlaten), slim pauzeren, Google Assistant… Je kan ook instellen dat de muziek stopt met spelen als je één oortje uit je oor verwijdert. Ik gebruikte de app vaak om het exacte accupercentage van de oortjes te weten.

Score op 10

Deze Sennheiser-oortjes verdienen een mooie 9 op 10! Ik werd echt van mijn sokken geblazen! 😍

Je hoeft ook geen rekening te houden met vervelende kabels. Je kan met gemak je kamer stofzuigen en je smartphone ergens laten liggen, de muziek zal gewoon verder spelen. Je bent dus vrij in al je bewegingen. Bovendien geven deze comfortabele oortjes een helder en uitstekend geluid weer. I love it!