Home    Beeld & Geluid    Canon EOS M50 Mark II: de test

Canon EOS M50 Mark II: de test

De Canon EOS M50 Mark II wordt voorgesteld als een zeer geschikte camera voor content creators of beginnende beeldmakers. Maar is hij dat ook echt? Ik testte hem uit voor mijn vlogvrienden. Mijn bevindingen lees je hieronder. 

Door Timo

door | 28 januari | Beeld & Geluid, High Tech

Gebruiksgemak Canon EOS M50 Mark II

Het eerste wat me opvalt wanneer ik de Canon EOS M50 Mark II oppak, is het compacte en elegante ontwerp. Hij is vrij licht in vergelijking met toestellen die ik in het verleden heb getest. Daardoor is hij gemakkelijk te hanteren en aangenaam in het gebruik. Op de foto hieronder kan je het verschil zien tussen de Canon 1200D die ik thuis heb liggen (links op de foto hieronder) en de M50 Mark II (rechts).

Wat me enorm bevalt, is het aanraakscherm van de Canon EOS M50 Mark II. Het scherm kan bovendien 180° draaien. Naast de mogelijkheid om opnames te maken vanuit verschillende hoeken, krijg je ook heel wat informatie over de verschillende opname-instellingen tijdens het navigeren door de menu’s. Als je wat moeite ondervindt met de modi, is die informatie erg handig.

De Canon-lenzen

De kit van het fototoestel bevat de lenzen EF-M 15-45mm en EF-M 55-200mm, waarmee ik zowel van veraf als van heel dichtbij opnames kan maken. Voor iemand zoals ik die op evenementen fotografeer is dit heel handig, omdat ik dan niet altijd dicht bij de onderwerpen hoef te zijn. Dat zorgt voor foto’s die natuurlijker ogen.

Bovendien kan je op de camera ook nog andere lenzen monteren. De Canon EOS M50 Mark II gebruikt het EF-M-lensassortiment van Canon en is ook compatibel met meer dan 70 EF- en EF-S-lenzen bij het gebruik van de Canon-vattingadapter EF-EOS M.

Batterij

Met de batterij van de Canon EOS M50 Mark II kan je een halve dag intensief fotograferen. De camera schakelt automatisch over naar de eco-modus als hij niet wordt gebruikt, wat je een paar uur batterijduur kan besparen als je vergeet je camera uit te zetten. Voor video’s zou ik echter aanraden om een reservebatterij mee te nemen, zodat je geen ingepland namiddagje filmen verliest door een lege batterij.

Verbinding

De Canon EOS M50 Mark II heeft een wifi- en bluetoothverbinding waardoor je hem kan koppelen aan je smartphone, foto’s op afstand kan afdrukken en foto’s kan delen op sociale media.

De camera heeft ook een HDMI-ingang en een micro USB-poort. De opening voor de batterij en geheugenkaart bevinden zich aan de onderkant van de camera, wat misschien niet zo handig is als je de batterij of geheugenkaart wil verwisselen terwijl de camera op een statief staat.

Foto & video

De camera heeft een 4K-beeldresolutie. Ik heb de camera zonder statief getest en de video’s die ik met de camera in de hand heb gemaakt, zijn zeer stabiel, zelfs wanneer ik inzoom. De beeldkwaliteit is indrukwekkend, ondanks het kleine formaat van de camera. Ideaal om te vloggen dus!

De Canon EOS M50 Mark II heeft ook een elektronische zoeker. Dit betekent dat je de resultaten van je foto meteen kan zien via de zoeker van de camera of op het aanraakscherm. Het is dus mogelijk je instellingen te corrigeren vooraleer je de resultaten van je foto ziet. Je wijzigt de ISO-gevoeligheid en ziet het verschil onmiddellijk op het aanraakscherm of door de zoeker. Dit is heel handig voor beginners, of voor het grote publiek dat wil leren over fotografie en video.

De uitleg over de verschillende instelmodi is zeer duidelijk, je weet meteen welke instelling je wanneer moet gebruiken. Ik heb het toestel een paar dagen kunnen testen, de mogelijkheden die de camera biedt in fotografie zijn talrijk.

Conclusie

De Canon EOS M50 Mark II is een camera die geschikt is voor het grote publiek en alle fotografieliefhebbers die de draad weer willen oppakken. Het toestel heeft een slank, modern ontwerp waardoor je het overal mee naartoe kunt nemen. De resolutie in 4K is een groot pluspunt voor vloggers en toekomstige streamers. Dankzij het touchscreen heb je heel wat fotografieopties terwijl het toestel je alle informatie geeft die je nodig hebt om je camera goed te gebruiken.

Canon EOS M50 Mark II

In hetzelfde thema

Wij hebben een Chromebook getest

Wij hebben een Chromebook getest

Ben je op zoek naar een lichte, snelle en gebruiksvriendelijke laptop? Dan is een Chromebook die ik onlangs mocht testen misschien wel iets voor jou. In dit artikel lees je alles over mijn ervaring!  Eerste blik op de Chromebook Het ontwerp van het toestel is...

Voor jou getest: de HP Envy Inspire 7924e-printer

Voor jou getest: de HP Envy Inspire 7924e-printer

Voor jou getest: de HP Envy Inspire 7924e-printerHP omschrijft zijn Envy Inspire-modellen als dé thuisprinter voor alles wat je nodig hebt. De “printer voor elk gezin” zou handig zijn voor het werk, voor school en voor mooie creaties, allemaal van thuis uit. Toen ik...

Hoe maak je tijdens de vakantie plezier met de kinderen?

Hoe maak je tijdens de vakantie plezier met de kinderen?

Blijf je thuis tijdens de schoolvakantie? Of ga je op reis, maar ben je bang dat de verveling onderweg naar je bestemming zal toeslaan? Geen paniek: met onze tips vliegt de tijd voorbij. Maak je klaar voor een donders leuke vakantie ... en geniet van elk...