Home    Beeld & Geluid    Voor jou getest: de JVC LT-50FA120-tv

Voor jou getest: de JVC LT-50FA120-tv

In mijn vrije tijd kijk ik graag tv. Mijn hart maakte dan ook een sprongetje toen ik te horen kreeg dat ik 1 maand lang de JVC LT-50FA120-tv mocht testen! Ik installeerde mijn nieuwe speeltje meteen en zorgde voor een grondige test. Van geluid tot beeld, wifi en ergonomie: werkelijk alles hield ik onder de loep! Het verdict? Dat lees je hieronder.

 

Door Florence

door | 20 januari | Beeld & Geluid

Sober en elegant design

Onderweg naar huis stel ik al meteen vast dat de tv – ondanks de grote doos – niet overdreven zwaar is. Zelfs met het grote 50 inch-scherm is de tv makkelijk te transporteren en te verplaatsen. Dat is mooi meegenomen!

Thuis haal ik de tv meteen uit de doos. Ik zie in eerste instantie een groot, plat scherm. Dankzij de dunne zwarte randen krijg je veel scherm voor je geld en oogt het geheel tegelijk sober en stijlvol. Deze tv past duidelijk in elke omgeving!

Om de tv te installeren, volstaat het om de voet vast te zetten met de 2 meegeleverde schroeven. Ik laat de schroevendraaier zijn werk doen en hop: het toestel kan op de kast en de stekker in het stopcontact. De tv gaat aan na een simpele druk op de knop van de afstandsbediening.

De test: beeld en geluid

Ik gebruik mijn tv om programma’s, series of films te bekijken. Deze JVC-tv heeft een beeldverversingssnelheid van 60 Hz. Dat is niet supersnel, maar het volstaat ruimschoots voor wat ik doorgaans bekijk. Aangezien ik geen sportfan ben en evenmin een gamer, heb ik echt niet meer nodig.

Hoewel de tv een eenvoudig ledscherm heeft, zijn de kleuren levendig en blijft het beeld scherp. Alleen zwart is niet altijd 100% zwart. Maar eerlijk is eerlijk: mijn hoogwaardige oled-tv heeft hetzelfde probleem.

Deze JVC-tv is verder uitgerust met 2 luidsprekers die een prima stereogeluid leveren. Liefhebbers van een krachtig geluid met meer bassen en fans van een meeslepende bioscoopervaring zijn wel gebaat bij een extra soundbar. Maar tja, dat geldt voor zowat alle tv-toestellen.

Afstandsbediening en aansluitingen

De afstandsbediening doet haar werk: ik kan eenvoudig de tv aanzetten, het volume regelen of een ander kanaal kiezen. Er zijn ook 2 sneltoetsen voor Netflix en YouTube. Handig!

Aangezien dit een Android smart-tv is, zijn ook wifi en bluetooth van de partij. Via bluetooth sluit ik makkelijk een draadloze koptelefoon of oortjesset aan. Zo geniet ik volop van mijn favoriete serie zonder mijn huisgenoten te storen. En dan zijn er nog verschillende uitgangen aan de achterkant van het scherm, waaronder 3 HDMI-poorten en 2 USB-poorten. Die zijn dan weer handig om externe apparaten aan te sluiten of andere media af te spelen op het scherm.

Mijn favoriete apps via Google Play

Zodra ik de tv heb aangesloten op het wifinetwerk, kan ik gratis mijn favoriete Android-apps downloaden die beschikbaar zijn via Google Play. Naast YouTube en Netflix, die al vooraf zijn geïnstalleerd op de tv, heb ik de keuze uit een ruime waaier aan apps. Ik download uiteindelijk VTM GO en VRT MAX, zodat ik mijn favoriete programma’s kan bekijken wanneer ik dat wil.

Het verdict?

Deze JVC-tv  is meer dan geschikt voor een alledaagse basisgebruiker zoals ik. Het toestel heeft een elegante, sobere vormgeving en levert correcte prestaties op het gebied van beeld en geluid – voor een meer dan redelijke prijs. Wil je ook games spelen of sportwedstrijden bekijken? Dan raad ik je aan om voor een geschikter model te gaan, met een hogere beeldverversingssnelheid en een krachtigere processor.

 

JVC TV LT-50FA120

In hetzelfde thema

De Motorola Edge 30 Ultra getest: wat vinden wij ervan?

De Motorola Edge 30 Ultra getest: wat vinden wij ervan?

De Motorola Edge 30 Ultra getest: wat vinden wij ervan?De Motorola Edge 30 Ultra belooft haarscherpe foto's (zelfs 's nachts!), een supersnelle processor, video's met indrukwekkende geluidskwaliteit en een uitstekende connectiviteit. Ik heb hem de hele week grondig...

Voor jou getest: de Technics EAH-AZ60 draadloze oortjes

Voor jou getest: de Technics EAH-AZ60 draadloze oortjes

De Technics EAH-AZ60 draadloze oortjes beloven gebruikscomfort, een helder geluid en premium actieve ruisonderdrukking. Maar lossen ze die verwachtingen ook in? Dat heb ik voor jou getest. Hieronder ontdek je mijn bevindingen!Eerste blik op de oortjes De verpakking is...

Must-haves voor de moderne kantoornomade

Must-haves voor de moderne kantoornomade

Ga jij tegenwoordig ook als kantoornomade door het leven? Je werkt gewoon overal waar je je laptop in goede omstandigheden kan neerplanten en waar het lekker warm is, de koffie oké is en de wifi het nooit laat afweten. En met deze topproducten erbij wordt het...