Home    Beeld & Geluid    Voor jou getest: de Sennheiser CX400 BT True Wireless-oortjes

Voor jou getest: de Sennheiser CX400 BT True Wireless-oortjes

Sport je graag op de beats van je favoriete playlist? Doe je het huishouden graag met muziek? En word je gewoon happy van muzikale me-momentjes? Met de Sennheiser CX400 BT True Wireless geniet je van draadloze vrijheid, draagcomfort en een uitstekende audiokwaliteit. Ik kan het weten want ik heb deze bluetooth-oortjes een maand getest.

Door Mélissa

door | 4 oktober | Beeld & Geluid

Wat zit er in de doos?

Sennheiser CX400 BT

Het blauw-witte doosje bevat zwarte CX400 BT True Wireless-oortjes (ze bestaan ook in het wit), een oplaaddoosje, een USB-kabel om de oplaaddoos op te laden, een korte, duidelijke handleiding en oordopjes in 4 maten. Ik pas elke maat om de ideale pasvorm te vinden want ik heb een hekel aan oortjes die niet blijven zitten of die na een tijdje pijn beginnen doen. Ik heb de keuze uit XS, S, M en L. Voor mij past small het beste. Ze zitten perfect. Wat me ook opvalt, het oplaaddoosje is compact en stijlvol. Ik laat ze graag op mijn kast staan, zo heb ik de oortjes altijd dichtbij.

Opladen in het doosje

Sennheiser CX400 BT

Voor ik de oortjes gebruik, neem ik de handleiding door. Eerst en vooral moet ik de oortjes opladen natuurlijk. Ik plaats ze in het oplaaddoosje, sluit de USB-kabel erop aan en stop het in het stopcontact. Aan de achterkant van de oplaaddoos zit een knopje waar je op kan drukken om de oplaadstatus te checken. Groen is volledig opgeladen, oranje is nog ok en rood betekent dat de batterij zo goed als leeg is. Da’s handig want ook als ik onderweg ben, kan ik de status van de batterij even checken.

Goed om weten: volledig opgeladen oortjes hebben een autonomie van zo’n 7 uur. Neem het doosje zeker mee want ze bieden je een extra autonomie van ongeveer 13 uur!

Draadloos aan de slag

Sennheiser CX400 BT

Om via bluetooth muziek te streamen, moet ik mijn bluetooth-apparaat (in dit geval mijn smartphone) natuurlijk verbinden met de draadloze oortjes. De Sennheiser Smart Control-app dowloaden en installeren. Ik heb een Android-smartphone en gebruik hiervoor Play Store, maar de app is ook beschikbaar op de Apple Store. Nadien stop ik de oortjes in mijn oren.

Rechts en links zijn weergegeven aan de binnenkant van de oortjes. Om de bluetoothverbinding te starten raak ik de oortjes enkele seconden aan tot wanneer een vrouwelijke stem me zegt dat ik verbonden ben. Dat ging vlotjes.

 En dan… muziek!

Sennheiser CX400 BT

De eerste keer dat ik de oortjes gebruik is tijdens de wekelijkse poetsbeurt, om af te stoffen, te kuisen met nat en zelfs tijdens het stofzuigen (dan zet ik het volume gewoon wat hoger 😉). Even m’n vinger op het rechteroortje houden en het volume gaat omhoog. Om het volume te verlagen doe ik hetzelfde aan de linkerkant. Verder zijn er nog enkele handige bedieningsfuncties, maar daar vertel ik je in de volgende paragraaf over.

De audiokwaliteit is uitstekend. Deze Sennheiser CX400 BT True Wireless oortjes zijn uitgerust met dynamische drivers en een ingebouwde equalizer. Zo zegt het je misschien weinig, net als aan mij, maar de geluidskwaliteit is op de afspraak.

 

Tevreden of niet?

Sennheiser CX400 BT

Ik ben heel tevreden over deze Sennheiser CX400 BT True Wireless-oortjes. Voor wie draadloos naar muziek wil luisteren en een compacte oplossing zoekt, raad ik deze bluetooth-oortjes 100 % aan. Ik som nog even de pro’s en contra voor je op.

  • Oordopjes in 4 formaten (XS, S, M & L) voor een perfecte pasvorm.
  • Zeer goede audiokwaliteit en heldere gesprekken.
  • Handige bedieningstoetsen om onder andere het volume aan te passen, te pauzeren of het vorige of volgende liedje af te spelen. Je kan de bedieningstoetsen ook personaliseren via de Smart Control-app.
  • Autonomie van 20 uur, maar vooral een superhandig oplaaddoosje waar je extra autonomie mee hebt. Het oplaaddoosje vind ik super.
  • Ook heel leuk om te sporten, want ze blijven stevig op hun plaats zitten.
  • De oortjes zijn niet waterbestendig, dus je kan ze niet dragen om te gaan zwemmen of tijdens een duikje in het zwembad van de buren.
Sennheiser CX400 BT

Sennheiser CX400 BT True Wireless Black

Sennheiser CX400

Sennheiser CX400 BT True Wireless White

In hetzelfde thema

Een week met de draadloze Bluetooth-oortjes Jabra Elite 3

Een week met de draadloze Bluetooth-oortjes Jabra Elite 3

Met Jabra ben je altijd zeker van een superieure geluidskwaliteit, om naar muziek te luisteren maar vooral om telefoontjes te plegen. Onlangs werd een nieuw gamma gelanceerd, de Jabra Elite 3 oortjes, en ik kreeg de kans om ze te testen. En dat doe ik met plezier,...

Toppers voor de hedendaagse kantoornomade

Toppers voor de hedendaagse kantoornomade

Heb je niet langer een vaste werkplek? Plant je je laptop gewoon neer waar dat jou het best uitkomt? Dankzij deze superstille muis en compacte draagbare schijf ben je voortaan overal even productief. In je home office is een vaste huistelefoon dan weer geen overbodige...

7 nagelnieuwe tablets met een grote T

7 nagelnieuwe tablets met een grote T

Bioscoopzaal, topcamera, vergaderinstrument, presentatietool, gaming room, notitiebook en tekentafel: de tablets van tegenwoordig kunnen werkelijk alles. Wij gidsen je langs 7 hoogkwalitatieve nieuwkomers op de markt.Ongelooflijk veelzijdig, onmiskenbaar iPad Met...