Home    Beeld & Geluid    Wat doe je met je vakantiefoto’s?

Wat doe je met je vakantiefoto’s?

door | jul 31, 2015 | Beeld & Geluid

Staat je computer boordevol vakantiefoto’s? Laat ze niet zomaar ergens verouderen in de een of andere map. Enkele nuttige tips kunnen je helpen om je vakantiefoto’s optimaal te gebruiken en te delen.

Zet ze op je computer


photo_2

Bewaar je vakantiefoto’s niet op de geheugenkaart van je camera. Beter is om ze regelmatig over te zetten op je computer. Of je kan ze opslaan in een cloud. Met Office 365 hebt trouwens recht op 1 gratis To per gebruiker.

De voordelen? Je wordt nooit meer geconfronteerd met het bericht ‘geheugenkaart vol’ in het midden van een fotosessie. Je vermijdt ook dat je je foto’s kwijt geraakt als je iets verkeerd doet.

Sorteer ze

photo_4

Heel belangrijk om je foto’s te kunnen terugvinden en opslagruimte te besparen. Wacht niet te lang met het sorteren van je foto’s, anders zullen de mappen zich blijven opstapelen op je computer.

Hoe sorteren? Verwijder dubbels en bewaar enkel de beste foto’s. Rangschik je foto’s in mappen en submappen. Je kan ze zelfs herbenoemen met de datum waarop je ze genomen hebt.

Sla ze op

photo_1

Een harde schijf is de ideale plaats om al je foto’s te bewaren. Zo verspil je niet nodeloos het geheugen van je computer. Je bewaart ook best meerdere kopies van je foto’s, voor het geval dat.

Onze specialisten kunnen je helpen om je harde schijf te kiezen via onze wijzer.

En daarna? Deel ze!

photo_3

Selecteer tijdens het sorteren je favoriete foto’s en druk ze af met een fotoprinter.Bewaar ze daarna in een fotoalbum. Met de draagbare printer HP Sprocket, kan je ze zelfs rechtstreeks vanaf je smartphone afdrukken in formaat 5 x 7,6 cm. Druk ook grotere foto’s af voor bij je thuis of om cadeau te doen.

Je kunt ook een online fotoalbum aanmaken dat je deelt met je vrienden. Zo hoef je geen 50 e-mails te verzenden met zeer zware fotobestanden. Een online album is de oplossing.

Een avondje projecteren?

photo_5

Organiseer samen met je familie of vrienden een avondje vakantiefoto’s projecteren. Vergeet niet om je foto’s eerst te sorteren, kwestie van je publiek niet te vervelen.

En jij? Wat doe jij met je vakantiefoto’s?