Home    High Tech    6 tips om oververhitting van je smartphone te vermijden

6 tips om oververhitting van je smartphone te vermijden

Tropische temperaturen, allemaal goed en wel maar onze smartphone is er net iets minder blij mee. Wist je dat oververhitting blijvende schade kan veroorzaken aan je smartphone? Voorkomen is altijd beter dan genezen: laat hem niet te lang in je broekzak zitten, verwijder de cover af en toe,… wij zetten onze tips voor jou op een rijtje!
Door Amélie

door | 23 augustus | Beeld & Geluid, High Tech

1. Vermijd zonlicht

Leg je smartphone zoveel mogelijk in de schaduw. Als je toestel lang in de zon ligt, is het logisch dat het oververhit raakt. De parasol kan dus ook dienst doen voor je smartphone.

2. Schakel overbodige verbindingen uit

Als je geen wifi, bluetooth, gps, 4G,… nodig hebt, schakel deze functies dan uit. Ze dragen ook bij aan de oververhitting van je smartphone.

 3. Steek hem niet in je broekzak

Laat je gsm niet in je broekzak zitten als je op stap gaat bij warm weer. Slechte verluchting + lichaamswarmte = oververhitting gegarandeerd.

Steek je gsm liever in een tasje zodat hij beschermd is tegen de zon en de hitte.

4. Verwijder af en toe de cover

De cover beschermt je smartphone wel tegen schokken, maar houdt ook de warmte vast zodat het toestel oververhit kan raken. Haal de cover er regelmatig af om je smartphone te “verluchten”.

 5. Wat in de auto?

Laat je smartphone zeker niet in de auto liggen als die in de volle zon staat. De temperatuur binnenin de wagen stijgt razendsnel en kan je smartphone definitief beschadigen.

Gebruik je je smartphone als gps in de auto? Bevestig hem aan een verluchtingsrooster zodat hij kan afkoelen.

Vermijd ook om je smartphone op te laden terwijl je hem gebruikt als gps. Je gsm wordt namelijk ook warmer als hij oplaadt.  Gebruik hem daarom zonder oplaadkabel in de wagen. Je kan hem na de autorit nog altijd opladen.

6. Verwijder applicaties die veel ruimte innemen

Gps-functie, HD-video’s, 3D-spelletjes,… al deze zaken zijn boosdoeners voor de batterij en processor. En ze duwen de temperatuur van je smartphone de hoogte in.

Pokémon Go spelen in de hitte is daarom af te raden 🙂

P.s. sommige apps verwittigen je als je smartphone oververhit raakt.

Help, mijn smartphone is toch oververhit!

Je smartphone is in de zon blijven liggen en blijkt oververhit: hij voelt heel warm aan of geeft een melding van oververhitting, wat nu gedaan?

  • Schakel alle verbindingen uit: wifi, bluetooth, gps en 4G
  • Sluit alle apps
  • Verwijder de cover
  • Laad het toestel niet op

En… geduld 🙂

In hetzelfde thema

Voetbal kijken op groot scherm?

Voetbal kijken op groot scherm?

Het EK is het ideale moment om een nieuwe tv in huis te halen die groot en goed genoeg is om samen van de mooiste voetbalwedstrijden te genieten. Neo QLED of OLED-schermtechnologie? Aan jou de keuze! Laat je inspireren door de tv’s die onze experts voor jou...

Ontdek Neo QLED: de nieuwste schermtechnologie

Ontdek Neo QLED: de nieuwste schermtechnologie

Je televisie is niet langer een eenvoudig scherm maar een deel van je interieur, een bron van entertainment, een manier om met vrienden en familie te communiceren of met collega’s samen te werken. Neo QLED, de nieuwste schermtechnologie van Samsung, is ontwikkeld als...

6 dingen die je moet weten over OPPO Find X3

6 dingen die je moet weten over OPPO Find X3

Na de lancering van de smartphone serie Find X en Find X2 gooit OPPO opnieuw hoge ogen met Find X3. Ontdek de 6 voornaamste troeven van de Find X3 Pro, die het op vele vlakken beter doet dan zijn voorgangers ... Een groot scherm Het toestel heeft een 6,7 inch...

Hoe sluit je een computer aan op een tv?

Hoe sluit je een computer aan op een tv?

Fan van Youtube? En wil je je video's heel graag op een groter scherm bekijken? Of beluister je je Spotify-playlists vanaf je computer, terwijl je tv eigenlijk uitstekende luidsprekers heeft? En als je je pc nu eens zou aansluiten op je tv? Wij hebben daarvoor enkele...