Action cam GoPro Hero 11: de test

Enkele maanden geleden was ik verheugd dat als ik sportfreak de GoPro Hero 10 mocht testen. De afgelopen weken nam ik zijn opvolger, de GoPro Hero 11, mee op pad. Ben ook jij benieuwd naar de verschillen tussen beide action cams? Je ontdekt ze hier.

DoorTimo

door | 30 september | Beeld & Geluid, High Tech

GoPro unboxing

GOPRO

Over het uiterlijk en de verpakking van de GoPro Hero 11 hoef ik eigenlijk niet veel te vertellen. Ze zijn namelijk identiek aan die van de GoPro Hero 10. Ik dacht zelfs even dat ik opnieuw de GoPro Hero 10 had ontvangen, maar het cijfer op de camera bewees het tegendeel. De ‘11’ is trouwens het enige dat veranderd is aan de buitenkant van de nieuwste GoPro-camera. Dat is handig als je 1 van zijn voorgangers in je bezit hebt, want je kan de batterijen en de accessoires van de Hero 10 en 9 ook gebruiken voor de Hero 11.

De verschillen

Binnen in de camera heeft GoPro wel wat veranderingen doorgevoerd. Ik som ze eerst even op om ze nadien wat meer in detail te bespreken:

  • Easy Mode voor beginners
  • Verbeterde batterij
  • Nieuwe sensor en beeldverhouding
  • Horizon lock
  • Nieuwe timelapsemogelijkheden voor ’s nachts

Easy Mode voor beginners

Ik weet nog dat ik enkele uren heb nodig gehad om de GoPro Hero 10 en zijn talrijke modi te leren kennen vooraleer ik ze correct kon gebruiken. Beginners die nog nooit een action cam van dichtbij hebben gezien, hoeven niets te vrezen met de GoPro Hero 11. Hij heeft namelijk een Easy Mode. Dankzij de vooraf vastgelegde instellingen (foto, video & timelapse) krijg je verbluffende resultaten. De Pro Mode ontgrendelt daarentegen alle voorinstellingen en geeft je volledige controle over alle modi en instellingen.

GOPRO

Verbeterde batterij

Met de GoPro Hero 11 krijg je geen blauwe, maar een witte batterij meegeleverd: de Enduro-batterij. Ze heeft hetzelfde formaat als haar voorgangers, maar telt 2 verbeteringen. Ze gaat tot 38% langer mee in normale omstandigheden en ze is beter bestand tegen de koude (handig als je gaat skiën bijvoorbeeld). De verlengde batterijduur is me trouwens opgevallen tijdens de test. Het percentage daalt iets minder snel in vergelijking met de GoPro Hero 10, maar meerdere batterijen zijn nog altijd een must als je een hele dag beeldmateriaal wil verzamelen.

Nieuwe sensor en beeldverhouding

De GoPro Hero 11 heeft een nieuwe sensor met het meest uitgebreide zicht ooit op een GoPro-camera. Het extra grote canvas heeft een beeldverhouding van 8:7. Het beeld ziet er misschien wat raar uit, maar je GoPro kan er zonder kwaliteitsverlies elke resolutie uithalen die je zelf wil. 16:9 voor je video’s en 9:16 voor je socials bijvoorbeeld. Bovendien verkrijg je nu foto’s in 27 MP in plaats van de 23 MP op de GoPro Hero 10.

GOPRO

Horizon Lock

De Horizon Lock is het perfecte bewijs van de enorm goede stabilisatie van de GoPro Hero 11, die trouwens verbeterd is met HyperSmooth 5.0. In de modus houdt je camera de horizon perfect horizontaal, zelfs als je de camera 360° draait. Vloggers of sporters zonder vaste hand kunnen dus zonder problemen al hun acties scherp vastleggen.

Nieuwe timelapsemogelijkheden voor ‘s nachts

Er in het donker op uit trekken met je GoPro is misschien niet iets wat je vaak doet, maar de GoPro Hero 11 en zijn verschillende timelapse opties voor ‘s nachts zouden daar wel eens verandering in kunnen brengen. In de modus Star Trails gebruik je de sterren om lichtstrepen te tekenen, in Vehicle Lights is dat het verkeer. En Light Painting zorgt dan weer voor leuke lichtstreepeffecten als je met bewegende lichtjes door je beeld beweegt.

GOPRO

Upgraden?

Ik zie je denken: loont het de moeite om over te stappen van de GoPro Hero 10 naar de Hero 11? Wel, met de verbeterde batterij, de nieuwe sensor en de coole Horizon Lock neig ik toch eerder ja te zeggen. Bovendien werken sommige resoluties met 10-bit kleuren. Dat betekent dat je per kleurtint enorm veel gradaties krijgt (meer dan 1 miljoen), waardoor je beeldmateriaal er heel kleurig uitziet. Op de GoPro Hero 10 was dat nog 8-bit. Het enige jammere is dat je nog steeds geen geheugenkaart meegeleverd krijgt.

GOPRO

GOPRO ACTION CAM HERO 11 BLACK

In hetzelfde thema

Drone DJI Mini 3 Fly More Combo: de test

Drone DJI Mini 3 Fly More Combo: de test

De slogan “So Fly” van de DJI Mini 3 spreekt tot de verbeelding. Lukt het ook voor mij, een beginnende piloot, om vlot met de drone te vliegen en prachtige beelden vast te leggen? Je ontdekt het hier.Unboxing Wat er allemaal in je doos zit, hangt af van het pack dat...

Must-haves voor de moderne kantoornomade

Must-haves voor de moderne kantoornomade

Ga jij tegenwoordig ook als kantoornomade door het leven? Je werkt gewoon overal waar je je laptop in goede omstandigheden kan neerplanten en waar het lekker warm is, de koffie oké is en de wifi het nooit laat afweten. En met deze topproducten erbij wordt het...

De Motorola Edge 30 Ultra getest: wat vinden wij ervan?

De Motorola Edge 30 Ultra getest: wat vinden wij ervan?

De Motorola Edge 30 Ultra getest: wat vinden wij ervan?De Motorola Edge 30 Ultra belooft haarscherpe foto's (zelfs 's nachts!), een supersnelle processor, video's met indrukwekkende geluidskwaliteit en een uitstekende connectiviteit. Ik heb hem de hele week grondig...

Voor jou getest: de Technics EAH-AZ60 draadloze oortjes

Voor jou getest: de Technics EAH-AZ60 draadloze oortjes

De Technics EAH-AZ60 draadloze oortjes beloven gebruikscomfort, een helder geluid en premium actieve ruisonderdrukking. Maar lossen ze die verwachtingen ook in? Dat heb ik voor jou getest. Hieronder ontdek je mijn bevindingen!Eerste blik op de oortjes De verpakking is...