Home    High Tech    Cheat sheet e-readers: ontdek nu het model dat het best bij jou past

Cheat sheet e-readers: ontdek nu het model dat het best bij jou past

Een stevige lezer? Dan is een e-reader een prima idee om je reisbagage deze zomer wat te verlichten. Maar hoe vind je het ideale model? Met deze 7 criteria wordt je keuze alvast een flink stuk makkelijker.

DoorVanden Borre Magazine

door | 15 juli | High Tech

1. Small, medium of large?

Lees je vaak onderweg, bijvoorbeeld op de trein? Dan kies je het best voor een licht en klein toestel (minder dan 7 inch). Ben je van plan om je e-reader vooral binnenshuis te gebruiken? Dan kan een groot scherm (vanaf 9 inch) erg comfortabel zijn.

2. Alleen lezen of ook luisteren?

Luister je graag naar podcasts of audioboeken, neem dan een e-reader met extra veel opslagruimte (vanaf 16 GB). Al kan je bij sommige toestellen het geheugen ook wel uitbreiden met een microSD-kaart. Wil je je e-reader draadloos verbinden met een speaker of koptelefoon, kies er dan eentje met bluetooth.

e-reader

3. Met knoppen of liever swipen?

Bepaalde e-readers hebben fysieke knoppen, waarmee je vlot naar de volgende pagina gaat. Een touchscreen bedien je dan weer door met één vinger over het scherm te vegen.

4. Bang van water?

Strand- en zwembadvakanties vragen absoluut om een waterbestendig toestel (met IPX8-certificaat). Dat werkt zelfs onder water, al ga je best niet dieper dan 1 meter.

5. Schermen met licht?

Wil je ook in het donker kunnen lezen, kies dan een scherm met achtergrondverlichting. Voor strips heb je een kleurenscherm nodig. Wil je je ogen extra beschermen, ga dan voor een e-reader met blauwlichtfilter.

6. Hoe scherp wil je het?

Schermen met XGA-resolutie hebben de minste pixels en zijn vooral geschikt voor tekstbestanden. Voor e-books met afbeeldingen heb je meer aan een hd ready-scherm. Full hd-schermen leveren nog meer details.

7. Extra functionaliteiten

Kunnen ook interessant zijn: ingebouwde wifi, 4G (om overal toegang te hebben tot online bibliotheken), een woordenboek, muziek en een voorleesfunctie.

e-reader

Tot slot: waarom eigenlijk een apart toestel?

Ja, waarom lees je je e-boeken niet gewoon op een tablet of smartphone? Wel, het e-inkscherm van e-readers is echt veel aangenamer, ook bij direct zonlicht. Bovendien gaat de batterij vaak weken mee en sla je in de doorsnee e-reader makkelijk duizenden boeken op.

Meer informatie over onze diensten? Lees er alles over in ons Vanden Borre Magazine of op vandenborre.be.

e-reader

KOBO E-READER LIBRA 2 BLACK

e-reader

KOBO E-READER ELIPSA E-READER + COVER + STYLET (PACK BUNDLE)

e-reader

KOBO E-READER CLARA HD BLACK

e-reader

KOBO E-READER LIBRA 2 WHITE

e-reader

KOBO E-READER NIA

e-reader

KOBO E-READER SAGE

In hetzelfde Thema

Een thuiskantoor op jouw maat

Een thuiskantoor op jouw maat

Of je nu studeert of thuiswerkt, je hebt sowieso nood aan een home office dat perfect op jouw noden is afgesteld. Je zorgt dus maar beter voor een technologische omkadering die je toelaat om maximaal productief te zijn. Want met het juiste materiaal in huis is het...

Test: de Sony WH-1000XM5-hoofdtelefoon

Test: de Sony WH-1000XM5-hoofdtelefoon

Test: de Sony WH-1000XM5-hoofdtelefoonElke maand krijgen we met de collega’s de mogelijkheid om een product te testen en hierover een review te schrijven. Toen ik de Sony WH-1000XM5-hoofdtelefoon op het lijstje zag staan, heb ik hem als grote muziekliefhebber zowat...

Voor jou getest: de Acer Aspire Vero laptop

Voor jou getest: de Acer Aspire Vero laptop

Voor jou getest: de Acer Aspire Vero laptop De Aspire Vero laptop van Acer is gemaakt van gerecycled materiaal. Maar is deze laptop wel even efficiënt als duurzaam? Om dat te weten te komen, heeft onze designer Dylan hem getest. Goedgekeurd of niet? Ontdek zijn...