Home    High Tech    De Fitbit Versa-smartwatch voor jou getest

De Fitbit Versa-smartwatch voor jou getest

door | sep 7, 2018 | High Tech

Ik zal meteen met de deur in huis vallen… Ik ben niet echt het sportieve type dat elke avond na het werk gaat zwemmen of op zondag eens vroeg opstaat om te joggen. Maar toen ik te horen kreeg dat ik de prachtige smartwatch Fitbit Versa mocht uittesten, was ik meteen super enthousiast. Misschien was het wel een teken om meer te bewegen en gezonder te leven. Heeft deze smartmartch mij kunnen overhalen om meer te gaan bewegen, sporten en gezonder te leven? Je leest er alles over in dit artikel.

Een smartwatch met stijl

Bij het openen van de doos ontdek ik een stralende Fitbit Versa met zalmroze kleur (Peach uitvoering). Waw, ik ben al onder de indruk! De zachte afgeronde hoeken van de Versa en zijn aangenaam rubberen bandje maken het af. Er zit ook nog een langer bandje van dezelfde kleur in, een handleiding en een praktische lader. Ziezo, klaar om erin te vliegen!

Zeer gebruiksvriendelijk

Eerst begin ik met de installatie. Deze smartwatch met prachtig kleurenscherm vraagt om verbinding te maken met mijn lokale wifinetwerk, zodat het installeren vlotter en sneller verloopt. Na zo’n 10 minuutjes was ik al ready to go!

Ik merk ook dat het eigen besturingssysteem van Fitbit gebruiksvriendelijk is en dat ik het snel onder de knie heb. Op het kleurrijke beginscherm van de extreem lichte Versa lees ik heel wat informatie af: het uur, de datum, mijn aantal stappen, mijn hartslag en de het batterijpercentage. Om alle andere gegevens zoals mijn slaapanalyse te bekijken, moet ik mijn smartphone verbinden met de FitBit-app via bluetooth. Hoe werkt dit eenvoudige scherm? Simpel, eerst tik ik op mijn smartwatch. Dan swipe ik naar beneden om mijn social media-notificaties te lezen.

Bij het ontvangen van een bericht tik ik erop om het te openen. Zonder mijn smartphone in de buurt kan ik op mijn pols zien wie mij belt of sms’t. Als ik wil weten hoeveel calorieën ik heb verbrand of hoeveel kilometers ik heb afgelegd, swipe ik gewoon naar boven. En door links te vegen kom ik het app-overzicht terecht. Super easy!

Alle pluspunten op een rijtje

Met de Fitbit Versa kan je kiezen tussen verschillende sportactiviteiten: joggen, fietsen, zwemmen, lopen op de loopband, gewichten heffen, intervaltrainingen. Eerder zin in een kleine workout? Goed idee! Druk op het ster-icoontje ‘Coach’ en selecteer 10-Minute Abs of 7-Minute Workout. Op het kleurrijke scherm zie je telkens welke inspanningen er van jou verwacht worden en hoe lang deze zullen duren. Zo’n korte oefeningen hebben mij echt geholpen om meer te bewegen en mij fitter te voelen.

Als je bijvoorbeeld je beginscherm wenst te pimpen, doe je de Fitbit-app open en druk je op ‘Clock Faces’. Daar vind je allerlei leuke wijzerplaten om je smartwatch te personaliseren. Ik heb bijvoorbeeld voor een roosje gekozen zodat deze mooi zou aansluiten met mijn bandje.

Leuk weetje voor de vrouwen! Wist je dat deze Fitbit-smartwatch voorzien is van een maandstonden-tracker? Hij brengt zo je cyclus in kaart brengt en geeft info over je menstruatie (en verwachte ovulatie). Hij houdt ook bij of je meer of minder last hebt.

Ik heb ook gemerkt dat deze Fitbit-smartwatch een lange batterijduur van 3 à 4 dagen heeft. Bovendien is het laden kinderspel! Ik klik gewoon het horloge in zijn geheel in de lader! Extra pluspunt: nadat ik de Fitbit Versa een kwartiertje had opgeladen, was er al 10% batterij bijgekomen. Handig als je snel de deur uit moet en toch nog even je smartwatch wil opladen.

Leuk nieuws voor de waterratten! Het toestel is net als zijn voorganger ook waterdicht en doorstaat een onderdompeling tot 50 meter.

Zo kan je hem gebruiken om al je zwemtrainingen op te volgen en tijdens intensieve sportsessies of gewoon onder de douche. Al zin in een plonsje?

Een aankoop waard?

Absoluut, zonder twijfelen! Ik zal het niet onder stoelen of banken schuiven, ik ben echt FAN van de Fitbit Versa. Dankzij deze smartwatch krijg ik een steuntje in de rug om ieder uur voldoende te bewegen en uiteindelijk mijn 10.000 stappen te halen. En zo hou ik altijd een oogje op mijn gezondheid en bewegingsniveau. Ook een aanrader voor sportliefhebbers die hun grenzen willen verleggen en een beter overzicht willen over hun prestaties. Bovendien is het knappe design en het grote kleurentouchscreen van deze smartwatch zeer aantrekkelijk. Well done, Fibit! 👍