Home    High Tech    De mustsees vanop de CES-beurs van 2020

De mustsees vanop de CES-beurs van 2020

door | jan 8, 2020 | High Tech

Op de CES-beurs, de meest trendy beurs in Las Vegas, hebben bekende merken hun nieuwste toestellen en hightechsnufjes voorgesteld. Op de affiche anno 2020? Check het snel hieronder!

5G mobiel internet

5G komt eraan en is klaar om 4G op te volgen.

Wat is het verschil? Klein voorbeeldje: om een film van 2 u. te downloaden, heb je 26 u. nodig in 3G en 6 minuten in 4G. En in 5G dan? Slechts 3,6 seconden! Dat is zo’n 100 keer sneller dan met 4G!

Dankzij 5G geniet je van topprestaties in een recordtempo. Vergeet vertragingen tijdens online gaming, augmented reality, realtime 4K-streaming… Gewoon top!

5G is dus veel meer dan een update van 4G. Het is een belangrijke innovatie waardoor mobiel internet overal beschikbaar zal zijn. En een revolutie voor alle smart toestellen. Denk maar aan  autonome wagens, slimme koelkasten, robotstofzuigers, …

Tijdens de CES-beurs van 2020, verwachten we veel nieuwe smart home toestellen en smartphones met 5G-compatibiliteit. Goed om weten: 5G zal pas vanaf 2021 beschikbaar zijn in België.

De aankondiging van Samsung

Samsung heeft een nieuw gamma tv’s aangekondigd. Wat deze tv’s zo speciaal maakt?

Ze zullen voorzien zijn van microleds. En beschikbaar zijn in 5 formaten, van 75 tot 150 inch, in een dun en strak design, zonder randen. Helaas is er nog niet veel verdere info, maar we verwachten toch een vrij hoge prijs. Dit komt doordat de microled-technologie volledig nieuw is. Binnen enkele jaren zal deze technologie oled bij de meeste merken waarschijnlijk vervangen. Nog even geduld!

De eerste plooibare pc

Op de IFA-beurs maakten we al kennis met de eerste plooibare smartphone. Wel, nu is er ook een plooibare pc!

Lenovo heeft de ThinkPad X1 Fold voorgesteld op de CES-beurs. Een tablet met een plooibaar oled-scherm van 13,3 inch. Je kan het toestel gebruiken als een gewone tablet met pen, maar je kan het ook plooien om twee schermen te gebruiken. Zin om een magnetisch bluetooth-toetsenbord toe te voegen? En de ThinkPad X1 Fold laadt zelfs op wanneer je je pc weer toeplooit. Wij kijken er al naar uit, jij ook?

Sony A9

Sony heeft een nieuwe oled-tv voorgesteld op de CES-beurs van 2020: de A9s. Wat deze televisie zo bijzonder maakt?

Het is de kleinste oled-tv die Sony ooit gemaakt heeft. Met z’n 48 inch, 4K-resolutie en X1 Ultimate-processor (die je enkel in het hogere gamma van Sony terugvindt) belooft deze tv een echte topper te worden. De Sony A9S is ook uitgerust met Dolby Atmos Vision en een functie om beeld en klank perfect aan je woonkamer aan te passen. Handig!

Geen zin om te wachten op de Sony A9S? Geen probleem: Samsung biedt nu al qled-tv’s van 43 inch met AirPlay 2 aan!

Jabra stelt voor…

… een nieuwe versie van de Elite 75t-oortjes: de Elite Active 75t.

Luister je graag naar muziek tijdens het sporten? Dan zijn deze oortjes ideaal voor jou. Ze zijn zweetbestendig (IP57) en je geniet van 2 jaar garantie. Bovendien zorgen ze voor een perfecte geluidsisolatie en bieden ze een autonomie tot 28 uur dankzij de oplaaddoos. Super!

De slimme groentetuin van LG

LG profiteert van het evenement in Las Vegas om een grote nieuwigheid te presenteren: de LG Column Garden.

Wat is dat? Een soort kolomkast waarmee je thuis je eigen groentetuin creëert! Kan je niet wachten? Nog even geduld, de LG Column Garden van LG is binnenkort beschikbaar.

 

Tip voor wie niet kan wachten: kweek nu thuis al kruiden met de Prêt à pousser indoor moestuin 😉

  

8K-tv’s

 

 

Zijn er nieuwe 8K-televisies op komst? Ja, die komen opzetten! Op de CES-beurs van 2020 zullen namelijk 8K-tv’s voorgesteld worden.

Ter info, met hun resolutie van 7680 x 4320 pixels, geven 8K-televisies meer dan 33 miljoen pixels weer. Dat is 4 keer meer dan een UHD 4K-tv. Het ander voordeel van 8K? Altijd haarscherpe beelden, ook wanneer je van dichtbij naar een enorm tv-scherm kijkt. 

Samsung zal ook een slimme technologie presenteren om 8K upscaling te verbeteren. Zo kunnen full hd-beelden optimaal omgezet worden in 8K-beelden.

Tot slot, goed nieuws gamers, filmfanaten en bingewatchers die nu al dromen van 8K. De toekomst is er sneller dan je verwacht 🙂