Een week met de draadloze Bluetooth-oortjes Jabra Elite 3

Met Jabra ben je altijd zeker van een superieure geluidskwaliteit, om naar muziek te luisteren maar vooral om telefoontjes te plegen. Onlangs werd een nieuw gamma gelanceerd, de Jabra Elite 3 oortjes, en ik kreeg de kans om ze te testen. En dat doe ik met plezier, want het is moeilijk kiezen tussen alle draadloze oortjes die tegenwoordig verkrijgbaar zijn.

DoorJeanne Poma

door | 17 september | High Tech

Unboxing

Jabra Elite 3

Als de doos gearriveerd is, kan ik bijna niet wachten om ze uit te pakken. Deze oortjes zijn verkrijgbaar in 4 verschillende kleuren en kosten 79 €. Het Deense merk is dus heel betaalbaar. Super!

In de doos vind ik de box met de oortjes, een kleine USB-kabel en kleine reservekussentjes voor de oortjes. Alleen al het design van de oortjes in de box doet me smelten. Ze ogen ogen strak, elegant en ergonomisch. De typisch Deense stijl dus. Als ik ze probeer, passen ze zich perfect aan aan mijn oren, zonder er al te veel uit te steken. Ze zitten heel comfortabel en ik weet nu al dat ik ze lang zal kunnen dragen. Zelfs als ik met mijn hoofd schud, blijven ze mooi op hun plaats.

Op de verpakking lees ik dat die recycleerbaar is. Mooi, Jabra geeft om het milieu! Verder lees ik dat ik de oortjes eenvoudig kan opladen door ze met hun box te verbinden, die ik op zijn beurt moet opladen via de USB-kabel. Maar dat is nog niet voor meteen. De box is bovendien magnetisch zodat de oortjes er veilig in opgeborgen zitten. Hoezo, er zit geen gebruiksaanwijzing bij? Ah, geen probleem, die zit in de app. Dat is niet alleen beter voor het milieu, maar ook meer van deze tijd!

Jabra Elite 3

Heldere klank

Jabra is eigenlijk een merk dat zich oorspronkelijk toespitste op callcenters. Het voorzag zijn Jabra Elite 3 oortjes dan ook van 4 microfoons die je altijd een heldere klank garanderen tijdens je telefoontjes, waar je ook bent en ongeacht het omgevingsgeluid.

Ik besluit de oortjes te testen tijdens een telefoontje buiten en tijdens een videocall via mijn pc. Het geluid is perfect en ik hoef helemaal niet te roepen. Via de app kan ik de oortjes ook op voorhand testen, want met oortjes in of een koptelefoon op heb je soms de neiging om te luid te praten.

Krachtig geluid

En als ik naar muziek wil luisteren? Ook dan ben ik niet teleurgesteld. In de Jabra Elite 3 oortjes klinkt het geluid heel helder en krachtig, met uitstekende bastonen. En ook de hoge tonen klinken zoals het hoort.

Wat ook mooi is: via de app kan ik het geluid aanpassen aan het soort muziek dat ik beluister. De energy modus zorgt voor nog iets meer punch met meer bassen. Maar mijn voorkeur gaat uit naar de trebble boost-modus want daarmee klinkt de muziek helderder. De bassen lijken net iets dieper, dus die functie bevalt mij wel. Het verschil is niet zó groot, maar voldoende voor meer luisterplezier. Ook qua geluid is de keuze niet gigantisch maar het belangrijkste is aanwezig, vooral in deze prijsklasse. Er werden trouwens ook al updates aangekondigd.

jabra Elite 3

Mijn nieuwe sportvrienden?

Lopen doe ik altijd met een koptelefoon op. Ik wil dus heel snel de draadloze oortjes Jabra Elite 3 uitproberen om te zien of ze even goed op hun plaats blijven. Ja dus! Je kan ze diep genoeg in je oren stoppen zodat ze niet meer bewegen. Ze blijven goed op hun plaats en dankzij de knoppen kan ik een ander nummer opzetten zonder mijn gsm uit mijn zak te nemen. Geniaal!

Ook interessant is de slimme HearTrough-technologie waarmee je het achtergrondgeluid kan dempen of weer inschakelen. Heel handig als je in de stad loopt en ongevallen wil vermijden! Met de functie uitgeschakeld wordt het omgevingsgeluid passief verlaagd zodat ik mij kan concentreren op mijn muziek. Een mooie verrassing voor oortjes van dit niveau.

Neem ik ze mee op reis?

Ja, heel zeker! De Jabra Elite 3 oortjes zitten immers niet alleen comfortabel en garanderen een helder geluid, ze hebben ook nog eens een autonomie van 7 uur. Na 10 minuten opladen kan je al een uurtje verder. En kers op de taart: met de mono modus kan je één oortje gebruiken terwijl het andere oplaadt. Met het oplaadetui kan je ze dus tot 28 uur lang gebruiken.

Of de oortjes waterbestendig zijn, heb ik niet getest. Ze zijn echter alvast waterdicht zodat je altijd muziek kunt beluisteren, zelfs in de regen of tijdens een wolkbreuk!

Het verdict?

Ik ben overtuigd van de Jabra Elite 3 oortjes want je krijgt echt wel veel kwaliteit voor dit niveau en deze prijs. Ze hebben alles wat je nodig hebt: een krachtig en instelbaar geluid, comfort, gebruiksgemak en bewegingsvrijheid want je hoeft niet altijd je telefoon te gebruiken of de batterij in de gaten te houden. Een minpuntje misschien is dat er niet echt een speciale game modus is, maar je kan ze wel gebruiken bij het gamen en in de app vind je tips om de details en de helderheid te verbeteren.

Jabra

Jabra Elite 3

In hetzelfde thema

Voor jou getest: de Philips Lumea BRI958/00

Voor jou getest: de Philips Lumea BRI958/00

Semi-definitieve epileerapparaten verlossen je voor een lange periode van ongewenste haartjes. Op je benen, op je armen, onder je oksels, aan je bikinilijn, … Hiervoor mag ik de Philips Lumea BRI958/00 testen. Het resultaat ken ik nu nog niet, want de behandeling...

Zo vlieg je topfit het nieuwe jaar in

Zo vlieg je topfit het nieuwe jaar in

Dit is het moment om nog eens echt werk te maken van je goede voornemens! Ben je vast van plan om opnieuw een pak fitter en gezonder door het leven te gaan? Meer en gerichter bewegen, bewuster en evenwichtiger eten en eventueel ook je bloedsomloop actief stimuleren:...

De Braun Series XT5100-multigroom een week op proef

De Braun Series XT5100-multigroom een week op proef

Een toestel om je baard te scheren of te trimmen, je randen bij te werken en je lichaamshaartjes mee af te scheren? De Braun Series XT5100 is een alles-in-één elektrisch scheerapparaat en baardtrimmer. Glenn, de echtgenoot van onze blogster Shana, nam de proef op de...