Home    High Tech    Handige tools voor de aannemer

Handige tools voor de aannemer

door | nov 16, 2017 | High Tech

De tijd van papier is voorbij. Nelson is aannemer en loopt op de werf rond met zijn tablet. Notities nemen, plannen consulteren, mails sturen… Met de juiste software is dat zo gefikst.

Met de tablet onder de arm

“Het leuke aan mijn job is de afwisseling”, vertelt Nelson. “Elke opdracht is een avontuur, want je moet telkens opnieuw innoverende oplossingen bedenken.” Zijn belangrijkste werktool? “Mij zal je nooit zonder tablet PC zien. Ik maak er foto’s mee van de werken, bestel nog snel wat materiaal, raadpleeg de plannen … Ik heb toegang tot al mijn documenten in de cloud en kan zo efficiënt doorwerken.“

Windows Ink en Office 365 zijn handige tools voor aannemers

Notities en schetsen on the go

“Plannen en mails bekijken op een tablet is één ding”, zegt onze aannemer, “maar schetsen maken en notities nemen is een ander paar mouwen. Gelukkig heb ik Windows Ink ontdekt. Daarmee gebruik ik mijn scherm als een stuk papier, bijvoorbeeld om afmetingen op een foto te noteren, om snel een telefoonnummer neer te pennen, of om de instructies voor mijn werkvolk duidelijk te maken. Ik kan niet meer zonder!”

Feilloze administratieve ondersteuning

Nelson gebruikt Office 365 voor zijn documenten en administratie. “In dit pakket zit alles wat ik nodig heb voor mijn job: een mailprogramma, Word om mijn offertes op te stellen, Excel voor berekeningen … Het voordeel is dat de applicaties altijd up-to-date zijn en dat mijn documenten veilig in de cloud bewaard worden in de 1 TB inbegrepen opslagruimte.”

Office 365 is ook handig voor administratieve taken

Office 365 kan je op vijf computers tegelijk gebruiken. Da’s handig voor de twee oudste dochters van Nelson die studeren. Office 365 Onderwijs is een versie op maat van studenten, en ondernemingen kunnen van extra diensten genieten met Office 365 Business.

Ben je op zoek naar tools die jouw beroep makkelijker maken? Je vindt meer over deze en andere professionele oplossingen in het Vanden Borre herfstmagazine.