Home    High Tech    Handige tools voor de leerkracht

Handige tools voor de leerkracht

door | nov 8, 2017 | High Tech

Hoe toon je interessante krantenknipsels of artikels uit magazines aan je leerlingen tijdens de les? Rebecca heeft dé oplossing gevonden: met een draagbare scanner digitaliseert ze artikels, boekfragmenten en foto’s om haar geschiedenislessen tot leven te brengen.

Geschiedenis is springlevend

Rebecca is lerares. Voor haar is geschiedenis geen dode materie, maar iets dat leeft en voortdurend in beweging is. “De feiten blijven de feiten, maar als we ze door een hedendaagse bril bekijken, winnen ze aan relevantie.”

Rebecca zoekt dus naar verbanden tussen haar lesonderwerpen en de actualiteit. “Ik lees veel. Kranten, magazines, boeken … Ik probeer altijd een nieuwe invalshoek te vinden, iets wat mijn studenten kan interesseren.”

Hou die prachtideeën vast 

“Toen ik de IRIScan Book 5 Wifi ontdekte,” vertelt Rebecca, “had ik een eureka-moment. Eindelijk kon ik boeiende artikels, foto’s en fragmenten meteen digitaliseren om in de klas te verwerken. Dat verrijkt mijn lessen enorm, maar ik gebruik het toestel ook om interessante dingen met vrienden te delen.”

IRIScan draagbare scanner

Handige draagbare scanners

De IRIScan-reeks bestaat uit praktische scanners die je dankzij hun ultracompacte formaat makkelijk overal mee naartoe neemt. Ze worden standaard geleverd met een MicroSD-kaart waarop je al je gescande documenten bewaart.

  • De IRIScan Book 5 Wifi, Rebecca’s keuze, scant een document in amper anderhalve seconde. Sla het op als jpg, pdf of multipagina-pdf. Of zet het dankzij tekstherkenning om in een bewerkbaar Office-document. Deze scanner heeft een kleurenscherm van 1,5” en een lithiumbatterij die je via USB oplaadt.
  • De IRIScan Book 3 is nog compacter. Hij werkt ofwel draadloos op batterijen of je sluit hem met de USB-kabel op je pc aan. En hij scant een pagina in maar drie seconden.
  • De IRIScan Anywhere 5 scant tot acht pagina’s per minuut. Je kan er meteen documenten mee opslaan in de cloud en delen met anderen (via Dropbox, Evernote …).

IRIScan book 5 wifi - draagbare scanner

Ben je op zoek naar tools die jouw beroep interactiever maken? Je vindt meer over deze en andere professionele oplossingen in het Vanden Borre herfstmagazine.