Home    High Tech    Hoe je smartphone beschermen tegen de kou?

Hoe je smartphone beschermen tegen de kou?

door | feb 1, 2018 | High Tech

In de winter kan ook je smartphone onder de koude lijden! Ontdek onze tips om je smartphone te beschermen: vermijd een aangedampt scherm, een vertraagde werking en een zwakke batterij.

Ook gsm’s worden tijdens de winter blootgesteld aan weer en wind. Door sterke temperatuurschommelingen ontladen batterijen zich veel sneller. Damp vermindert de leesbaarheid van je scherm en dan hebben we het nog niet over de gevaren waaraan je je smartphone blootstelt op je wintersportvakantie. Gelukkig bestaan er heel wat trucjes om je smartphone efficiënt te beschermen tegen de koude.

5 tips om je smartphone warm te houden

1. Een beschermhoesje: het beschermhoesje isoleert je gsm zodat hij beschut blijft in een warme omgeving. Een hoesje vermijdt bovendien bruuske temperatuurschommelingen. Om je smartphone te beschermen, kies je best voor een hoesje dat je toestel laat ademen. Een verstevigd hoesje beschermt hem bovendien tegen schokken. Tegen de koude gebruik je best geen hermetisch afgesloten, plastic hoesje. Dit leidt enkel tot nog meer condensatie en aandampen van het scherm.

2. Een waterdicht etui: het alternatief voor een hoesje is een universeel etui dat je telefoon beschermt tegen vocht en koude. Het sluit met een rits, klittenband of koord en kan zelfs rond de hals worden gedragen. Zo heb je je smartphone meteen bij de hand onder je warme jas, goed beschut tegen de koude.

3. Nieuwe gewoontes tegen de koude: heb je de gewoonte je telefoon voor elk wissewasje boven te halen? Je gsm beschermen tegen de kou betekent dat je hem tijdens de winter geleidelijk aan de koude temperatuur moet laten wennen. Wanneer je je gsm uit je jas haalt, geef hem dan even de tijd om zich aan de koude aan te passen voor je hem gebruikt. Het is immers de thermische schok die het systeem vertraagt. Opgelet: je telefoon snel even opwarmen met een haardroger is echt geen goed idee en kan fataal zijn voor het toestel.

4. Een hulpbatterij: denk eraan om een extra opgeladen batterij mee te nemen, zoals de toestellen uit het assortiment Powerbank. Net zoals je telefoon zelf houd je deze batterij goed beschut tegen de koude in de zak van je warme jas. Zo zal ze een langere autonomie bewaren. Een powerbank is superhandig want je kunt er al je elektronische toestellen mee opladen zonder stopcontact in de buurt.

5. Draadloze oortjes: omdat ze ideaal zijn om naar muziek te luisteren, maar ook om oproepen te beantwoorden. Sommige modellen laten je zelfs toe om stembesturing via Siri of Google te gebruiken. Kies, naargelang je smartphone, voor Airpods, True Wireless-oortjes van Sennheiser of voor de budgetvriendelijke Swingson True-oortjes.

En hoe bescherm je je tegen de kou?

Wanneer je je smartphone buiten gebruikt, heb je warme handschoenen nodig. Kies handschoenen die geschikt zijn voor een aanraakscherm. Je vindt ze in alle kleuren en materialen.
Ga je wintersporten in de bergen? Een action cam, een geconnecteerde horloge, een draadloze hoofdtelefoon, een outdoor gps … Hier vind je een hele lijst met handige accessoires voor op en rond de skipiste!