Home    High Tech    Hoe sluit je een computer aan op een tv?

Hoe sluit je een computer aan op een tv?

Fan van Youtube? En wil je je video’s heel graag op een groter scherm bekijken? Of beluister je je Spotify-playlists vanaf je computer, terwijl je tv eigenlijk uitstekende luidsprekers heeft? En als je je pc nu eens zou aansluiten op je tv? Wij hebben daarvoor enkele handige tips in petto. Je zult zien dat het helemaal niet zo ingewikkeld is!

DoorJeanne Poma

door | 23 maart | High Tech

De eenvoudigste oplossing: de goede oude HDMI-kabel

Câble HDMI

Als je je laptop in de buurt van je tv kan plaatsen of als je werkplek niet zo ver verwijderd is van je tv, dan kan een eenvoudige HDMI-kabel een oplossing zijn. In ons ruime gamma HDMI-kabels vind je ongetwijfeld de lengte, het vermogen of het type adapter dat geschikt is voor je apparaten.

  1. Stop je kabel in je pc en vervolgens  in de HDMI-poort van je tv. Die zit vaak op de achterkant, maar soms ook op een van de zijkanten.
  2. Je TV sta nu in de weergaveparameters van je computer (Display).
  3. Kies op welk scherm je de content van je pc wil bekijken.
  4. Voor het geluid en het HD-beeld hoef je verder niets te doen, dat regelt je tv helemaal zelf.

Nog méér kabels?? Doe mij maar een draadloze verbinding!

Geen probleem! Met de mediaplayer maak je van je huis een smart house. De mediaplayer is een oplossing die je heel veel vrijheid biedt terwijl ze amper opvalt in je salon.

  1. Eigenlijk is het niet meer dan een stick of een kastje dat je aansluit op de HDMI-poort van je tv.
  2. Je verbindt deze mediaplayer met de Wi-Fi of met je Box.
  3. Je beheert de inhoud vanaf je computer, je tablet of je smartphone. In het laatste geval gebeurt dat via een applicatie of rechtstreeks vanuit de inhoud (video of audio).

De Google Chromecast is het perfecte voorbeeld om dit systeem te illustreren. Eenmaal je hem hebt geïnstalleerd, kan je al je content doorsturen door in de Google Chrome-parameters te klikken op ‘casten’ vanuit de video of vanuit de app Google Home die ook de luidspreker Google Nest herkent. YoutTube-filmpjes of foto’s bekijken op groot scherm is dus heel makkelijk. Top!

De Microsoft wireless display adapter wordt op dezelfde manier geïnstalleerd. Vervolgens maak je een wifi-verbinding met je computer, smartphone en tablet.

Apple TV

Heb je thuis een iPhone of Mac? Dan kan je ook genieten van Apple TV. Naast de content van Apple kan je ook apps toevoegen zoals Spotify of Netflix.

De Chinese constructeur Xiaomi ontwikkelde zijn Mi box, een Android-portaal voor tv. Maak de verbinding vanaf je computer of smartphone of bekijk foto’s of documenten op groot scherm vanaf een USB-stick

En hoe zit het met je tv?

TV

Heb je dit artikel gelezen uit nieuwsgierigheid, maar heb je nog geen tv in huis? Kijk dan zeker eens in onze catalogus van tv’s. Of wil je jezelf een plezier doen en eindelijk genieten van de nieuwe OLED- of QLED-technologieën? Die vind je in de catalogus grote schermen.

Microsoft surface

Microsoft Surface GO 2

Cable HDMI

Temium Cable Micro HDMI 1.5M

Google Chromecast

Google ChromeCast

Apple TV

Apple TV 4K 32GB

Xiaomi Mi Box

Xiaomi Mi Box

Google Nest

Google Nest Mini

Microsoft wireless

Microsoft Wireless

Philips TV

Philips 48OLED

In hetzelfde thema

Getest: het Ultimate Experience-gamma van Rowenta

Getest: het Ultimate Experience-gamma van Rowenta

Mijn collega’s en ikzelf tutten onszelf graag op in het weekend en ook in de week moet het vooral snel en efficiënt verlopen, vooral bij ons kapsel 🤩 Maar welke toestellen zijn hiervoor ideaal? Samen hebben we het nieuwe Ultimate Experience-gamma van Rowenta...

Hoog tijd voor een slim horloge

Hoog tijd voor een slim horloge

Zo maar wat bewegen is niet meer van deze tijd. Sta je een beetje bewust in het leven, dan draag je tegenwoordig bij al je fysieke inspanningen én in rust een smartwatch om de pols. Op die manier ontsnapt niets nog aan je aandacht. En dat is uitstekend nieuws, want zo...