Home    High Tech    Laat de auto thuis, neem de hoverboard

Laat de auto thuis, neem de hoverboard

door | sep 16, 2016 | High Tech

Laat de auto thuis en verplaats je op een andere manier. Tijdens de week van de mobiliteit stellen wij graag enkele alternatieven voor. Die hebben veel voordelen. Ze zijn milieuvriendelijk. Je gebruikt je reistijd nuttiger door eindelijk van die nieuwe roman te genieten of leuke YouTube-video’s te bekijken. Of als je niet graag sport, neem je toch gewoon de fiets of ga je te voet? Zo breng je meteen wat lichaamsbeweging in je dag.

Alternatief 1: Reis per hoverboard

Hoverboards zijn al lang geen uitvinding uit de toekomst meer. Je ziet ze steeds vaker op de openbare weg. Wat is er zo interessant aan? Ze gaan tot 20 km/u, waardoor je zo’n 3 keer sneller op je bestemming bent dan te voet. Let wel: dan moet je op het fietspad rijden. Je mag met je hoverboard ook op het voetpad, maar dan aan wandelsnelheid (6 km/u).
20160912_small_08

Alternatief 2: Neem het openbaar vervoer

We hebben geluk in België: je bereikt vlot met de trein, bus of tram elk hoekje van het land. Bovendien is dat het perfecte moment om wat tijd voor jezelf te nemen. Lees die roman die al weken op je nachttafel ligt. Werk nog snel die presentatie af die je om tien uur moet geven. Je vervelen is in elk geval geen optie.
20160912_small_07

Alternatief 3: Ga gewoon te voet of met de fiets

Je kunt ook gewoon te voet gaan of de fiets nemen. Als je niet graag sport of te weinig tijd hebt om naar de fitness te gaan, blijf je toch actief bezig. En je verhoogt ook je succesgevoel door je afgelegde afstand en verbruikte calorieën bij te houden. Dat doe je simpelweg met een smartwatch en activity tracker. Je kunt op je tochtjes ook een wandel- of sportgps gebruiken: daarmee vind je gemakkelijk je weg.
20160912_small_01

Alternatief 4: Doe aan carpooling

Heb je toch absoluut de auto nodig? Dan kan je overwegen om te carpoolen. Dat is gezelliger en beter voor het milieu. Je kunt passagiers of chauffeurs vinden via verschillende apps, zoals UBer, Blablacar of ComOn. Installeer ze op je smartphone, zoek iemand die dezelfde weg uitgaat en klaar!
20160912_small_02