Home    High Tech    Drama in de aula? Microsoft als study buddy

Drama in de aula? Microsoft als study buddy

door | aug 2, 2018 | High Tech

Begin jij in september aan een nieuw academiejaar? Dan moet je tussen het feesten en uitslapen toch weer enkele lessen en examens inplannen. Gelukkig slaagt Microsoft er elk jaar beter in om drama’s in de aula tot een minimum te beperken. En om jou efficiënter te laten werken. Ontdek hieronder 5 apps en functies die je vlotter door het jaar helpen.

Drama 1: ingedommeld tijdens de les

Chronische vermoeidheid in aula’s is één van de grootste kwalen waaraan studenten lijden. Ben jij ook een ervaringsdeskundige? Dan ken je het rotgevoel dat je krijgt van een halve les gedetailleerde notities en een halve les een blanco pagina.

Stel daarom aan je studiegenoten voor om samen notities te maken via OneNote. Zo kun je tegelijk noteren in hetzelfde document. En is het dus niet zo erg als je om de beurt even indommelt. Bovendien zie je wie er wat toevoegde en kun je zelfs tekeningen en bijlagen koppelen aan je samenvatting. Extra voordeel: OneNote is compatibel met Windows-pc’s, Macs én Android- en iOS-toestellen. Geen enkele medestudent heeft dus een excuus om niet mee te helpen.

Drama 2: les helemaal gemist

Wat is erger dan indommelen tijdens de les? Indommelen vóór je les. Zeker als je vrienden je goede OneNote-tip niet volgen. Want dan moet je old skool smeken om iemands papieren aantekeningen. Maar zodra je die hebt, zit het werk er eigenlijk op. Neem foto’s van de papieren met je smartphone, synchroniseer ze in de cloud via OneDrive en vind ze meteen terug in Microsoft Fotos. Daar kun je ze eventueel nog bewerken.

Nog efficiënter is Office Lens. Dat is een gratis stukje Microsoft-software dat je laptop of je smartphone omvormt tot een scanner. De app snijdt afbeeldingen perfect bij zodat ze eruitzien als documenten. Daarna converteert ze die afbeeldingen zelfs naar PDF-, Word- en PowerPoint-bestanden. Nog even bewaren in OneNote of OneDrive en je notities staan klaar voor de blok.

Drama 3: tijd te kort voor een groepspresentatie

Nog een klassieker voor elke student: enkele uren voor een groepspresentatie sta je nog altijd nergens. Vroeger betekende dat: met 5 voor één computerscherm paniekerig door elkaar schreeuwen, wijzen en wenen. Vandaag kun je via Office 365 allemaal simultaan aan de slag in dezelfde PowerPoint-file om net op tijd de meubelen te redden.

Eigenlijk werk je samen aan hetzelfde bestand in de cloud. Zo is het ook onmogelijk dat je plots werk verliest omdat je laptop vastloopt of iemand per ongeluk op ‘Delete’ drukt. Bovendien hoef je geen 5 verschillende versies te vergelijken om de meest recente slides bij elkaar te puzzelen. Je ene presentatie is altijd de meest recente en volledige.

Drama 4: je presentatie ziet er … dramatisch uit

Je inhoud is maar beter ijzersterk als je presentatie bestaat uit kale tekst met bullet points. En zelfs als dat volgens jou het geval is, weet je niet zeker of de docent daar ook zo over zal denken. Speel daarom op zeker met PowerPoint Designer. Die functie stopt je kale tekst in no time in een mooi jasje en combineert die met een afbeelding. Je kiest per slide zelfs uit meerdere lay-outsuggesties. Zo slaag je er ook in een race tegen de tijd in om een knappe slideshow in elkaar te boksen.

Ben je er op tijd bij? Dan maak je nog meer indruk door Morph-overgangen in te stellen. Die functie animeert objecten terwijl je van slide 1 naar slide 2 gaat. Je laat bijvoorbeeld een planeet door het heelal reizen of om zijn as tollen. Bekijk hier hoe PowerPoint Designer en Morph werken:

YouTube

En chargeant cette vidéo, vous acceptez la politique de confidentialité de YouTube.
En savoir plus

Charger la vidéo

Drama 5: t’as rien compris

Je laatste redder in nood is de Microsoft Translator. Dat is een app die zowat alles vertaalt: tekst, conversaties, foto’s en screenshots! Zo overleef je ook lessen en cursussen in andere talen. En mag je een jaar in het buitenland gaan studeren? Dan valt de taalbarrière al snel weg met één Translator-app en dos cervezas!