Home    High Tech    Getest: Nokia 8.3 5G-smartphone

Getest: Nokia 8.3 5G-smartphone

Ik heb onlangs de gelegenheid gehad om te wisselen van telefoon en 2 weken lang de allernieuwste Nokia 8.3-smartphone met 5G uit te testen. Ik ben alvast héél benieuwd naar dit technologische pareltje en naar al haar functies. Wil jij er ook graag meer over weten?
Door Shana

door | 6 oktober | High Tech

Unboxing the phone

Voorzichtig open ik de doos… Waw! Wat mij meteen opvalt, is het mooie grote 6,81 inch-scherm en het knappe design van deze smartphone. De glazen achterkant van de Nokia 8.3 is echt schitterend afgewerkt in het blauw. Ik merk ook dat ik een andere lichtweerkaatsing krijg, naargelang hoe ik de smartphone richt. Prachtig! Bovendien zie ik ook nog een discrete kleine inkeping in de linkerbovenhoek. Het gaat om de hole-punch 24 MP-selfiecamera.

Andere handige knopjes

8.3

En waar zit de vingerafdruksensor? Wel, die vind ik terug aan de rechterkant, hij zit geïntegreerd in de aan- en uitknop. Leuk gevonden! En aan de linkerzijde van deze Nokia-smartphone zie ik nog een ander knopje. Het gaat om de Google Assistent. Hij wordt ongetwijfeld mijn nieuwe digitale hulpje om vanuit mijn luie zetel bijvoorbeeld mijn slimme ledverlichting uit te zetten of mijn smartrolluiken neer te laten. Ik ben alvast fan!

Adembenemende foto’s

Achteraan de Nokia 8.3 5G vind ik een 64 MP-hoofdcamera terug, ook nog een 12 MP-groothoekcamera, een 2 MP-macrocamera en een 2 MP-dieptecamera. De foto’s die ik heb gemaakt met de hoofdcamera en groothoekcamera zijn zowel overdag als ’s avonds van topkwaliteit. De camera’s kunnen echt alle lichtomstandigheden aan. Ik ben zo aangenaam verrast door de levendige kleuren en de snelle focus van de camera. Ik geef wel toe dat sommige beelden ietwat wazig kunnen zijn, maar dat is helaas te wijten aan de hoofdcamera zonder optische beeldstabilisatie.

nokia

En als ik een foto wil vastleggen van heel dichtbij gebruik ik de macrocamera. Om te filmen schakel ik gewoon over naar de Action Cam-modus om 4K-video’s te maken met de vaste hand. Ik kan mijn video ook een professionele touch geven dankzij de geïntegreerde ZEISS-bioscoopeffecten. Ik kan zo verschillende filters met onscherpte toevoegen en ook de intensiteit wijzigen. Ik word nog een echte pro fotografe! 🙂

En qua geluid

oortjes

De geluidskwaliteit zit snor! Ik zet even YouTube op en bij het inpluggen van de bijgeleverde zwarte oortjes in de hoofdtelefoonaansluiting (3,5 mm audiojack) weerklinkt er meteen een mooi geluid door mijn oren. De bassen komen mooi tot hun recht en de klanken zijn echt helder. En zonder de oortjes dan? De krachtige luidspreker onderaan de Nokia 8.3 gaat luid genoeg en als ik het volume op maximum zet, blijft de muziek wel zuiver. Ik ben toch aangenaam verrast voor zo’n dunne smartphone.

Razendsnelle prestaties dankzij 5G

Je hebt gegarandeerd al gehoord van 3G en 4G, maar wist je dat er intussen ook 5G bestaat? Het verschil? Dankzij 5G kan je nóg sneller bestanden streamen en downloaden, ook al gaat het over zeer grote bestanden. Een video die moet inladen voor je ‘m kan bekijken wordt zo eindelijk verleden tijd. 5G zal eerder in 2021 zijn intrede maken in België, maar zo ben ik met de Nokia 8.3 5G al helemaal klaar voor de toekomst!

Conclusie

Nokia-smartphone

De Nokia 8.3 is alles wat ik zoek in een smartphone: makkelijk te gebruiken, elegante look, batterijduur van 1 dag, uitstekende camera’s … Kortom, deze telefoon heeft mijn verwachtingen kunnen overstijgen, en dat allemaal aan een vriendelijk prijsje.

Nokia

Nokia 8.3 5G

In hetzelfde thema

Wij hebben een Chromebook getest

Wij hebben een Chromebook getest

Ben je op zoek naar een lichte, snelle en gebruiksvriendelijke laptop? Dan is een Chromebook die ik onlangs mocht testen misschien wel iets voor jou. In dit artikel lees je alles over mijn ervaring!  Eerste blik op de Chromebook Het ontwerp van het toestel is...

Voor jou getest: de HP Envy Inspire 7924e-printer

Voor jou getest: de HP Envy Inspire 7924e-printer

Voor jou getest: de HP Envy Inspire 7924e-printerHP omschrijft zijn Envy Inspire-modellen als dé thuisprinter voor alles wat je nodig hebt. De “printer voor elk gezin” zou handig zijn voor het werk, voor school en voor mooie creaties, allemaal van thuis uit. Toen ik...

Hoe maak je tijdens de vakantie plezier met de kinderen?

Hoe maak je tijdens de vakantie plezier met de kinderen?

Blijf je thuis tijdens de schoolvakantie? Of ga je op reis, maar ben je bang dat de verveling onderweg naar je bestemming zal toeslaan? Geen paniek: met onze tips vliegt de tijd voorbij. Maak je klaar voor een donders leuke vakantie ... en geniet van elk...