Home    High Tech    Ontdek Neo QLED: de nieuwste schermtechnologie

Ontdek Neo QLED: de nieuwste schermtechnologie

Je televisie is niet langer een eenvoudig scherm maar een deel van je interieur, een bron van entertainment, een manier om met vrienden en familie te communiceren of met collega’s samen te werken. Neo QLED, de nieuwste schermtechnologie van Samsung, is ontwikkeld als antwoord op al deze nieuwe gebruikersvragen. Maar wat is Neo QLED exact … en wat zijn de troeven? Let’s find out!

Door Vanden Borre Magazine

Wat is Neo QLED?

Na OLED en QLED ontwikkelde Samsung Neo QLED. Het is een volledig nieuwe schermtechnologie, die een quantumsprong voorwaarts oplevert in beeldkwaliteit. De Quantum Mini LED is 40 x kleiner dan een conventionele LED. Een extra lens om het licht te focussen is overbodig, dankzij een unieke microlaag die het licht nauwkeurig leidt en ongewenst licht blokkeert. Ook de behuizing om de LED te monteren is overbodig. Dankzij deze nieuwe lichtbron geniet je van nog meer contrast en komen zowel donkere als heldere beelden nog beter tot leven.

4 troeven Neo QLED

Troef 1: Beeldkwaliteit

Neo QLED is een immense sprong vooruit in beeldkwaliteit. Dankzij Quantum Matrix Technologie heeft je tv ultranauwkeurige controle over contrast en helderheid.

Troef 2: Design

Het Infinity Screen bevrijdt je tv van een zichtbaar kader en dankzij het Infinity One Design is hij superdun van top tot teen. Kortom, het is beeld in zijn puurste vorm.

Troef 3: Audio

Object Tracking Sound zorgt voor geluid dat de actie volgt op je scherm. SpaceFitSound verbetert het geluid op basis van de ruimte en dankzij Q-Symphony werken je tv en soundbar samen in harmonie.

Troef 4: Smart

Stream eenvoudig de nieuwste films op je tv. Met PC on TV kan je op het grote scherm comfortabel werken op afstand. En dankzij Webcam support kan je moeiteloos videobellen.

Tip: kom de QN800A en QN93A van Samsung bewonderen in jouw dichtstbijzijnde Vanden Borre.

 Meer informatie over onze diensten? Lees er alles over in Vanden Borre Magazine of op vandenborre.be.

SAMSUNG QLED 8K 75 POUCES QE75QN800ATXXN

SAMSUNG QLED 4K 65 POUCES QE65QN93AATXXN

In hetzelfde thema

6 dingen die je moet weten over OPPO Find X3

6 dingen die je moet weten over OPPO Find X3

Na de lancering van de smartphone serie Find X en Find X2 gooit OPPO opnieuw hoge ogen met Find X3. Ontdek de 6 voornaamste troeven van de Find X3 Pro, die het op vele vlakken beter doet dan zijn voorgangers ... Een groot scherm Het toestel heeft een 6,7 inch...

Klaar voor een nieuwe generatie tv’s?

Klaar voor een nieuwe generatie tv’s?

Een voetbalmatch, een film of een serie die je niet wil missen? Tijd om even gezellig voor het kleine scherm te gaan zitten, met je gezin, je partner of met vrienden! En op zo'n avondje is het steeds weer genieten, zeker als je kijkt naar een televisie van de laatste...

Hoe sluit je een computer aan op een tv?

Hoe sluit je een computer aan op een tv?

Fan van Youtube? En wil je je video's heel graag op een groter scherm bekijken? Of beluister je je Spotify-playlists vanaf je computer, terwijl je tv eigenlijk uitstekende luidsprekers heeft? En als je je pc nu eens zou aansluiten op je tv? Wij hebben daarvoor enkele...

De Sony Vlog ZV-1 voor jou getest

De Sony Vlog ZV-1 voor jou getest

Deze week kreeg ik de kans om de Sony Vlog ZV-1 uit te proberen, plus het pack dat speciaal werd ontworpen voor vlogfanaten. Wil je weten wat ik ervan vond en of hij wel echt geschikt is om leuke filmpjes te maken? Lees dan zeker verder!In de doos Bij het openen van...