Home    High Tech    De slimme Oral-B Genius X-tandenborstel voor jou getest

De slimme Oral-B Genius X-tandenborstel voor jou getest

We halen meer en meer slimme toestellen in huis, die je vanop afstand kan bedienen. Wasmachines, thermostaten, lampen … De meeste voorwerpen uit ons dagelijks leven zijn ‘smart’. En dat is ook het geval voor tandenborstels. Ik heb onlangs de gelegenheid gehad om er eentje te testen: de Genius X van Oral-B. Waarom is deze zoveel beter dan een traditionele tandenborstel? Ik verklap je alles hieronder in mijn artikel!

Door Julie

door | 24 april

Mijn eerste stappen met de Oral-B Genius X

De Oral-B Genius X is niet zomaar een tandenborstel! Wat meteen in het oog springt, is zijn kleur: zwart. Toch iets wat ongewoon, toch? Ook al is de kleur niet zo belangrijk (hij moet vooral goed poetsen, hè 😉) was ik meteen aangenaam verrast. Deze tandenborstel krijgt een mooi plekje in mijn badkamer. Dan mag hij er wel mooi uitzien, vind ik. En als je niet te vinden bent voor zwart, hij is ook beschikbaar in rose gold.

Tweede pluspunt: de Oral-B Genius X wordt geleverd met allerlei handige accessoires. Onder andere een elegant reisetui (ook in het zwart) die ook dient als oplader. Echt een leuk voordeel! Als ik reis, ruil ik meestal mijn elektrische tandenborstel even in voor een manuele tandenborstel. Dat neemt minder plaats in mijn koffer maar biedt natuurlijk niet zo’n uitstekende poetsresultaten. Probleem opgelost: ik kan voortaan mijn Oral-B Genius X meenemen op avontuur.

Het etui werd heel goed bedacht, tot in de kleinste details, want er is zelfs een smartphonehouder geïntegreerd (deze tandenborstel is geconnecteerd, hè).

Naast het etui heb je ook een lader voor je elektrische tandenborstel, een lader voor het etui, een zwarte opzetborstel en een opbergdoosje om 2 opzetborsteltjes in te steken. Klein minpuntje: de tandenborstel wordt geleverd met slechts één opzetborstel. Da’s spijtig vooral als je weet dat Oral-B beschikt over een breed gamma aan opzetborstels.

En dan nu: de test!

In eerste instantie laad ik de Oral-B Genius X op. Heel praktisch: het ingebouwde lampje brandt zodra het tijd is om je tandenborstel op te laden.

Nadien download ik de Oral-B-app en verbind ik mijn tandenborstel met mijn smartphone via bluetooth (je kan je tandenborstel ook gebruiken zonder dit te doen). Persoonlijk vind ik de app echt duidelijk en het spreekt voor zich. Deze app voorziet namelijk een persoonlijke poetscoaching en verwittigt je zodra je je opzetborstel moet vervangen.

En dan nu de poestbeurt! Ik heb de keuze tussen 6 poetsmodi, die ik kan terugvinden op het handvat dankzij de icoontjes. Om van de ene modus naar de andere te switchen, moet je gewoon op de knop drukken met het pijltje. Dit zijn de modi:

  • De ‘Dagelijkse Reiniging’-modus: een standaard modus voor een dagelijkse poetsbeurt.
  • De ‘Pro Clean’-modus: een intensere modus voor een extra grondige reiniging.
  • De ‘Gevoelige Tanden’-modus: om de gevoeligste zones te reinigen.
  • De ‘3D Whitening’-modus: om je tanden witter te maken.
  • De ‘Tandvleesverzorging’-modus: om je tandvlees zachtjes te masseren.
  • De ‘Tongreiniging’-modus: om je tong te reinigen. Iets wat nog te vaak over het hoofd wordt gezien en het is nochtans heel belangrijk omdat de tong veel bacteriën bevat.

Eens dat ik de tandenborstel aanzet, licht de Smart Ring bovenaan het handvat op. Hij knippert na 30 minuten en de timer trilt om je te verwittigen dat je van poetszone moet veranderen. Ik heb soms ook de neiging om mijn tanden te hevig te poetsen… Een geluk dat de Oral-B Genius X-tandenborstel voorzien is van een poetsdruksensor. Als ik te hard poets, kleurt de SmartRing rood om mij te waarschuwen. Echt praktisch!

Zodra ik gedaan heb met mijn tanden te poetsen, neem ik mijn smartphone bij de hand en bekijk ik het overzicht van mijn poetsbeurt in de app. Zo zie dat ik alle zones goed gepoetst heb maar dat het 2,9 seconden even te hevig was. Dat is goed voor een scoren van 86 %. Volgende keer beter, beloofd! Echt waar, zo’n score op het einde van mijn poetsbeurt motiveert mij om mijn tanden nu grondiger te poetsen.

Het verdict?

Mijn verdict is zeer positief. De Oral-B Genius X heeft zo zijn prijskaartje maar het is echt een goede investering en ik zou de elektrische tandenborstel zeker aanbevelen. Ze zorgt bij ieder voor een poetsbeurt op maat en al je tanden zijn perfect gepoetst. Wat mij betreft, ben ik echt zo fan van het smart-kantje 😉

ORAL-B GENIUS X 20100S BLACK

ORAL-B GENIUS X 20100S ROSEGOLD

In hetzelfde thema

Getest: het Ultimate Experience-gamma van Rowenta

Getest: het Ultimate Experience-gamma van Rowenta

Mijn collega’s en ikzelf tutten onszelf graag op in het weekend en ook in de week moet het vooral snel en efficiënt verlopen, vooral bij ons kapsel 🤩 Maar welke toestellen zijn hiervoor ideaal? Samen hebben we het nieuwe Ultimate Experience-gamma van Rowenta...