Home    High Tech    Samen in de file, ja gezellig…

Samen in de file, ja gezellig…

door | mrt 25, 2016 | High Tech

… ik dacht het niet! Elke dag uren in je wagen zitten, onderweg naar huis of naar het werk… Net als alle andere chauffeurs kan je je tijd wel nuttiger of aangenamer besteden. Benieuwd naar de files van het voorbije jaar? Het staat allemaal in de TomTom Traffic Index, die nu bekendgemaakt werd.

Wat is de TomTom Traffic Index?

De Traffic Index geeft onder andere de verkeersopstoppingen op het wereldwijde wegennet weer. De gegevens zijn gebaseerd op TomTom’s verkeersdatabase met actuele gps-metingen. Deze specifieke Traffic Index is gebaseerd op TomTom data van 2015. Wereldwijd staat Mexico City dus op nummer 1, op de voet gevolgd door Bangkok en Istanbul.
20160324_Kaart 1  20160324_Kaart 3

Waar en wanneer sta je in de file?

20160324_Kaart 2
Laat ons even kijken naar België! Uit de lijst blijkt dat Brussel veruit de drukste stad blijft, gevolgd door Antwerpen, Luik, Namen, Charleroi, Gent en Brugge.

De drukste ochtendspits is in alle steden op dinsdagmorgen, van 8 tot 9 uur. Enkel in Antwerpen is het op maandagmorgen even druk. De avondspits varieert, maar in 5 van de 7 steden, vermijd je best de drukke wegen op donderdagavond.

Neem een alternatieve route

De files oplossen, dat kan je natuurlijk zelf niet. Iedereen gebruikt de wegen op hetzelfde moment om zich van en naar het werk te verplaatsen, maar… je kan het intelligent aanpakken! Gebruik een gps met TomTom Traffic-functie. De voordelen?

20160324_Stationary traffic
– Je ontvangt realtime updates van de verkeerssituatie. – Files worden nauwkeurig in kaart gebracht. – Je kent onmiddellijk de snelste reisroute, ook op secundaire wegen. – En natuurlijk, je geraakt vlot en ontspannen op je bestemming!