Home    High Tech    Stabilisator DJI OM 5: onze test

Stabilisator DJI OM 5: onze test

In de vakantie, ’s avonds of tijdens een weekendje met het hele gezin is de gimbal DJI OM 5 de ideale reisgezel, zo kondigt DJI aan.  Het merk produceert drones die fantastische beelden schieten en belooft dat ik met deze gimbal alle opnames zal beheersen. Ik kan haast niet wachten om hem uit te proberen! Wat doet de gimbal? Zorgt hij gewoon voor stabiele beelden of doet hij nog veel meer? Ik kreeg de kans om hem te testen en ging meteen aan de slag!

Par Jeanne Poma

door | 11 oktober | High Tech

Unboxing

DJI Mo 5

In de verpakking vind ik de gimbal DJI OM 5 die heel licht is en heel zacht aanvoelt. Ook in de doos: statiefpoten, een lader, een polsbandje, een magnetische telefoonhouder en een opberghoes. En kijk, er zit ook een beknopte gebruiksaanwijzing bij met tekeningen, dus heel makkelijk te volgen.

In een oogwenk heb ik de gimbal uitgevouwen en aan mijn telefoon bevestigd. Nog even de DJI app downloaden en ik ben helemaal klaar voor het weekend!

Makkelijk te gebruiken?

DJI Mo 5

In de vakantie heb ik waar ik ook ga altijd een kleine rugzak bij. Het formaat van de gimbal DJI OM 5 is echter zo compact dat hij zelfs in een grote zak past. Mijn smartphone gaat dan in een andere zak. Je kan de gimbal helemaal opplooien.

In een wip is hij aan mijn telefoon bevestigd dankzij de magneet. Ik kan kiezen tussen een zelfklevende strip of een systeem dat zich vastzet en aanpast aan het formaat van mijn telefoon. Zodra de gimbal de telefoon herkent, stabiliseert hij zich vanzelf. Nu kan ik mijn telefoon richten via de kleine joystick op de steel.

Slimme stabilisator

DJI Mo 5

De meeste telefoons hebben al een ingebouwde stabilisator, maar als ik mijn kinderen wil fotograferen die nooit stilzitten of mijn man die uitpakt met zijn skate moves, dan bots ik toch op de grenzen van mijn telefoon. Met de gimbal DJI OM 5 is dat echter verleden tijd! Met de statiefpoten zet ik hem op de grond en maak ik mijn telefoon vast. Ongelooflijk, de gimbal draait automatisch om het gefilmde item te volgen en houdt het in het midden van het beeld!

Tijdens een wandeling film ik mijn zoon. Niet dat hij altijd in het midden staat, maar hij blijft wel mooi in het kader.

Selfie stick

De batterij van de gimbal DJI OM 5 is kleiner dan bij het vorige model, maar gaat toch 6u40 mee. DJI wou zijn gimbal lichter maken en vooral de stick verdubbelen door er een selfie stick in in te bouwen die je kan uitplooien. De lengte is ideaal!

DJI Mo 5

Superfotograaf

In de promovideo van de gimbal DJI OM 5 zie ik ongelooflijke effecten, maar hoe maak ik die zelf? Gelukkig is er de app DJI waarin ik kan kiezen tussen tal van effecten voor mijn filmpjes: licht, snelheid, filters, kleuren, … De video’s die ik maak met de Mode Story zijn ronduit indrukwekkend. Met de Dynamic Zoom kan ik een artistieke touch toevoegen. Maar mijn favoriete functie is de SpinShot waarmee ik muziekclips kan maken met leuke rotaties. Kortom, ik heb alles om fun te beleven en mijn supervideo’s op de sociale media te posten!

En ’s avonds?

De dagen worden stilaan korter en binnenkort zal ik ook in het donker moeten filmen. Ik probeer het alvast even uit bij mij thuis. Nieuw aan de gimbal DJI OM 5 is het lampje dat je met één druk op de knop aansteekt. Verrassing: het werpt meer licht op het gezicht en doet kleine sterretjes oplichten in de ogen.

Het verdict ?

Verkocht! Het compacte formaat is echt ideaal als je er regelmatig op uittrekt en op zoek bent naar iets wat je foto’s helemaal af maakt. De kwaliteit van mijn volgende video’s zal ongetwijfeld een stuk beter zijn. De gimbal DJI OM 5 is niet alleen heel licht en een van de beste die er op de markt zijn, hij heeft ook een heel gebruiksvriendelijke app. En ook de autonomie zit helemaal snor. Kortom, een succes!

DJI Mo 5

DJI OM 5

In hetzelfde thema

Getest: het Ultimate Experience-gamma van Rowenta

Getest: het Ultimate Experience-gamma van Rowenta

Mijn collega’s en ikzelf tutten onszelf graag op in het weekend en ook in de week moet het vooral snel en efficiënt verlopen, vooral bij ons kapsel 🤩 Maar welke toestellen zijn hiervoor ideaal? Samen hebben we het nieuwe Ultimate Experience-gamma van Rowenta...

Hoog tijd voor een slim horloge

Hoog tijd voor een slim horloge

Zo maar wat bewegen is niet meer van deze tijd. Sta je een beetje bewust in het leven, dan draag je tegenwoordig bij al je fysieke inspanningen én in rust een smartwatch om de pols. Op die manier ontsnapt niets nog aan je aandacht. En dat is uitstekend nieuws, want zo...